Ccccc ne se normalni, lele znaci svasta moze da ocekuvas So sreka dusicke, moze da mi kazes sto ti ppbaraa dopolnitelno dokumenti?
Слики од 3д што матичниот не ми даде пошто мислеше дека не се неопходни, крвна слика зашто по грешка пуштив стара и спермограм од маж ми што сум заборавила да ставам. Одма направив 3д и истиот ден ги однесов док. Позз
За жал во иста утре дали да идам пак да проверам, ја знам едната лаборантка сигурно ке ми провери иако е сабота. Или да си почекам до понеделник. Што и да направам неможам ништо да сменам.
Moe licno mislenje e ako smetas deka treba brza reakcija da gi zamolis vo sistina da odis kaj bilo koj doktor, da ja vidi situacijava ili barem strucen sovet da ti dade ne e na odmet, pa makar i na telefon nekoja od sestrite da ti objasni, so lesno
Јас поднесов на истиот датум. Мојот предмет не е разгледан и ми рекоа наредниов период нема ни да има состаноци на комисијата. Шо баксуз ќе бев. Ќе помине бажноста на сите документи
Izvini, na koj broj se javi da prasas? Dali imaa nekoj mejl da im pisam? Jas podadov na 2.mart dokumenti, da znaeme na sto sme..
Се случуваат грешки во резултатите.Провери уште еднаш,се надевам згрешиле. П.С. @Meckicja имаше грешка на втората проверка на бета,од памет се извади. Јас ,пак, имав грешен резултат за уринокултура во Ремедика во бременост,ама среќа проверив уште во 3 лаборатории инаку требаше антибиотик да пијам без потреба. Зборот ми е, кога се сомневате во резултатот,проверете пак.
Другарки,извадивме 7јк четвртокот,првично се оплодиле 5 денес ми јавија дека почнала уште една,трансфер во вторник,нз дали требаше уште нешто да ги прашам ембриологот како да очекуваше подпрашања и ме збуна,тоа колку клеточни и слично ќе ми кажат во понеделник така?
На ден пред трансфер, на четврти ден не ги чепкаат, не ги гледаат, очекувај да не ти се јават во понеделник. Во вторник кога ќе одиш на трансфер, тогаш ќе дознаеш која бројка останала и какви се ембрионите.
Mene vo dekemvri mi izvadija 17 j.k, se oplodija 3, eden embrion mi vratija, no za zal zavrsi neuspesno. Denot posle punkcija mi se javija i mi kazaa deka se pravilno podeleni tie sto se oplodeni. Koga ke bide transfer ke kazaat kakov e embrionot sto ke go vratat.
А каков ви е спермограмот? Каква дијагноза? Зошто не направиш и спермокултура и на уролог да одиш и да даде опис на лист, за тоа каква е спермата и дали има бактерии или не. Не знам дали сега примаат на државна ама маж ми има идено кај Др. Ставридис таму.Замоли некој да ти шкртне две три реченици. А зошто те одбија прв пат? Мене ми рече докторот дека за непроодни канали одма давале ваучер
Првиот спремограм беше олигоастенотератозооспермија, а вториот астенотератозооспермија. Прво ми бараа хсг, 1инсеминација и консултација со уролог. Откако направив хсг излезе дека се непроодни каналите и се јавив во комисија да прашам дали со оваа дијагноза да одиме на уролог ми рекоа нема потреба штом се непроодни каналите пуштете само хсг. Ги пуштив и снимките и резултатот и еве пак ме вратија.