Moze nekoj da mi kaze dali treba da otvoram boluvanje od denes den na transfer a jas od vcera sum na odmor dve nedeli.....ne go prasav maticniot bidejki sum na odmor a dokolku bide pozitiven testot dali ke moze da si prodolzam so boluvanje.....nekoj so sovet...
Ne mora I jas bev na odmor no samo nekolku dena me fati...koga ke proveris beta so dokumentot od transver maticniot ima pravo da ti dade dve nedeli boluvanje ili dokolku e prodolzeno restrikciite od vladata ke bides pokriena so potvrda od maticen ginekolog pa potoa odis na komisisko ili na obicno boluvanje ....ti posakuvam uspeh I samo pozitivni misli
Најдобро консултација направи со матичната мислам треба да е од денот на трасвер мене така ми има кажано мојата матична али секој има различена процедура некои не прават проблем како што кажа членката погоре..
Здраво на сите! Имам 13 инекции пролутекс, 3 - 4 клексани, и исот толку криноне гелови. За жал, од денеска повеќе не ми требаат. Ги продавам за цена пониска од аптеките. Живеам во Капиштец. Пишете тука ако сте заинтересирани и ќе се договориме. Поздрав и многу среќа!
Еве извадок од упатството на ФЗО за начинот на остварување на право на БПО: "По добивање на негативно известување осигуреното лице во рок од 8 дена од денот на добивање на известувањето има право на приговор до директорот на Фондот. Известувањето на директорот на Фондот по приговорот е конечно по кое осигуреното лице има право да поведе парница." Значи... се смета од денот на приемот на известувањето. Затоа се праќаат препорачано (со повратница односно потврда за прием). Мој совет е да си доставиш приговор. Не губиш ништо а може да добиеш. Со среќа!
Моze nekoja da. mi kaze kolku dolgo moze da se pie cikloprigava za da dobivam ciklus. Momentalno ne sum vo nikakva postapka. Ne dobivam bez ciklo ne kolku meseci. Fala
Dali toa znaci deka samo ako si vo postapka treba da se pie.dali steti ako nie sto nemame ciklus go pieme ako znae nekoj da mi odgovori.
Мене др.Трајковски ми рече дека нема никаква штета од пиење на цикло, ама искрено не знам дали тоа го мисли за цело време да се пие.Имам пиено цикло ама не секој месец така да најдобро е со доктор да се консултираш.
Мене исто ме интересира дали сега можат да се поднесуваат документи за ваучер, дали ги примаат и дали се поднесуваат во Фондот кај Црвен Крст или кај Мајка Тереза?