Штом разгледуваат предмети би требало да примаат... Не сум од Скопје, па документите ги носев во фондот за здравство каде што сум осигурена, па од таму ги пуштиле.
Секој месец проверуваш Оли? Заради состојбата по препорака на др или заради рефундирањето? Јас не рефундирам но до сега само во 19та ми рекоа да проверам. Проверив ми продолжи терапија заради хемостазата и не ми кажа сега следен пат кога.. хмммм
На Трансфузиологија не одев секој месец, на 6-7 недели ми закажуваа контроли. Сега требаше на последна контрола во 32 недела да одам, но ми откажаа. Досега си ги рефундирав сите инекции, само последниве 50 ќе ги платам на приватно без рефундирање, не ми се оди кај матичниот. Поради хемостазата и јас примав, димери ми се добри. Гинекологот ми гледаше протоци и рече да продолжам со истата доза Фраксипарини.
Zenicki, ve molam za odgovor, jas izgleda imam problem sega za da dobijam ciklus, veke po neupesnoto ivf ovoj mesec, ja prekinav terapijata vo cetvrtokot, veke edna nedela imam kafen iscedok, propraten so bolki za menzis, vo kicma, matka i jajnici kako sekoj den da dobijam no nisto ne moze da mi probie, dali ste dobivale normalno posle ivf, custvuvam kako da me gori nesto vo stomakot, ciklusot trebase da mi pocne na 31.03, a veke od 28.03 imam kafen iscedok i ne moze da mi probie, bilo kakov sovet
Posle neuspesno invitro, dobiv odma na denot koga trebase test da napravam. Doktorot mi rece deka e normalno od 7 do 10 dena da kasni ciklusot. Ne se sekiraj, ke dobies. Nekoj ima problem za dobivanje, nekoj posle ima prodolzeno krvarenje i taka.
Super, cestitiki, a koga podnese dokumenti ako sakas da mi kazes, posto i jas podnesov doplnitelni dokumenti na 02.03 uste nemam dobieno odgovor
Поднесев документи на 19.02, атаму стигнале на 21.02. Кај и да е, ќе треба да добиеш известување и ти.
Оли, се јавуваш само на матичен, он ќе ти спрема рецепт и било кој може да ја подигне. Сега имаат право да ја продолжат терапијата која си ја примаш претходно без извештај од специјалист. Сакам да кажам, не фрлај пари во воздух. Ќе купиш нешто за бебо со нив.
Се зезнав малку самата, ги купив 50 инекции пред да помине датумот од последниот извештај. Ги купив минатата недела, а според извештајот од трансфузиологот последната од претходните ја примив вчера. Џабе ќе ми дава рецепта кога претходно ги купив. Не знам зошто мораше да избрзам сите да ги купам предвреме
Девојки од денес ќе почнам со стимулации... па ме интересира дали ќе може парите од инекциите да ги рефундирам? Инекциите ги купувам од клиниката каде што одам...IVF ни е на приватно ако има некоја врска тоа.
Zdravo devojki, kako ste? Jas sabajle bev na eho, I posto se mi e novo I prv pat, na semata mi pisuva endometrium 6.5mm na 9ti den od menstruacija, I ima iksovi, iksovi skrtano, punkcija najverojatno sreda ili cetvrtok pa kazete mi sto mislite, ok e vaka?! Fala vi ❤️
Тие што сте во процедура на ин витро, дали ради ситуацијава ви препорачаа одложување? И дали ви предложија некакви мерки за предпазливост, самоизолација и слично?
Ми рече да се пазам да немам контакт со други и најмала настинка може се да стопира во ваква ситуација.
Јас сакав трансфер да правам пред 2 недели. Докторот беше категоричен да Не правиме. Дури неќни се слушнавме и ми напомена до лето дека ќе се стрпиме најверојатно. Суплементи ми рече да продолжам со макс дози, да се чувам и да се слушнеме кога ќе заврши лудилово. Треба и пап и брисеви да правам ( пред 7 мес ми се последните). Рече и тоа да го одложам малку