Знае ли некој да ми објасни кои фактори го определуваат тоа дали некој ќе биде со долг протокол или краток? И која е разликата меѓу двата? Ич не ми е јасно тоа. среќен празник на сите
Зависи од резервите, антрални фоликули, јајници... Нека ме дополни некој. Долг протокол е најчесто со контрацепција, па од 21-22 ден се оди со Супрефакт, па кога ќе добиеш менструација, се почнува со стимулација. Краток е директно со стимулација од втор ден од циклус.
Убаво ти објаснила @0ли Со тоа што и при краток протокол можеш напоредно да примаш и супрефакт и стимулации. Познавајќи ја твојата 'ситуација' мислам дека гарант ќе идете до долг. Месец дена контрацепција, па од следен на 21 ден со супрефакт. Плус, прво ивф ќе ти е. Христос Воскересе Навистина Воскресе
Е зошто па јас имам супер овулации и фоликули Мн ми е страв од вештачки хормони, никогаш немам пиено , кој знае каков хаос ќе станам ако ме стават на контрацепција
Ако. Баш за тоа. Ќе сака докторот све да е под негова контрола. Мое мислење е ова де. И нема што да се плашиш од 'вештачките хормони'. Поготово па Не од контрацепцијата. Не си прави стресови за глупости, плиссс. Лепото моја, све ќе биде во редhug:
Sreken praznik na site devojki sto praznuvat! Za mnogu godini neka e denot! Vi posakvum da si imate zdravje, sloga, razbiranje i trpenie vo ovaa godina, a od sledna godina Gospod na site da ni gi napolni racete so nasite decinja!
Христос Воскресе!!! Многу здравје, среќа и на сите да ни се исполни најголемата желба да станеме мајки❤️
Хахаха како јас да се читам пред еден месец Не се секирај,докторот знае што прави,нема да имаш никакви промени. Нека е за многу години денот,да сме живи и здрави прво,Бог да ни дава сила и здрав разум да испаднеме сите победници во оваа борба!
Здраво девојки. Може некоја да ми препорача нешто (апчиња,прашоци итн) за подобрување на квалитетот на јајце клетките? Нешто стварно добро и како би можела да го нарачам/купам? Фала..
Мила, еве листа на работи кои јас ги користам, претежно сите ги купувам тука кај нас освен Dhea i Ubiqunol od 200 што ги нарачувам од iherb сајтот за суплементи.Не знам сега каква им е доставата поради короната.На сето внимаваш на исхраната, т.е храна богата со протеини и без шеќери и заситени масти и физичка активност колку можеш да си дозволиш L-Arginine500 mg 1*1 Selen 50 mcg 2*1 Melatonin 1 mg 1*2 навечер Vitamin E 400mg 1*1 Maka 1000 mg 1*1 Omega 3 1*1 Magnezium 400 mg 1*1 Q10 ubiquinol 200 mg 2*1 Vitamin D3 1000 I.E 1*1 Vitamin C 1000 mg 1*1 Vitamin B6 20mg 1*1 Methyl Folate 1000 mcg 1*1 Methyl B12 1000 mcg 1*1 DHEA 25 mg 2*1
Сакам само да споделам нешто,ми текна кај што ги видов суплементите,иако ќе речеш абе суплементи витамини што има врска нема штета,истражете добро пред да земете да конзумирате. Конкретно за Q10,сакав да ги земам да ги пијам па се расчитав и видов дека се коси со разредувачите за крв како аспиринот и се откажав. И да прашам доктор не верувам дека некој би навлегол до толку за да може да ми даде зелено или црвено светло. Да не ме сфатите погрешно ве молам
Баш така, тоа го забележав и јас кога пиев Q10, во упатството пишуваше. Читам упатства. Сè треба да се пие со внимание и ако некој пие, не значи дека и друг треба.