Zdravo devojki sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo osven obicna priska so koja se ispituvat anomalii ,doktorot koj go pravese In vitrotroto mi spomna za Nifty test dali e zadolzitelno ili e dzabe davanje na pari dosta skapa opcija e neznam dali ima potreba od dopolnitelni trosoci...Se konsultirav so mojot maticen doktor toj kaza deka preporaclivo e dokolku prethodno nastanalo abortus,kaj zeni vo podocneznite godini I dokolku ima genetski predispozicii za pojava na nedaj boze od nekoe zaboluvanje...toj me sovetuvase deka se preporacuva kaj In vitro ama ne e zadolzitelno
Читав дека некоја членка имаше напишано колку чини трансфер со замрзнати во систина,ама не се сеќавам. Ако му текнува на некој?
Леле многу ми е жал јас онака,сакавме и ние крио трансфер во јуни да правиме одма,ама ќе видам,ќе размислам,малку одмор ми треба,Инаку Трајковски нас ни рече најрано јуни ни препорачува,валда да одмори телото.
Јас очекувам на 1ви да добијам ако нешто поради ин витро не се измести, ке испитам хормони и микробиолошки и после наредниот циклус сакаме да пробаме пак. Така е планот ако нешто не се измени
Леле јас грешно сум прочитала..јас бидејќи имам 3 замрзнати кога прашав колку ќе биде кога ќе ги враќаме ми рекоа 31 000 ако нема некоја промена
Здраво девојки. Дали има некоја што правела ИВФ во Плодност-Битола да ми каже од прилика колку кошта цела постапка? Позз
Zdravo, jas pravev i me kostase okolu 4000 evra so sve terapiji. Zavisi i koja metoda ke koristite, pred transfer se odlucuva toa, ima nekolku metodi i razlicni se cenite.
Здраво девојки,колку време после неуспешно инвитро ви се врати во нормала менструалниот циклус? Добив на 14 ден од трансфер,по таа добив на 24 ден (во март) и тоа е ок,зашто добивам од 24 до 27 ден,а сега овој месец ми е 32 ден и абер нема да ми дојде.Плус немам никакви симптоми,ни тие што си ги имам ни па нови.
Јас по неуспешното ин витро добив на 17 ден по трансферот т.е 34 ден од циклусот. Наредниот месец малце повеќе ме "измачи" и добив на 38 ден. Вообичаено циклусот ми трае 26-27 дена. Наредниот месец си добив на 28 ден. Веројатно на организмот му треба време да се врати во нормала по сите хормони.
Zdravo da prasam za ivf postapka kolku pati treba da odam kaj doktorot sakam da kazam dek ne sum od sk imam oko 200 km pa da planiram kolku pati treba da se vidam so doktorot do transfer, fala pozz nekoja od iskustvo neka mi kaze sto ne e od sk i sto patuvala
Prv pat pregled na vtoriot den od ciklus, potoa 3 pati mernje na folikulite i toa e toa. Posle punkcija i transfer.