Jas imav bolka vo predelot na jajnicite, ama izdrzliva bolka, kako tezina.. Posle praasav zosto me boli tolku i mi rekoa deka imam mnogu folikuli i bilo od toa. Posle punkcijata, mnogu mi olesni..
Ako se kratkotrajni na momenti ne e strasno normalno e jajnicite proizveduvaat poveke folikuli ako e postojano konsultiraj se so doktorot
Samo ICSI nemase do tolku spermatozoidi za drugite embrioni A bidejki predhidniot pat vo plodnost nemav ni embrioni za transfer oti del ne se oplodija del ne bea pravilni ne sakavme da rizikuvame Ovoj pat pravilni embrioni imavme samo 3 ama jas sum prezadovolna 1 embrionce zamrznavme dve transfer
Добро утро друштво, Знам дека од лани во систина има промена на цените за ивф,... На природен циклус како се цените за пункција, трансфер, хормони ?
16.500 пункција ( со све оплодување) 43 или 44.000 трансфер. Хормоните - иста цена 800-900 ден, зависи кој хормон. Ова се цени пред коронава, т.е од март месец. Не верувам дека имаат нови измени. Ама чинам сеуште Не почнуваат со постапки
Zdravo drvojcinja Se nadevam poleka da popustat merkite so virusot vo evropa I na leto da zaminam vo Ceska za transfer. Klinikata e uste zatvorena i posledna informacija dobiv na 12 mart koga zabranija vlez za stranci I da ja prekinam terapijata. Sega se mislam I mi se vrti vo glava prasanjeto dali donatorkata ke ostane ista? Taa bese veke zapocnala so stimulacii nekade 8dena koga me obavestija deka se odlozuva transferot. Sto mislite vie?
I nie imame pozitno iskustvo so Remedika dr Mickovski a in vitroto go vodese dr Hadzi lega navistina dobra klinika so prekrasni doktori
Здраво девојки, Доколку има некоја од вас потреба од Елова прашок, ве молам да ми кажете. Имам 28 пакетчиња со рок до 09.2020, а немам потреба да ги пијам во моментов, па сакам да ги дадамна некоја од вас на која ѝ се потребни. Доколку пораката не е за тука, ве молам упатете ме во група каде ќе може да ги понудам.
Би требало да остане истата, нема да ја остават на средина од постапка баш затоа што бил почнат процесот. Само требало да те известат колку ј. к. извадиле. И јас чекам да отворат болниците за нарачка. Не можеш да им пишеш?
Сега проверив и јас, сум пишувала за цените претходно за во систина, од лани од мај ги држат овие цени. Ама машала, секаде поскапеле.
Да мила, да се надеваш. Јас успеав од прва. Имам 31 год и моето амх е 0.01, а фсх 84. Во скоро 2 години борба од 10 пункции имав само една јајце клетка извадена ( кога ја извадив јајце клетката фсх ми беше нешто над 45/50. Сите доктори ме советуваа да одам со донирани јајце клетки,( Таше, Лазаревски, Трајковски, двајца доктори од Бугарија, праќав резултати кај еден другар во Шпанија) и јас се откажав, отидов кај матичната и и реков да ми каже кои документи ми се потребни за да одам со донирани јајце клетки и додека сум таму да ме види на ехо. Среќа што и реков, како ме виде на ехо ми вика имаш 3 фоликули одма јави се кај Трајковски. Другиот ден отидов од 3 фоликули имаше само 1 јајце клетка, се оплоди и ја замрзнавме. На 20.02 правев трансфер и еве терам 12 недела. Сакав да пишам после прегледот ама еве не издржав . Така да не се откажувај
Фала ти најмногу ❤️ Ми влеа огромна надеж. Јас денес чекам да ми кажат дали се оплодила/е јк. (Едната беше ок после пункција, за другата не знаат).
Конечно. Ми стигна одобрението за ваучер. Документи испратени на 24.02, одлука донесена на 09.04, а денес пристигна писмото Со среќа на сите.