феминки а за колку време отприлика одобруват од фондот или ти враакат за одговор...сопругот сака да не правие уште две инсеминации директно да пробаме за ин витро ако ни одобрат...дали додека ги чекаш резулатите од фондот може и да си направиш инсеминација
sto bese problemot kaj Vas delvi?ako imate apsolutni faktori na neplodnost togas odobruvaat so pomalku inseminacii,ako nemate konkreten problem togas baraat cetiri inseminacii.
па што знам ...немам редовни овулации... и каналите ми се помалку флексибилни пишува дека пуржат некој отпор ...а кои се апсолутни фактори
Gi ima poveke,idi na stranata na fondot ke procitas,ako sakate probajte si ja srekata I pratete gi dokumentite,no iskreno mislam deka ke ti baraat uste dve inseminacii. Spermogramot na soprugot kolku e posle inseminacija,apsoluten factor e pomalku od 1 million posle obrabotka
па спермограмот го средивме..сега е нормален...ама ајде ке почнам со другите документи па ке видиме...ке ја прашам и матичната и органџиски што ке дадат совет па ке видиме дополнително...
Mimidjon i mene ramoto mnogu me boli sestrite ne sakat da bockat vo stomak i se vo race vo muskulite i od dvete strani me boli ufff ne znam dali smeam Kai na drug mesto da se bockam? 11 bockanje denes se za bebce
14 мислам мене ми беше бoцкaње ,не ме бoли мене ништo сaмo ме буни фoстимoнoт кaде дa гo стaвaм дaли вo мускулнo.или пoдкoжнo,зoштo уште не си дoбилa кoгa ти е дaтaтa ,ти дaдoa ли фoстимoн или ке чекaт дa ти дoјде пa пoсле тoa.
Јас за инсеминација се боцкав со фостимони Тогаш докторот ми кажа поткожно. За ивф се боцкав со пурегон. Тогаш сестрата ми кажа, дурини на ливче ми запиша.
Bidna I transverot dvete embrioncinja se vo meseto, si mavtavme malku na monitorot, a I slikicki mi dadoa PS: @kukla21 punkcija+transver plativ 82.000den sepak imalo nekoj popust
Jas se nadevam deneksa deka ke gi razgledat i utre ke dobijam odgovor i jas utre sabajle ke zvonam da vidam sto kako vejke i nadezs izgubiv se izmoriv od cekanje od vrakanje
Супер!! Ајде сега галете се. Сигурна сум дека ќе биде овој пат! Јас закажав за др четврток. Таман да соберам сила до тогаш
emkaemka so sreka so llesno samo opusteno mimidjon jas uste ne dobiv zasto piev prvo mi dade apcinja cikloproginova i po 13 apce jas pokrvariv kako crna kafeava krv i toa traese 3 dena se jajviv kaj sestrata mi kadza prodoldzi so apcinjata i mi dade superfakt i sega na mojata data za dobivanje jas ne dobiv i vcera bev kaj PETANOVSKI i on mi gledaa hormoni i na eho i mi vika ke cekame do vtornik ako ne dobijess ke dojdes vtornik tuka i taka ne znam devojki