Препорачана дневна доза за внес на витамин д дневно се 2000и.е ,јас на пример имав силен недостиг од витамин д и ми дадоа 4000ие што значи добро сте направиле што сте земале по 2000
И јас бев со немерливи вредности на витамин Д (<0.0001) неколку години го примам витаминот преку уста, и бев со многу поголема доза од оваа. Првпат во живот ми беше 50 пред инвитрото, а со години пиев терапија. И сеуште ќе го примам.
Здраво на сите. Дали на некој му се има случено да заборави микрогинон.. Навечер ги пијам и заборавив, уште се немам напиено, мислев вечер да си ја испијам следната
Женски, ми треба итно инфо кој знае.Дали работи железничар за инфективен скрининг?Од колку до колку земаа крв за тоа?Спремам документи а не ми се оди на државна Исто така немам печат на резултатот од брисевите. И немам 4Д (само 2д и ХСГ). Матичниов не ми кажа ништо додатно. Да направам ли па да поднесам. Да не ме вратат
Девојки јас направ една утка пиев таблети летризол на 12 ч ги пиев и денес на преглед бев и сабајле пак се напив а ми пишело во шемата до вчера а денес одлучи докторот да вметнеме фостимон од поручек да се боцкам а заборавив да му кажам дека и сабајлето се напив од таблетките што мислите би сметало ли нешто?
Мила мислам дека не е голем проблем ама пиши му маил на докторот за секој случај за да си бидеш начисто
Направи си 4д ... 2д бараат само ако не е доволно со опис 4д и сликичките пишти им ги од 4д а хсг само известајот... жрлезничар мислам до 9земаат крв ама не сум најсигурна ради ситуацијава...позз и со успех да заврши се
Zdravo imam edno prasanje, deneska pocnav jas so procedura so kratok protokol i ke se bockam skoj den, doktorot mi rece od 19,30 do 20,00 casot, dali moza primer vo 19,15 ili vo 20,10 ili mora strikono toj period, fala zenski, pozz
Можеш и во 19:15 или 20:10, ама гледај секоја вечер да биде во истото време. +/- 10тина мин разлика не е проблем.
Мила јас се боцнав еве сега во 5 си реков не е проблем . бар така мислам... Фала сепак на брзиот одговор
Работи Железничар, предходниот понеделник бевме, само не знам до колку земаат крв. Ние бевме во 8, за 15 минути завршивме работа.
Fala na odgovorot, bidejki prv pat mi e neznaev a ne sum vo moznost toj period da se bockam mislam nemam medicinsko lice, fsla pozz Eve go i rezultatot, moze d mi kaze nekoj kako e
Да ми каже некоја што пиела Јасмин, од кој ден на циклус ги има пиено? И дали има некоја која месецот кога пиела контрацептиви Не се е боцкала со супрефакт од 21 ден. Т .е дали има некоја која еден месец пиела контрацептиви , а од следниот почнала со стимулации на втор ден. Фала лепо
Јас ги пиев Јасмин од трети ден од циклус, но и се боцкав со триптофем а потоа со Мериоферт(од 3 ден од циклус - наредниот месец).