Немам искуство со скречинг досега, не сум правела, од други што правеле знам дека најдобро било да се прави непосредно пред инвитро, а колку време трае, навистина незнам.
И јас мислам така а и пролактинот и минатиот пат ми беше тука некаде околу 20 и ми даде таблетки да го симнам уште малку. Наредната среда идам на консултација. Телефонски се слушнав ми рече дека се ок но сепак после преглед ке видиме. Прв пат ке ми е со замрзнат ембрион па незнам како ке иде процедурата. Нешто конкретно да го прашам да испитам да не треба плус. Збунка сум. Во март правев ин витро и во 6 недела прокрварив. Сега ми е прв циклус после крварењето од ивф. Од ваши искуства подобро да почекам или да го вратам замрзнатото?
Ако мила, да направиш, верувам дека би имало позитивен ефект.Јас се видов со докторот ама не разговаравме за тоа, смета дека вака е се во ред, па ќе го правам трансферот така. Дај Боже да биде успешно овој пат.Тебе второ инвитро ќе ти биде?
Zdravo devojki...dali ima nekoja od vas bockano prolutex inekcii...imam slusnato deka mn bolat.od nedela pocnuvam so niv.pa ako ima nekoj iskustvo so niv da mi kaze, ke bide od korist...I kade e najubavo da se bocnam ☺
Здраво, не болат воопшто како инекции, но зависи како ќе ги ставаш.. мене после 2 месеци ме болеа пошто веќе камен ми беа рацете станати, па менував раце/стомак. Без страв, воопшто не се страшни среќно!
Јас ги боцкав пред трансфер и после трансфер. Ги ставав во стомак, не болат само се случуваше да ми се направи по некоја модрица.
Ги боцкав пред трансфер, после трансфер и до 13та недела од бременост. Само во стомак ги боцкав, и немав никаква мака со нив. Од двете страни околу папокот секое утро ги боцкав под агол од 90степени, задржуваш на крај 10тина секунди и полека ја вадиш иглата.
Јас правев скречинг , се разбира на предлог на докторот , во случај на др.Лазаревски. Имав прво и успешно ИВФ веќе 35г.с. сум . Благодарение на Бог и на Др. Лазаревски. Инаку , трансферот на ембрионите ми беше , точно 4 седмици после скречингот. Топло ви препорачувам скречинг, јас се плашев да ја правам таа интервенција, па што е сега тоа раскрварување во матка па да не ми се оштети лигавицата. Но, поголем е процентот на вгнездување на ембрионот . Со среќа на сите Ништо не боли , пролутекс мислам дека се боцкаа подкожно, тие ги ставав во стомак. Под агол од 45° А оние мерионал трептофем и фостимон мускулно , во глутеус. Ко можев јас , сама да ги ставам сите ќе можат.
можеш да нарачаш од овде. Со стандарден шипинг стасуваат за 20тина дена. Ако е многу итно имаш и опција за 3-4 дена по дхл, ама 20тина евра е шипингот во тој случај Види разгледај, имаш различни. Јас конкретно ова немам нарачувано, ама во листање ги имам приметено. https://www.iherb.com/pr/Life-Extension-DHEA-25-mg-100-Capsules/4056?rcode=AOA6348
Мила можеш ли да ми објасниш подетално како се изведува скречингот,на кој ден,дали се прави со анестезија и дали др Лазаревски ти го правеше. И ако се сеќаваш на цена? Леле те избомбардирав со прашања,извини, ама добро би било ако можеш да ми пдговориш
hellooo....I jas pravev skrecing...mislam deka bese nekolku dena posle ciklus,ne se sekavam bas dobro.Inaku e so anestezija da, ne e bolen proces...Posle nego si odmoris malku vo klinika I te pustaat doma.Jas pravev vo Remedika ,isto po preporaka na Dr.Petanovski.Cena 20 000den.Ne se misli napravi.Srekno
Јас ги боцкав по трансфер во стомак, поткожно,под 90 степени. Мене не ме болеше воопшто, само кратко понекогаш ме печеше местото, ама брзо поминуваше и немав модринки. Гледам дека некои боцкале во рака, па претпоставувам ќе ти кажат кај што ќе правиш постапка како и каде да ги ставаш.Со лесно
Devojki vo vtornikot imav punkcija edna jajce kletka izvadena, uspesno oplodena vcera pravevme transfer, pa se nadevame na uspeh.. nekoi soveti za slednive 2 nedeli? Ubav den