Девојки дали за кариотип за партнерот треба упат од уролог или може со упат од матичен? Знам дека нема термини, но да се спремам со време. Страшно е колку матичниве ништо не знаат, се нервирам. Наместо тој мене, јас нему му објаснувам што треба да ми даде. До прееска му објаснував дека гинеколог не може да издаде упат за хормони за партнерот. А за кариотипот ми вика па што ќе ти е, откако се објаснивме за што ми треба, вика не можел таков упат да даде. Со дијагноза азоспермија сме.
Од матичен земавме и ние упат за маж ми, во исто време гинекологот мене ми закажа а матичниот на маж ми.
Да да , под општа анестезија , доктор Лазаревски ми ја правеше интервенцијата. А за цена , јас имав полип во матка кој што мораше да се одстрани , воедно и скречингот . Целосна сума ме чинеше 40 000 ден до 14 h бев веќе замината. И на 14. ден од менстр. ми е изведена интервенцијата. Потоа имав подготовка со хормони итн среќно заврши се , од прва.
Позитивни мисли , мирувај , само до тоалет и назад...јади бадеми ,лешки ,ореви , авокадо секој ден во смути ставај пола авокадо до позитивен тест , здрава исхрана И со среќа
Посакувам да имаше посебна тема за искуства со докторите за ивф... Знам дека сите искуства се различни ама мислам дека би била од помош за вакви што се збунка како мене Знам дека се дискутирало многу пати, ама ај еве и од мене: од кој Др сте задоволни, кој ви оставил добар впечаток? Што мислите за Др. Поповиќ и Др. Ивановски?
Јас сум кај Др. Поповиќ, немам сеуште успех, но сум премногу задоволна од докторот, од неговиот пристап. Мене ми влева ептен доверба, а имам другарка што е кај Ивановски, и она е задоволна од него, на неа и успеа од прва.
Многу е важно да отидеш на консултација и да видиш ти како ќе се осетиш и дали ќе *кликне* да му веруваш на докторот... немам со нив искуство но само така ќе одлучиш
Јас многу сум задоволна од док Трајковски Кај Ивановски бев 5 год но за жал без успех иначе док е вистински професионалац
Здраво јас сум нова на форумов и сакам да прашам дали некоја од вас знае нешто повеќе за абдоминален серклаж (незнам дали прашањево е за тука ) Јас имав две ин витра,, успешни'' меѓутоа со непознат лош завршеток на бременоста прв пат во 21 недела а вториот пат во 16 недела во спиење ми пукна водењакот .... Бременостите и инвитрата ми ги водеше Др. Ивановски меѓутоа навистина немаше никаква индикација ни причина,непознато е зошто ми се случува тоа.. Како и да е тој ми препорачува абдоминален серклаж па затоа ме интересира дали некоја од вас правела и искуства.. Извинете на долгиов пост.
Dobro utro, prvoto ivf go pravevme kaj dr. Adamoska, uspesno bese od prva megjutoa zavrsi so nemanje srceva reakcija vo treti mesec, sega vtoroto go pravev kaj dr. Lazarevski pa ke vidime koi ke bidat rezultatute... Imaat totalno razlicen pristap i terapija i dvajcata, dr.Lazarevski ima sepak tolkava uspeshnost megjutoa odnosot od dr. Adamoska, predanosta i toa kako ne gledase ne mozam da go sporedam, prezadovolna vo sekoj aspekt. Daj boze da bide se kako sto treba povtorno taa bi mi ja vodela bremenosta bez dvoumenje. Ubav den
Јас не сум баш со слично искуство, немам правено транабдоменален серклаж но момемтално сум со обичен, вагинален и скратено грло. Знам дека тој се прави пред бременоста или многу рано во бременоста и има голем успех - над 90 проценти, доколку дијагнозата е некомпететен цервикс. Дали бременостите беа близначки и дали веќе беше поставен серклаж обичен? Грлото на матката дали го меревте?
Јас сум кај Поповиќ, значи злато е. Едвај чекам да одам кај него, попозитивен доктор немам сретнато. Плус секогаш е достапен. Топло го препорачувам!
Zdravo devojki...jas bev kaj Dr.Organdziski vo Stip so dve ne uspesni in vitra sto ne znaci deka e do doktorot....bev zadovolna,no ete ne bidna.Sega sum vo Remedika kaj Petanovski I sum mn po zadovolna.,porzlicen tretman.razlicna terapija...se nadevam ke vrodi so plod.Srekno na site sto sme po ovoj pat do bebus
И јас одвај чекам да го 'видам' Кога ме фаќаат кризи за плачење му се јавувам и за 5 мин разговор сум како нова Иако се уште немам позитивен исход за ништо на свет Не би го менувала
Devojki jas se resiv za transfer na priroden ciklus, denes na 11 den od ciklus ispituvav progesteron i istiot mi e 1,95.prvoto neuspesno invitro isto imav provblem so progesteronot.seuste ne sum se slusnala so doktorot no veruvam deka ova e previsoka vrednost za da se pravi bilo sto.Me interisira dali ste imale vakov problem so progesteronot i dokolku da, kako ste go resile?Kolku sto znam pred ovulacija bi trebalo da bide najmnogu 1, ako ne gresam?
Ма прекрасен е! ММ никад не доаѓа со мене од страв и јас кога ќе искочам од систина увек насмеана и мм одма незнам што ти прави тој доктор за ваква да си Значи немам збор...