И јас појќе сама одам кај него. Мм ако влезе по 2 саата ќе седиме внатре. Ние и приватно веќе станавме "блиски". Две години сум му пациентка. Многу ми се допаѓа и тоа што буквално секој може да му звоне и во сред ноќ. Достапност на максимално ниво, нема грам суетност, многу ми е "народен човек"...Едноставно пријателски настроен према пациентите. Барем јас така го доживувам.
супер ми олесна малку последно на 11 ден ми беше 60 а утре дента 100 пораснал а на ехо 18 и 17 мм фолекули два после тоа испримив уште 6 фостинон ваљда има пораснато уште утре ставам за последно цетротиде и вечерта во 22ч стоп и во вторник пункција.. Фала Бубче
Ехее имаш време. А лх следите ? Иако не мора, цетротидето нема да му даде да се качи. Со лесно Лунка. Те чекам со убави вести. Е2 знае и по 50 и кусур на ден да порасне
Да го следиме ниско е 3.4 да цетротиде не дава да се качи но минатиот пат тоа беше пресудно да ја прекинеме терапијата и со цетротиде ми се качи на 35 се чудеше докторот сега е ок го чуваме ниско сама ги боцкам сите инекции па сега за сега ми оди...
hello zenski,ama mene na 7den od terapija E2 mi e 600 normalno e mislam dobro e,ili ne,i kolku treba da e normalno LH do punkcija,fala ,pozz
Супер е е2. А ЛХ нема стриктна пожелна вредност. Важно е само да мирува , т.е вредноста да му биде приближно иста од почеток на стимулациите па се до пункцијата. Да Не се покачува дур се боцкаш со стимулации
aha fala Bubce,mene mi se pokacil malku 6 imav prv den a denes 7 den 16 hmmmm,loso li e???? i od denes primam cetrotide,kazi mi doktorot mi rece vo 9 nautro da primam a moze vo 10 da ja primam ima li problem????
Не е лошо. Мало покачување е тоа. А плус сега и цетротид ќе ставаш, он штити. Ако ептен е проблем за во 09ч, можеш и во 10 да се боцнеш. Ама утре/ задутре ако примаш ќе се боцкаш во истото време
uhhhh fala mi olesni ,da ke primam utre i zadutre,obavezno vo isto vreme ke se bockam,fala mnoooguuu za odgovorot
Девојчиња едно прашање што не е за тука знам...ама некако сте ми нај... циклусот вообичаено ми трае 5,6 дена овој пат ми се цеди до 11ти ден. Не обилно после 5тиот ден онака само бледо кафенко. Ме фаќа мисла што може да е зашто баш сакав да почнам по постапка нареден циклус
Мерено е грлото на матката и беше во ред, првата бременост беше со еден бебе а втората со близнаци и немав правено серклаж во бременоста зошто немаше потреба според др. Ивановски се си беше ок, секако со редовни контроли немаше никаков проблем посебно во втората бременост со близнаците И бидејки не се знае причината за прскање на водењакот докторот ми го препорачува транабдоминалниот серклаж
Драги соборки, дојде на свет моето малечко, мојата љубов се роди. Го гледам и не ми се верува дека е мој, ми дојде моето пиленце во прегратки На сите посакувам оваа среќа да ви дојде што побрзо! Кај некоја порано, кај некоја малку подоцна, но ќе дојде! Понекогаш ќе се осеќате безнадежно, ќе ве нервираат од фзо, ќе се секирате за фоликулите, ќе му ја мислите дали ќе биде овој пат успешно... Ќе се пролеат и многу солзи... Но ќе вреди сиот труд! Ви ја пуштам сета среќа на светов, што побрзо секоја да гушка малечко!