Па , со естрофем по шема, суплементи и здрава исхрана би требало да се среди. Ти велам, може и следниот циклус ендометриумот да биде веќе готов за трансфер
Јас секогаш пред трансфер пиев л арганин таблети од 1000 мг и ананас јади еден голем груг секој ден и други суплименти цинк, е, коезим ку 10 витамин ц и секогаш бил добар ендометриумот
Нема шанси и јас на неколку дена пред пункција баш го прашав др (последно ехо пред стопот беше велам да не пукаат... кажа со терапија нема шанси нормално е лигаво да се појави...не се плаши во вторник ги вадат и со господ напред по некој ден вракаат кај трбе во меше (ембриончиња)
Cestitki Oli, zivo i zdravo da ti e sinceto, epten se raduvam za tebe.kako minuva vremeto, se sekjavam na tvojata objava deka si trudna kako da bese vceraa ovaa objava epten mi go razubavi denot
Cestitki...bas se izraduvav go sledam forumot od mnogu odamna znam niz so se mina no vredi borbata sega go imas najmiloto vo pregratka...najubava vest I uste ednas cestitki ♥♥♥ do nareden ciklus moze da se sredi se so vitamini i pravilna ishrana....vitamin e 400 mg ,zink,q10,golema kolicina na ananas,cveklo,indiski orevi,brazilski golem vnes na ovosje zelencuk...
Е сега не знам што да ти кажам Кај некој се средува за еден циклус, кај друг за два...и така. Ти сега опушти се. Проблемот нит ти е огромен, нит нерешлив. Ќе бидне
sto e toa endometrium,jas ne sum ispituvala toa,nitu doktorot mi rekol da ispitam,treba da ispitam ili????
Ендометриум е внатрешниот слој со кој е обложена матката на жената. Тој во тек на менструалниот циклус претрпува нормални промени. Се задебелува до фаза на овулација за да прими оплодена јајце клетка, потоа доколку нема оплодување и вгнездување, се лушти/лупи на крај на месечниот циклус кој нормално би требало да трае од 28-32 дена, и доаѓа менструација. Потоа се обновува и повторно се спрема за оплодување, и секој месец така. Секој гинеколог при ехо прегледи го гледа и мери ендометриумот на матката
Dali nekoj ima iskustvo? kolku meseci posle kiretaza moze da se odi na transver nie bevme na transver so zamrznati embrioni...dali nekoj ima praveno transver leten period primer avgus I dali imal uspesnost ?imam slusano deka ne e preporaclivo leten period