ЦИН1 имам веќе година и пол. Имам направено се. Типизација 2 пати (позитивно на високоризично ХПВ), ПАП на 4 месеци правам, колпоскопија после секој ПАП, два пати имам правено биопсија и ецц. Витамини пијам една рака дневно, по 100 евра месечно давам за суплементи, но ЦИН-от си стои. Зоната со промената се нема поместено ни милиметар. Консултација имам со тројца гинеколози, сите стојат на тоа да не чепкам понатаму, т.е да не правам ласерска интервенција. Искрено ни јас не сакам, земајќи во предвид дека ќе се скрати грлото на матката. Затоа ме интересираше дали ќе ми одобрат ваучер.
Браво бе душо,со лесно нека ти е целиот процес и дај боже да се радуваме на висока бета за две недели Друшке ти до каде си ? Или нешто имам испуштено претходно
Одмарам јас. Чекам да пројде короништево Ама можно е следениот месец да го посетам Поповиќ. Сафра ме фати веќе од седење вака
Здраво да ве прашам искуства со низок хормон АМХ 1.3 докторот ми препорача ин витро во најбрзо време а само една година се обидуваме за бебе .Фала ви однапред.
Амх 1.3 не е загрижувачка вредност. Има членки со 0.0 и нешто па забремениле. Али Не само амх е меродавен. Можеби докторот на ехо видел нешто кое го навело да ти предложи ивф. Консултирај се со специјалист за ин витро
Од 1 до 3 е оптимално ниво на плодност. Ниско ниво на плодност е под 1. Ок ти е тебе резултатот, не знам зошто така ти кажале , глупости. Останатите хормони како ти се?
За цела процедура читај овде, многу убаво е објаснето. https://theduff.co.uk/ivf-process-start-to-finish/ Aко ти е мака на англиски, удри Гугл транслејт. За искуства имаш мноооогу во темава, верувам ќе разгледаш.
Dali odma od 2riot den se stavaat inekcii ili kako odi pripremata?? Otidov denes kaj doktorot i mi rece da dojdam na vtoriot den od ciklus da pocnime
Штом си со краток протокол тогаш од 2 ден ќе почнеш со боцки. Некаде 12-13-14 ден од циклус е пункцијата. Па после 3-5 дена трансфер. Ова од прилика ти кажувам. Све зависи како ќе реагираш на терапијата. Но бидејќи гледам ич не си упатена, еве ти да си знаеш ориентационо што како иде
@Bubce38 sogragjanke ic ne sum upatena a za 10dena treba da mi dojdi i da pocnam se nadevam na bebence
Претпоставувам мислиш на ласерска вапоризација кога кажуваш интервенција. Со ласерска вапоризација не се скратува грлото на матката бидејќи само го гори надворешниот слој, што не е случај со конизација кога се сече дел од грлото. Мојот ЦИН 2 и високоризичен ХПВ го реши Горан Димитров на ГАК со ласерска вапоризација, грлото не ми е скратено и не би требало да имам никакви додатни интервенции во бременост (серклаж). Он е најдобар во Македонија за проблематикава, ако можеш да стигнеш до него, моја препорака е да отидеш да видиш што ќе ти каже (доколку не си била веќе). А терапијата да, ужасно е скапа и долго време се пие, јас со години немам прекинато, само со одредени суплементи, а на други само ги намалив дозите.
Можеби си во право но не ми посочи ништо друго како причина освен овој еден хормон.А да специјалист е за ин витро докторот па се мислам можеби да започнеме е најдобро фала многу Не, др Таше во Плодност
Дај рефернтни вредности да видиме. Вредност од 1.3 според мене никако не значи дека мора одма со ивф. Ама па др Таше е сепак врвен доктор. Не верувам само заради овој резз да ти предложил ивф. Да не имаш и други "проблеми" ти? Хсг имаш правено? Машкиот материјал како е?