Ништо немам направно ни јас ни мм,но да и јас верувам во др Таше во секој случај но сепак мислења и искуства се добредојдени.А и ти исто одиш кај др Таше
Е како ништо? Отиде на преглед и те прати само Амх да испиташ? Нит преглед, нит основни други испитувања,за тебе, нит спермограм.. туку директно на амх и според резз од тој хормон ти предложи ивф? Чудно Колку год имате ако Не е тајна? Иако ни тоа не е Бог знае колку важно. Бев кај него едно време, веќе не сум
Да ,предложи за мм да направи спермограм ќе одиме секако ,но само од тој резз ми предложи инвитро , 29 години имам и една се обидуваме за бебче
4 д ехо правевте? Или било какво вагинално ехо. Пак ќе кажам. Чудно ми е ова што го кажуваш. Без никакви основни испитувања оп труп -ивф. Мора да е видел нешто штом те пратил за Амх да испиташ, ама сепак ... Вредноста како вредност воопшто не е за итно ивф
Мене Таше ми препорача да испитам Амх откако ми ја виде сосотојбата со јајниците. Фсх не ми беше многу висок. Сепак испадна во право ко што се сомневаше, хормонот испадна релативно низок за моја воЗраст и сосотојбата се влошуваше ко Шо претпостави. Не ми препорача веднаш ин витро, оттогаш помина цела година и правевме и проодност, лапаро и ми даде 6 месеци фора за природно. Барем во мојот случај воопшто не форсираше. Муабетот ми е, веројатно ја видел состојбата со јајници пред да го побара испитувањето. @Malecka@, прашај што треба да правиш за ин витро со фондот. Во меѓувреме прави ги другите испитувања и читај, информирај се. Закажи и консултација кај друг доктор, барем кога има опции искористи ги.
Вагинално да ме прегледа извини за др испитување мислев ме праша ,вагинално ме прегледа но не ми кажа дека на ехото кма нешто загрижувачки затоа може и не ти го спомнав
Нареден пат кога ќе одиш прашај го зошто ти предлага така одма ивф. Нека ти објасни. Не може така само- ти си за ивф. Барем јас така би направила. А исто, би отишла и на уште едно мислење
Фала ти многу ,бев шокирана искрено и не знаев ни што да кажам ни што да прашам .А ти задоволна си од таму ?
Мила можеш фино да си го прашаш зошто си за ифв кога ништо др немаш испитано... а во меѓувреме напрајте си спермограм и хсг Амх не ти е лош за да мораш ифв додека не испиташ и останати раб
Фала многу ,ќе се распрашам ,ќе се информирам и со фондот како оди постапката .Фала ти многу Фала ,имаме веќе закажано за спермограм па одиме понатаму
Ќе ти пишам утре за фондот, од телефон ми е тешко да пребарувам. Или некој друг ќе ти одговори во меѓувреме. Ти даде извештај од ехото веројатно. Што пишува?
Што за фондот? Па треба 2 спермограма,хсг или хистеро/лапаро,хормони,крвна слика,инфективни скрининзи, пап, брисеви и 4д/3д ехо. И 4 инсеминации.
На извештајот пишува лев јајник со 1 фоликул и 2 афк и десен со помал волумен 4 афк ,ендометриум.Не разбирам баш се ,читам да знам за што се зборува да соберам информации.
Jas imam ednas zaboraveno i prasav,mi rekoa da si prodolzam so terapijata, kako da ne bilo nisto, ne bilo strasno.Se spremas za operacija li? Jas gi piev bidejki pravev histerolaparaskopija.
Еве зошто те пратил за амх. Не видел доволно антрални фоликили. Но тоа може да е само овој циклус, може следниот да биде "побогат" ( што и резултатот од амх покажува дека сепак има резерви). Ама искрено, би требало ти уште многу работи да направиш пред ивф. Јас дали сум задоволна? Генерално, Да. Др си направи све што е во негова моќ
Ќе прл Кога ќе одам сега следен пат со мм ќе прашам и зошто ми предложи така брзо за инвитро па ќе видиме ,ќе испитувам што ќе треба па после да видиме што ќе каже др.
Кај нас го има . Го даваат и на парче. За цена стварно не ми текнува. Ама знам дека е точно дупло поскап од Грција. Така ми кажа баш неќни една пријателка
Jas piev Bromergon zaradi pokacen prolactin, ama loso mi vlijaese pa mi smenija Dostineks i vnatre ima 8 tableti 2 500 denati, gi piev na pola sekoja vecer pred legnuvanje. Pomina vreme i ne mi eproveren proalctinot zaradi koronata.Od Bromergonot imav mnogu vrtoglavica, povrakav i glavobolki. Gi nema vo site apteki,obicno po poracka, a jas ja kupiv od apteka Viola