Мила може да ми кажеш кога точно си била и дали прво закажа кај интернист а после он те прати на Ендокринологија? Мила не е хитно ама покачена ми е вредноста на 5.21, досега пијам еутирокс од 50 мг, 5 дена и 2 дена од 75 мг, најверојатно ќе треба да се смени дозата
Првен ми закажа интернист па после одев на терминот и ако имаш поткачени вредности од таму ти закажуваат за контрола воа е пред 2 и пол години а како е сеа нз ..Сеа си одам јас во неготино еднаш во месецот идие по еден доктор туму
Да прочитав затоа прашувам дали по направени сите испитувања кои ми ги кажаа за ваучер дека се потребни дали е можно да ми одобраат ваучер?
@LunaGrey да, добив ваучер на крајот на Април. Точно два месеци чекав за одговор. Веројатно разгледуваат, но успорено. Ама сигурно ќе се вратат сега во нормала па побрзо ќе го добиеш.
Здраво девојки ☺ Ме интересира ваше мислење дали и кога би било безбедно да се почне ИВФ постапка со оглед на моменталната ситуација со вирусот?
Премногу дискретни, др. Лазаревски ако нема потреба не ни излегува од ординација, а камо ли па со пациент. Сета таа работа ја врши Анета, мед. сестра, таа е како секретар, сестра, помошник, се. На запад така и се однесуваат сестрите и имаат поголема одговорност, докторот само си ја врши неговата работа и толку. Така и работи др. Лазаревски, само кај него ептен се чека за се. Ништо не ставаш, само поминува, јас немав модрици, мислам дека беше агол од 45 степени да се става иглата, ако имаш медицинско лице во блиска околина, ако сакаш можеш да побараш помош за да видиш за понатаму, мене ми ги ставаа инекциите кај матичната, а потоа продолжив во инвитро центарот за на крајот стоп инекцијата мажот ми бидејќи требаше касно навечер да се става. Совет - не се грчи, само опуштено.
Моменталнава ситуација ќе потрае цела година, дали ти си спремна да почекаш повеќе? Зависи во која етапа си, дали допрва треба да одиш за хормони и сл. или си пред започнување со инекции и сл. Ако си кај второто, почни си и така се оди во приватни клиники каде се ептен се пази на дезинфекција, барем јас сакам да мислам така. Ако си ептен на почеток, ќе имаш чекања доста по лабаратории и доктори, незнам со кој капацитет работат и во какви услови и колку гужва имаат.
Devojki, Tie sto nemate menzis sto piete? Veke 49 dena od posleden menzis Koga ja prekinav terapijata za priprema na endometriumot za transfer. Napraviv domasen rest I Kako sto ocekuvav e negativen. Posle prvoto in vitro cekav 42 dena pa dobiv a sega uste podolgo. Citav posle decapeptyl inekcijata mozno e da docni 6-10 nedeli. Pocnuva da me zagrizuva sto Ako poveke ne dobijam Kako bi bil protokolot? Od vreme na vreme imam bolki vo stomakot isto Kako Pred dobivanje ama nisto. Dali pak toa znaci jajnicite se obiduvaat da prorabotat?