Devojki vo cetvrtokot pravev transfer i denes znam deka e rano ama napraviv pred malku eden test pa eve ja slikata vo prilog. Ima bleda rozeva linija ne znam kolku se gleda na slikata dali mislite deka e pozitiven?
За 8ми ден супер е цртката. Среќно и со лесно. Понеделник да видиме убава цртка и да ни соопштиш височка бета
Мене ми изгледа како да има линија, бледа, но нормално, ептен е рано. Дури и не знам како може толку рано да покаже на домашен тест. Јас препорачувам во понеделник да направиш тест од крв, веќе 10-11 ден ќе биде, со сигурност ќе се знае. Со среќа и со лесно!
Slednava nedela treba i preku krv da proveram se do togas nekako neverno mi e... i ova denes e tek vo 8 navecer napraven, ne e ni na utrinska urina pa pokaza... ne znam zatoa pisav za vase mislenje...Drzete sreka
Mila na mene mi pokaza i na 6 den od transfer bleda linija i eve sega galime mese so dve bebuski so lesno i cestitki
Dostinex малку намален, таблетка 280 денари. И уште нешто, знам порано пишуваше некој за ПРП на ендометриум. Искуства ваши? Како е постапката? Цена...
Кај мене се поремети работава Пункција за жал немав. Право да ви кажам ми збоктиса чекањево, те корона, те маж ми на службен пат кога нетреба,те ова,она.....упм Така да,јас одлучив да правам на следниов циклус трансфер на едново јуначе, па џа или бу. Е,сега ајде помош околу тоа?? Кои суплименти ги пиете, витамини, исхрана каква практикувате и нешто што би ми било од помош како се подготвувате за трансфер?
Мила пијам Имприл година дена без престан матичен млеч, естер ц, селен, е, д, и дхеа витамини и Q10 и со тие витамини едвај извадивме две јк незнам дали е до исхраната или до што е или најмногу до психата опушти се ке се среди... Те гушкам
Јас се спремам за трансфер наредна недела (1 ембрион): фолна к, витамин Д, Е, Q10, Maka, ovunorm, estrofen, и за ендометриумот ананас, цвекло, бадеми, лешници...
Валда ќе ни се посреќи, едно ама вредно да биде Која фолна ја пиеш ? Ви благодарам Од сите овие јас само пиев за пункција дхеа, д, и q10 Ама ќе воведам и др
Ester C таблетите се со висока доза на специјален витамин Ц од 1000 кој побрзо се апсорбира и подолго се задржува во организмот, збогатена со природни флавоноиди, ацерола и шипка, таблетите се идеална комбинација која има ефект врз ѕидот на крвните садови и капиларите, правејќи ги поеластични и помалку склони кон крварење
Другарки,ќе ве замолам некоја со искуство,совет или мислење...вака после биохемиската си добив менструација после 2 дена,се супер,стандард исто како секогаш ми трае 7 дена ми заврши,но на 15тиот ден почнав пак да крварам многу темна крв,Трајковски ме виде имав мала циста 25мм на едниот јајник ми рече не си за терапија,ова е стара заостаната крв од некаде,терај па ќе видиме. Исцедокот,ако можам така да го наречам бидејќи наутро беше пообилен си траеше 13 дена,на 13тиот ден веќе утрото имав свежа крв,обилна и со појаки болки како што си имам во секоја менструација,денес веќе 5ти ден ова абер нема да намали,исто обилно и секој ден сум со бруфен,ми се смачи веќе,се истоштив и психички и физички,18 дена сум со влошка,со крварење и болки,кога послаби кога појаки,му пишав на Трајковски ми рече да одам на дежурен гинеколог кај нас на одделениеа не ми се оди таму,нема салам доктор,докторката друга што ме води не можев да ја добијам,ќе барам утре пак. Имала некоја вакво искуство? Веќе паника почна да ме фаќа!
Мене после спонтан абортус ми се појави циста од 56 мм. Почнав да крварам 21 ден после киретажата, и крварев цели 30 ден. Тогаш одев кај др. Дракулески во Систина. Тој не ми даде никаква терапија, ми рече подобро е хормоните сами од себе да си се средат. Одев еднаш неделно на ехо преглед, ја пратеше цистата дали се зголемува или намалува. Крварењето само од себе си престана, но траеше цел месец. Исто и цистата пукна на следниот циклус без никаква терапија. Можно е, од цистата да ти е крварењето.