Da na peti duso, i znaci li pogolema uspesnost so blastocista ili nemora da znaci??? Posto neznam dali da zamrznam
Трансфер на 5-ти ден поминати денови од трансфер Развој на ембрионот прв ден Бластоцистата започнува да се изведува од нејзината обвивка втор ден Бластоцистата продолжува да се изведува од нејзината обвивка и започнува да се припојува на матката трети ден Бластоцистата се присврстува подлабоко во обвивката на матката, и започнува имплантација четврти ден Продолжува имплантацијата петти ден Имплантацијата е целосна, клетките кои ќе станат плацента и фетус веќе започнале да се развиваат шести ден HCG започнува да навлегува во крвотокот седми ден Продолжува развојот на фетусот и продолжува лачењето на HCG осмии ден Продолжува развојот на фетусот и продолжува лачењето на HCG деветтии ден Нивото на HCG сега е веќе доволно високо за да се детектира бременост
Јас планирам на 28 мај точно на 14 ден а и баш празник е Спасовден минатото инвитро кога го правев направив на 12 ден имаше бледа линија и имав многу ниска бета имав биохемиска а сега сакам точно на 14 ден дајбоже со позитивни резултати да сме.
Мила а некои симтоми имаш ли т. с. Некое вриење во стомак иако е рано јас така чат пат имам некое вриење љма востомак ама ништо посебно.. На кој ден ти го вратија ембриончето?
so zamrznati sum jas.a zamrznati na petti den.od simptomi povremeno jajnici me bolat onaka blago,dolen del od stomakot isto blago.a I gradi me bolat...e sega ne deka e transferot ,so znam toa osekam sega za sega ,pa ke vidime so kako ..uste e rano,ti imas simptomi?
Одмарав јас цело време. Од пункцијата имав грчеви зошто мене ми вратија на втор ден два ембриони. После па имав грчеви, подуеност, гасови, несоница и препотување навечер.
Немам освен што спомнав некои вибрации во стомак ама многу ретко во денот рано е да ама ние знаеш од што лежиме и само си мислиме на симтоми дури и да ги немаме мислиме имаме хаха подсвеста работи ке си почекаме уште некој ден
Девојки дали примаат пациенти за испитување на хормони на Биохемија и дали работи Железничар за инфективниот скрининг?
Jas nemam nekoi osobeno simptomi dosega, prvite nekolku dena lezev ama denovive po 5-10 min propesacuvam poleka na sonce pred zgrada ili na terasa poseduvam. Nikakva fizicka teska rabota. Imam zgolemen apetit i osekjam poduenost, povremeno gasovi no ne cesto, mokram zacesteno i osetliva sum na miris.... vcera od dolu pred zgradata kako vlegovme so soprugot vo vlez osetiv deka se pravat tulumbi so serbet, se kacuvame na 6ti se sto kazav sekoja sostojka stvarno... i maz mi za glava se fati hahaha
Јас пијам 2 пати по две во 9 сабајле и во 21 навечер ти пошто 3 пати на ден можеш да ги пиеш насабајле по појадок бар да е 8 ч потоа кај 15ч и вечер во 22ч да не ги пиеш во 12 ч не менува ништо