Бубче мила и ние сме тука за тебе Храбра си и ќе бидеш не до крајот туку до овој крај и НОВ ПОЧЕТОК СО БЕБУШ ВО РАЦЕ... Те гушкам мила жено кралице суперхерој наш...
Од се срце ти посакувам побрзо да го пребродиш ова, секоја почит за храброста. Те очекуваме со добри вести сите тука
Најубавиот дел од напишаното. Секоја чест за храброста, никогаш да не ја изгубиш. Го чекаме среќниот крај, да се израдуваме и ние!
Zdravo, prilicno sum nova na forumov i imam nekolku prasanja vo vrska so ivf. So soprugot sme vo postapka za in vitro i ke pravime vo sistina. Imame zamrznato materijal vo sistina no so situacijava malku ni se odlozi celata postapka. Gi sobravme site potrebni dokumenti za da gi podneseme do fondot no ne znam za kolku vreme davaat odgovor pa sega i vo vakvi uslovi na pandemija. Se odlucivme da ja pocneme celata postapka privatno a vo meguvreme da gi podneseme i dokumentite vo fondot. Znam deka parite sto ke gi dademe nemoze fondot da ni gi refundira, no prasanjeto mi e........dokolku na primer dodeka mi go odobrat vaucerot nie veke sme dale odredena suma na pari, dali otkako ke ni go odobrat ke mozeme da go iskoristime za ostanatiot del od postapkata za ivf ( kolku sto znam cela postapka na ivf e vo fazi.....terapija za vestacki ciklus pa hormonski inekcii pa punkcija pa fertilizacija i na kraj embrio transfer ) dali dokolku platime privatno za prvite fazi, mozam da go iskoristam vauceror za na primer poslednata faza? I dali nekoja znae do kolkava suma go odobruvaat vaucerot? Vi blagodaram odnapred na odgovorot
Бубче мила, ти се восхитувам на храброста, на позитивноста. Ти си жена лавица, ти си царица Знаеш ли само како ќе се слават мекиците за твоето јуначе, силно како мајка му
За да ја почнеш постапката со ваучер мора прво истиот да го однесеш во клиниката. Значи Не може да почнеш и дел да плаќаш на приватно, па после да продолжиш со ваучер Ваучерот Не се одобрува на сума. Си имаш истакнато што точно те следува со него.
Лелее ајде со лесно и јас планирам здравје следната недела нешто специфично да ме спремиш освен да се дотерам ? Те молам извести ме кога ќе ти одговорат за да знам што да очекувам...ич не сум мирна на ехото имаш препорака од докторот за инвитро?Само ги анализирам документиве и се мислам да не фали нешто...
Zenski da ve prasam za hormonskite inekcii sto se primaat za ivf......dali se primaat sekoj den ili se pravi pauza od edna do druga, i dali se primaat samo vo klinikata kade sto ke se pravi ivf ( primer jas ke pravam ivf vo sistina, a sum od drug grad ) ili pak doktorot ti ja prepisuva terapijata i moze da ja primas kaj maticniot lekar
Прв пат кога се зачленив на форумов прва ми падна во очи. Жена која што неуморно се труди да им помогне на сите на форумов. И ова ќе помине знам. Храбра, бестрашна жена со големо срце. Ти си кралица Некогаш животот ни става препреки, не тестира. Сега ти си пред тест што не се сомневам дека ќе го положиш. Главата горе, биди насмеана и позитивна како и секогаш и другата година со јуначе во раце . Ако на било каков начин можам да помогнам, те молам да ми пишеш да не се караме
Секој ден во исто време се боцкаат. Кога ќе одиш на ехо во Систина, докторот ќе ти препише толку инекции колку што ќе треба да боцкаш деновите до следното ехо. Инаку инекциите обично се боцкаат супкутано, во меше. Сама ќе си ги ставаш. Ако ти кажат мускулно тогаш ќе си одиш кај матичниот во твојот град или ќе си најдеш сама некое мед лице кое може да те боцне. Друго нејасно?
Ti blagodaram mnogu draga.......sega go procitav toa sto si go spodelila so site nas za tvojata situacija........ti posakuvam se najdobro, samo hrabro, losite denovi ke pominat, se ke bide vo red. Ti blagodaram sto mi gi razjasnuvas site raboti sto ne mi se bas jasni, bidejki sum nova vo ova i sobiram informacii od site strani. Ti si so golemo srce stom na site se trudis da mu pomognes so svoite odgovori ❤❤❤
Секој де ќе ги примаш кога ќе ти одреди терапија ќе можеш и сама ако се за субкутано а може и кај твојот матичен во твојот град...
Sega proveriv na net i najdov edna tabela vo koja imase navedeno sto pokriva vaucerot i do koja kolicina. Malku se zbuniv bidejki doktorot kaj koj sto ke pravime ivf mi rece deka mozam da si pocnam na privatno a vo meguvreme da si podnesam za vaucer. I doktorot mi kaza deka sredstvata sto ke gi dadam koga ke pocnam na privatno nema da mi bidat vrateni, no deka mozam da go iskoristam vaucerot za transferot ( taka mislam mi rece ) mi rece toj ti vazi 6 meseci otkako ke ti go odobrat i ke go iskoristime za.... ( se si mislam deka za transfer rabzbrav ).....mozi da imam pogresno razbrano neznam.....zatoa si rekov da si prasam jas za sekoj slucaj
Здраво мила, пред се среќно со постапката, доколку почнеш приватно почнуваш со инекции тие си ги плаќаш на приватно а доколку ти излезе ваучерот во мегу време ваучерот сигурно докторот сакал да каже дека ке се употреби за трансвер и пункција а др се ти е приватно... Се извинувам но зошто не го почекаш ваучерот прв ваучер ке користиш или? Кажи ми кај ке правеш инвитро да претпоставам во плодност?! С и друго имам информации дека одобруваат веке така да доколку имаш документи испрати си ги за две до три недели ке си имаш одговор..
Не се исплаќа така Ти ќе дадеш околу 40-50 илјади за инекции. Пункцијата, еха, хормони, фоликулпметрии ќе те коштаат околу 50-60 илјади. И што? Трансферот е некои 40 илјадарки. А од пункција до трансфер има макс 5 дена. Зар во тие 5 дена ќе ти стигне ваучерот? Ако не ти се брза поднеси сега и почекај ваучер. За два месеци би требало да ти одговорат. Така и' кажале на една женичка на тел
Ti blagodaram, daj boze site sto se sooceni so ovoj problem da imaat uspeh. Prv vaucer da......pa neznam, mi e strav so situacijava da ne se odolgovleci mnogu, i koga bev vo podracnata edinica vo mojot grad da prasam mi rekoa deka ne se znae nisto, so situacijava ne se znaelo na kolku vreme se sostanuva komisijata....i koga bev minatata nedela na razgovor kaj doktorot mi ja kaza ovaa opcija i si rekov barem ako dobijam vaucer za nesto ke se najde, samo da ne cekame mnogu.......me ubiva mislata, sekoj den samo na toa mislam, baram se rasprasuvam. Ke pravime vo sistina Fala mnogu, so odgovorive mi se redat kockite vo glavava spremni mi se site dokumenti za vo fondot, denovive sekako ke gi podnesam, pa ke vidam sto kako ponatamu