Убаво ти кажал докторот,мислам дека има простор за да се зголемува бетата.Луни ти ја пуштам среќата и за два дена да не израдуваш!!!
@Luni 3дневен ембрион е,можно е да е покасно имплантиран. Сум читала за ниски бети кои доколку се дуплираат имаат шанса, така нека биде и кај тебе. се надевам на успех, мисли позитивно
Druski mene betata na 14 ti den...759......mn sum srekna...@luni duso ne ja misli ke se zgolemi tvojata mora da se uspee
Штом ти рекол да не прекинуваш со терапија супер. Верува дека има бременост.Те чекаме за два три дена тука да ни се пофалиш со многу поголема бета
@Luni мила само позитивно,малите бети во групава имаат донесено големи радости.Ти гали меше и здравје за неколку дена сигурна сум дека бетата ќе си порасне,може покасно е имплантирано.Не губи надеж,биди силна и храбра и со верба се ќе излезе во ред
Тоа е просечна вредност и значи дека кај секој е различно. Кај некои жени на 14 ден може да биде 17 но може и да биде 119
@DELFINA81 честитам, радувајте се @Luni само смирено, слушај го докторот, сепак е двоцифрена бројка. Вака позитивна друшка на форумов до сега, да не се караме. А од прогестеронска подршка што имаш, лазаревски да не ти додаде уше нешто плус од денес? На времето кога бев кај него, даваше само кринон, сега оже е сменето нешто.
Позитивна бев ама после толку порази ред по ред се редат незнам колку ке останам позитивна примам истата терапија не ми промени ништо.. утрогестан од 400 мг декортин од 5 и естрофем од 2мг
Луни нема откаживање... иако знам какво е чуството нооо ништо не е изгубено кај тебе ... 3дневен ембрион подоцна може да се имплантирал за два дена ќе расте немисли негативно остани смирена како е Бог никој не е...
@Luni те прашав за прогестеронска терапија, бидејќи пред година, две имавме дискусија на форумов за мерење прогестерон пред трансфер т.е. ако е висок се откажува трансферот. А од друга страна, после пункција примаме прогестерон?! И мене ми беше чудно бидејќи во систина никогаш до сега не ми мереле прогестерон, ниту преку фонд кога сум била, ниту на природен циклус. Единствено поразлично е што лазаревски ми даваше кринон, а ивановски плус пролутекс еднаш, а после на мое барање ми замени со прогестерон депо 1/2 на 4 дена. И ми остана мистерија, зошто во систина не ми провериле до сега прогестерон.
Незнам мила мене само еднаш ми проверија прогрестерон само на почеток ми беше под 1 нормално и потоа никако не ми мери исто и кај таше еднаш само на почетокот а по трансферот во плодност кога бев примав пролутекс инекција а сега не