Девојки а да пјам насабајле и навечер аспирин на своја рака зошто ова докториве никако да ми дадат клексан за циркулацијата велат добра ти е а јас секогаш со ладни нозе и раце. Инаку дедимерите ми се 500 ка што ке биде двапати на ден да пијам аспирин?
Не бре. Зошто два пати? А и д димери ти се добри. Мислам немаш потреба од клексан. Што бидна? Тест нели денес требаше?
Епа бубче наша среќа 21.99 ниска е бубии моја докторот ми рече за два дена пак да проверам да продолжам со терапијата ме неќе ни денот убав... А си бев и во црква пак си запалив свеќа ама....
Luni ne se nerviraj mila mene mi bese 32.9 na 13 den sigurno si imala pokasna implantacija koga ispitav na 18 den betata mi bese 727 (poradi veligden ne mozev porano da ispitam)ne se sekiraj ke se pokaci Jas vo meguvreme se tesev so testovi za bremenost domasni mi davase uteha toa sto gledav deka vtorata crticka sekoj den e se potemna Bidi hrabra se ke bide dobro stom vrednosta se pokacila do tolku sigurno ke bidee❤❤❤te guskam
Мислам дека и мене ми земаа толку ама не бев сигурна па затоа 2500 пишавмене сликички ми дадоа-3, од матката и од двата јајника. Биди позитивнастискам палци за тебе, ќе порасне
Абе сега видов. Вака 22 е стварно ниска. Ама слушни ме. Ние имаме ембриони од 'помалку квалитетни' јк. Знаеме дека едвај дојде и ти до јк. Знаеш дека комуницирам со многу жени ( независно од форум) кои се бафтаат со ова. Има успешни бремености каде бетата на 13-14 ден е била и по 14/18/20... Смири се и повтори бета у сабота. Утре немаш потреба. И не мора да се дуплира баш. Битно е да оди нагоре. А вредност од 22 има шанса да се искачи на 40. Е после веќе ќе си расте. Не ти го пишувам ова колку само да те утешам. Навустина знам такви случаеви. Главата горе. Мисли позитивно и златен Бог ќе поможи
Никако 2пати... можеш по 1насабајле (јас на пример морав моите беа 899димери и предиспозиции за тромбоза (значи оправдано Морав... ) не паничи се ќе биде добро ... димерите ти се добри но ако си помирна не е страшно насабајле по 1 да земаш...
Благодарам.И сите ке имаме успех што сме на овој тежок пат.Господ е голем ќе даде бебенца сегаде покасно или порано.
Неее. Никако на своја рака. Не е мерило тоа. Еве до сега јас во сите обиди и аспирин и клексан и пак не бива. Уживај и за некој ден пак бета. То је то
Два аспирина не. Но,ако сакаш природно да си ја подобриш циркулацијата пробај истуширајј се со топла па малце поладна вода и така наизменично, држи ги нозете нагоре на ѕид 5 мин па спушти ги, облечи си дебели чорапи и најважно од се излези надвор отиди на прошетка ем циркулацијата ќе ти се подобри ем психички ќе бидеш супер. И јас имам проблеми со циркулација и овие работи си ги применувам За неколку дена те чекаме со висока бета
Јас првпат користев Летрозол, после други протоколи за модифициран природен циклус (не кломифен) - 3 обиди, и беше успешно. Со многу ниско амх сега сум 7 недела и 4 дена. Покрај летрозол сигурно и некоја друга мала стимулација би ти дале.
@Evy81 супер, со лесно, со убаво Ќе можеш да споделиш што од терапија примаше пред и по трансфер? Кај кој доктор си?
Ако можеш да ми кажеш колку ти било амх и колку јајце клетки ти Извадија, мојот амх е 0,137 Ти посакувам лесна и убава бременост
Девојчиња, не сум била неколку дена на форумов, имав бајаги за читање Најпрвин, честитки на сите нови трудници, со лесно да си ја истерате бременоста, а на сите што сте моментално во постапка и чекате пункција/трансфер ви посакувам многу успех и висока бета. На @Bubce38 и посакувам многу здравје, и што полесно да ги преброди сите предизвици со кои се соочува овој период. @Luni, знам дека е многу тешко да бидеш смирена, ама мисли позитивно, сите сме со тебе Околу аспиринот прочитав дека го пиеш на своја рака, немој! Јас за малку ќе почнев да го пијам на своја рака заедно со сите тие металирани Б витамини, ама добро што испитав и фактори на коагулација и испадна дека имам пролонгирано, односно задоцнето PT и не само што не смеам да помислам да пијам аспирин, туку морам да пијам витамин К, односно КОАГУЛАНТ за да ја згуснам крвта. Инаку цел живот сум со мраз ладни раце и нозе, легнувам со шише со топла вода секоја вечер, пешачам секој ден. Консултирај се со доктор, најверојатно има зашто не ти го дале. И мисли позитивно
Друшки радозналата и нетрпелива јас, денеска на 9ти ден, не бороејќи го денот на трансфер имам бета 3 и кусур.. А вика помалку од 10 нема бременост. А касно бев и ги замолив на меил да ми пратат резултат. Женичката ми пишала Повтори на 15ти ден.. ооо сонце мори кај да повторам, какво ли вајде ке имам.. така да дршки мразулчето изгледа се истопило.. повеќе среќа следен пат
Девојки нова сум на форумот и ми треба ваше мислење. Ке правам ин витро во систина кај Др Адамоска,дали некоја од вас има искуство конкретно кај неа. Благодарам