Во Њуборн 1200 евра е на спонтан циклус.Во цената е вклучено прегледи, пункција , оплодување и трансфер а се друго се доплаќа. Е сега ако нема трансфер ти одбиваат 200 евра затоа и има можност да не го платиш пред време.Ова се цени кои м ги кажаа пред два дена.
Девојки декортинот до когаа се пие гледам некои од вас го пијат 5 дена а докторот не ми го прекина сеуште го пијам по 5мг? Во плодност го пиев 5 дена потоа ми го прекинаа баш сега на тоа се мислам
Секогаш сум го пиела до тест, без прекин. Немаш штета. Едит. Како што кажа и @Alishan30 по правило се намалува до пред да се прекине. Бидејќи е кортико. Ова го знам од друга проблематика. Но при ивф никогаш не ми го намалувале до прекинување.
Јас од самиот старт го пијам и еве денес 15 ден од трансфер сеуште го пијам од по 5 мг не прече на плодот?
Не се секирај. И мене ми се појави еднаш на брисевите, со едни антибиотици само ми помина, наредниот пат немав ништо. И пак проверував за секој случај, нема ништо. Примај си ја терапијата, ќе помине. Пред скречингот правеше брисеви или само отпосле? ________ Да си прашам - имам мачна главоболка веќе 4ти ден. Мислам дека е од фостимоните, откако почнав со нив сум ко во облаци цело време. Можам нешто аналгин? Избегавам цело време, се трудам природно да чекам да ми помине ама не ја бива работава.
Јави се и прашај дали да го прекинеш. Тоа е кортико препарат и антивоспалителен лек. Од 5мг е мала доза и не би требало да наштети, ама да не заборавиле да ти го исклучат. Ај препрашај те молам, за сигурност. Сите различно ете го давале, во плодност толку го примав јас, потоа до тест не го примав, ми заврши шемата @LivingGlam можеш парацетамол, можеш Б6 и магнезиум
Цела сума ја плаќаш на почеток на пункција? Пошто може да бидат повеќе сценарија.... да нема ј.к. при пункција, да има но да не се оплоди и да нема трансфер? Не сум правела таму и затоа прашувам. Дека во систина, се се плаќа башка.
Не мора цела сума, ако нема ј.клетка се плаќа само пункција, ако има се плаќаат 1000 евра ,ако се дојде до трансфер плус 200 евра.
Девојки јас денес правев испитувања на хормони, најмногу заради прогестеронот кој ми е најголем проблем но истовремено решив да испитам и пролактин. Секогаш пролактинот ми бил 14-15, а сега ми е 25,1. Треба за околу 10 дена да правам трансфер со замрзнати. Дали мислите дека вредноста е проблем, постои ли начин да се намали за брзо време т.е. пред трансфер?
Мила пред скречингот не проверив брисеви оти ги правев крајот на декември и 6 месеци ми важат до крајот на јуни.Ама бидејќи ќе ми враќаат замрзнати во јуни докт пред да ми направи скречинг истиот ден ми зема пап и микробиолошки и за секој случај ми препиша антибиотик 2 пати на ден 3 дена и вагинален пробиотик а еве денес ми стасаа резултатите од пап и микробиолошките
Јас мила во Систина кај др Лазаревски го пиев од првиот ден на трансферот и го прекинав кога имав негативна бета
Ај си реков да напрвам тест сега попешачив малку и купив али ништо девојки 15 ден ни бледа цртка нема сигурно опаднала бетата утре за секој случај ај ке проверам и на крв ама ете надеж нема.... Ви посакувам среќа на сите замене ваљда нема ваква среќа
Luni ne se otkazuvaj nivoto na hormonot se zgolemuva na 2 dena plus testot ne ti e praven so utrinska plus surecheck pokazuvaat vtora linija koga vrednosta na hormonot vo urina e nad 25 ne se razocaruvaj
Оффф бе мила како и дае ке покажеше 15 ден од трансфер е барем бледа ке покажеше ке испитам утре пак преку крв па ке видам ама за жал надежта ја немам фала сепак на подршката
Луни знам за случаеви што и покрај позитивна бета, ѕестовите дома пак негативни, не се разочарувај пред време..
Бидна мојот трансфер денес, помина се супер, вратени одлични ескимчиња. Се надевам дека нема да барам симптоми, и оваа позитива дека ќе ме држи до последниот ден
Пролактинот е многу осетлив хормон, ако не си спиела добро претходната вечер, си вежбала, ако си се чувствувала нелагодно при земање крв, си била стегната и слично, он одма реагира и се качува. Можеш да го повториш резултатот за некој ден, иако мене овие вредности не ми се алармантни. Јас на едно испитување имав пролактин скоро 40, а бев нервозна сабајлето зашто многу чекав, не им работеа апаратурите, се створи ептен гужва. Го повторив после неколку дена и беше супер. Висок пролактин може да влијае на овулација, ама ти си со контролирани стимулации, така што на твое место не би се секирала премногу. Имам читано дека конзумирање зелен зеленчук (leafy greens) и храна богата со витамин Б помага при висок пролактин. За да бидеш мирна, можеш да го повториш испитувањето за некој ден.