Другарке,баш ми е мило,се радувам за тебе....ќе биде се добро до крај.уживјте во среќата сите.Инаку јас сум во четврток на ехо....а дотогаш има уште една светлосна година..
Ако беше така сите после 3 искористени ваучери ќе одеа на државно и пункции и трансфери до недоглед,ама не е така.
Јас бев кај др. Трајанова на неколку прегледи и ми остави убав впечаток и е доста стручна,инаку и прва која почнала на ин витра да работи. Но не ми спомна за,таму да пробам и ми беше чудно. Не знам дали имаат соодветна опрема и баш ќе се распрашам.
Даааа душо две биле, фала душо дај боже и ти да си дочекаш што побрзо да ги видиш две ескимчиња, фалааа многуууу среќно на сите кој сте по овој пат* Хахаха другарке и мене цела вечност ми беа овие недели ама се исплати, уживај и опушти се ќе биде со господ напред, среќно и на тебе
Можно е да немаат соодветна апаратура, читав и пред година дена владата сакала ГАК во делот за вонтелесно оплодување сакале да го дадат под концесија на некоја турска клиника. И реално сите прават по приватниве така да може затоа и тоа е во застој
Друшки да ве прашам уште нешто, прогестерон депо ми пишал докторот, како се примаат овие во стомак или во бут, заборавив да прашам
Немаат луѓе верувајте, освен ако нешто сега не набавиле. Прес две години одам на закажан термин во амбуланта за неплодност, сакав да правам хистеро и нели треба првично на преглед. И замислете, не ме прими докторката т.е. немаше ехо, за да ме види и во извештајот ми стоеше дека прегледот не е реализиран поради немање услови. Да не знаеш дали да плачеш или да се смееш.
И мене пред 2 години ме вратија за ХСГ бидејќи не им работел апаратот и морав на приватно да го правам....
Zdravo zenski Go zapocnav procesot za ivf. Piev 10 dena primolut nor dva pati dnevo, vitamini i se bockam so superfact. Koga ke dobijam (bidejki denes zavrsiv so primolut) tretiot den ke odam na pregled (superfact ne treba da gi prekinuvam). Sakav da ve prasam uste kolku inekcii tableti treba da primam do punkcijata (odprilika) sto e sledno itn? Na 27 maj pocnav so primolut, na 1 juni so superfact ( odprilika sakam da znam koga bi bila punkcijata ) vi blagodaram
Срц, не апаратот за ХСГ_тоа е напредната технологија хахаха, Обичен ехо апарат немаа во амбулантата за неплодност.
Најпрво со среќа во целиот процес.А за тоа уште колку ќе се боцкаш ќе ти каже докторот кога ќе идеш на контрола,зависно од тоа како реагираш на терапијата.така со лесно и успех ти посакувам.