Секој ден по 100 пати им звонам на броевите ама никој нема да се јави така да ќе си почекаме може ќе биде скоро
Те молам ако имаш инфо извести и јас денес ќе се распрашам ме стави докторот пред свршен чин...а шубе ми е да почнам без ваучер....
a Ако дознаеш нешто пиши ми и јас да знам. Не знам каде да се обратам само за информација да ми дадат
Звонете на броевите обкавени на фондот со 010 и 011 на крај во шредвиденото време од 12ч или на 016 на крајот мора некој да крене (од неофицијални извори секој четврток мислам носеа одлуки за предметите )
Тазе инфо, Утрово се јавив во Чаир, нема да почнуваат со хистероскопии сеуште, иако им било во план. Се одлагаат интервенциите.
Вчера мислев ме зезаат но ко што разврав до Септември нема хистеро да прават...тек од тогаш но нескаав да споделам бидејки не бев сигг ( иако медицинска сестра така ми рече ) но еве ако веќе ти рекле така имајте го ова на ум..
Друшки верни јас бев кај Лазаревски. Ми даде списоче шти треба да испитам. Нешто разбирам, нешто не разбирам. Ако може некој да ми појасни кое што е
Треба да испиташ генетски мутации и антитела.Јас истите ги испитував на институт за имунологија.Со упат од матичен гиниколог.
Кај мене пушува тромбофилија а ми беше дали под тромбофилија се подразбира повеќе испитувања нели има стекнана вродена она Apcr дали се се испитува или треба да нагласам што да се испита, а и дали треба за маж ми упат дали тој има нешто да испитува во ману не ми кажа матичната ние сакаме и она хла типилизација ама незнам дали таму испитуваат
Девојки, да пријавам јас дека повторената бета денес ми е повторно 44, така да борбата продолжува сега за наредни 4 дена Докторот вика имаме шанси се додека не опаѓа. Во понеделник боцкање повторно па што даде бог.
Здраво дечки,имам генскии мутации homozigot кажете ми од искуство дали може да се пие метил фолат од 1000 од NOW и Imryl, ili samo metil folat,инаку 6 неделла сум бремена
Devojcinja Do septemvri nisto od mojot transfer so donirani j.k vo Ceska. Tamu veke rabotat ne e problem ama od Qatar moze da patuvame nadvor duri od 1 septemvri a na vrakanje sekoj odi vo karantin 14 dena vo hotel na sopstven trosok. Nema drzaven karantin nitu opcija za domasna izolacija. Veke gubam nadez deka I posle septemvri ke ima moznost. Jas bi sedela vo karantin bas 2 nedeli odmaranje 100%, galenje mese I vreme za domasen test. No soprugot nikako ne moze da otsustvuva od rabota tolku dolgo. Ovaa godina nema nisto od moeto in vitro, od kade dojde ovaa korona napravo sum besna
Мила исто сум и јас,до сега пиев едно апче имприл и едно апче неофолик дневно ама сега со коронава неможам од бугарија да земам неофолик и во дилема сум дали да пијам имприл и метил фолат од 1000 на now? Ќе чекам да видам друшкивњ што ќе кажат ако не за една недела сум кај докторот па ќе видам он што ќе каже Мила генски мутации и антитела треба да испиташ.Јас преку матичен гиниколог ми даде упут и ги направив
Не губи надеж, можеби до септември ќе се смири ситуацијата со короната.Од лично искуство можам да ти кажам дека нештата има зошто така се случуваат.Само позитивна мисла ќе тропне среќата и на наша врата.
Со оглед дека си хомозигот јас мислам дека многу добро би ти дошло доколку пиеш метил фолат од 1000 и Имприл.Кај комбиниран хетерозигот и хомозигот постои поголема потреба од метил фолат за разлика од хетерозигот и затоа е подобро доколку внесуваш поголема доза.Ова ми го објаснија на Имунологија кога бев за толкување на резултатите, но сепак најдобро прво консултирај се со доктор.
Цело време само нешто се одложува...ама ситуацијата е таква каква што е. Добро е што ваучерите се продолжени, вчера се јавив да прашам, само не разбрав дали ќе траат од смирување на ситуацијава па наредните 6 месеци или до смирување на ситуацијата...
Да, под тромбофилија се подразбира вродена тромбофилија – генски мутации на Фактор II, Фактор V и MTHFR (двете најчести мутации) и стекната тромбофилија - покачено ниво на Фактор VII и антисосфолипидни антитела (АФА). Е сега не знам што точно од нив испитуваат на МАНУ. Ако можеш, обавезно направи си и испитување на фактори на коагулација (хемостаза), lupus anticoagulant и д-димери. ХЛА типизација знам само на Клиника дека прават и приватно во Жан Митрев, за МАНУ не сум сигурна. ХЛА типизација и кариотип прават двајцата партнери. Машките во одредени случаи прават и испитувања на антиспермални антитела.