Претпоставувам дека е така. А трансферот после со смрзнат ембрион колку е? (Трансфер на природен циклус е 43.500)
Кариотип се испитува и на Детска Клиника,ние таму испитавме. Немаш потреба да повторуваш,не е тоа проблем воопшто,прати ја таа.
@Mira1980 Јас сум хетерозигот за MTHFR, имав 2 спонтани и цела бременост ја поминав со клексани по препорака на Герасимовска (трансфузиолог, сега треба да е во Ремедика). Сега пробуваме пак и пијам 2000 метилирана фолна но и метилиран B12. Мислам дека е најдобро да се консултираш со лекар, зависи кои мутации ги имаш но сигурно се важни и други параметри.
Zdravo devojki,nova sum na forumov i sakam da se iskonsultiram so vas. Denovive treba da pocnam so primanje na Suprefact (sama da apliciram). Vo koj del od denot se prima,kako ste go primale vie? Dali sabajle ili navecer? Fala vi
Девојки,Бетата позитвна! Неможам да верувам дека ова ми се случува!!! Дај боже се да биде во ред до крај. Ви ја посакувам на сите оваа среќа од Срце!
Zdravo Vo Katar nema in vitro so donirani j.k ne e dozvoleno spored kuranot. Inaku so sopstveni j.k e ok no nieden fond ne go pokriva in vitroto. Na privatno e naj malku od 8000€ pa nagore. Moze da se pravi I vo drzavnata bolnica no prednost imaat katarcite a za drugite ima lista na cekanje naj malku 2god. Vo drzavna bolnica izleguva od 3000-4000€
Да мила, со анестезија и после инфузија со ампули гарамицин и ерготил.Така пишува на извештајот, а интервенција ја прават доле кај што се прави пункција и трансфер Со лесно мила понатаму, ти следува најубавиот период, За 8 месеци да си гушкаш живо и здраво бебенце!!! Мила така требало да биде, остани позитивна, следното ќе биде успешно!!
Лелле Milce89 многу ми е жал!!! Баш чекав и од тебе убави вести. Не губи надеж те молам,еве јас после 6 год борба се радувам конечно.❤
Само тест ми направија и излезе позитивен,ми рекоа нема потреба вредности,ако треба Др ќе го побара тоа. Бев и кај докторот,не побара ништо + од тестот,ми честиташе и во Четврток ми закажа преглед. Така да незнам колку ми е Бета?!