Честитки од се срце ❤️❤️❤️ @Milce89 [/QUOTE] Баш ми е жал:hug: но нема предавање следен пат ќе биде среќно ❤️
Мила јас пишав можеби немаш прочитано. Јас платив 29000. Ти наплаќаат и терапија. Ке ти сликнам мислам дека ја чувам сметката.
Зависи како ќе ти кажат јас го имам примано од 15до17часот со тоа што ако почнеш во 17 секојден исто се боцкаш неколку прсти лево или десно од папокот...позз и со лесно
Фала многу на одговорот.Ќе се обидам баш така, како ќе се чувствувам Фала многу, се обидувам да се релаксирам ама малку тешко одиСега прочитав кај тебе, баш ми е жал ама нема откажување и разочарување, следниот пат ќе биде Фала мила, со лесно и убаво кај сите што се бориме Фала мила, така и ќе направам
Jas na prvite dved ivf pretezno lezev ,pa sepak za zal na kraj bea neuspesni,sega so tretoto ivf...lezev miruvav da,ama ne po cel den...I se razdvizuvav..setav..I bidna uspesno.vazno da ne se misli celo vreme samo za toa.nesto serii filmovi I ke pominat tie dve baagi teski nedeli.Srekno I cekame uspeh
Фала ти најмногу на одговорот.Навистина сте ми огромна подршка и навистина многу се радувам за сите успешни приказни тука.Само ние си знаеме колку сме се измачиле за нив.Знам дека не треба да прашувам за симптоми ама ете посилно е од менеПосебно затоа што за првото неуспешно немав баш никакви симптоми, кажи ми те молам дали имаше било какви симптоми во тој период од 14 дена?
Првите 7дена гради ,грб ,јајници се ме болеше,потоа се стивна освен гради,кои уште ме болат отечени.Но не е мерило ни тоа...кај секој е различно...важно позитивна мисла да се има.ќе има успех верувај. И НАЈВАЖНО ПРАВИЛО:НЕМОЈ ДА ПРАВИШ ДОМАШЕН ТЕСТ ИЛИ БЕТА ПОРАНО ОД 14 ДЕНА.
Ако не те мрзи да ги бараш моите постови од месец ноември ќе примериш дека секој ден прашувам за симптоми, пошто буквално немав НИКАКОВ симптом, освен блага болка во градите ( кои и предходно ме болеа но си ја препишував болката дека ми е од естрофемот ) Од 2 вратени, 2 фатени со висока бета, а симптоми нема! Така да, не барај симптоми, кај секоја жена е различно! Со лесно
Девојки сакав да прашам како поминувате вие што примате клексан со модринки? Мене последниве неколку боцкања почнаа да ми се прават и на стомак и на рака бидејќи и таму и таму се боцкам.Ги мачкам со Лиотон и облоги Ацидиборици но поприлично почнаа да ми темнеат.
Оф друшки ми стасаа резултатите од огтт тест и инсулинска резистенција,не се добри знам ама некоја да ми објасни што разбира,ве молам.И искуство некој да има,мислам дека кога ќе ги види др резултатите ќе ми го одложи трансферот со замрзнати
Малку ти е повишен шеќерот но тоа е минимално, баш јас проверував вчера скриен шеќер и првото боцкање ми беше повисоко 4,8 но после пиење на глукозата и боцкање по 2 часа се спушти на 4. Мислам дека и Д витаминот придонесува за неуспешни инвитра. Имам читано дека треба да е над 30 а најдобро би било околу 40. Добро е што си испитала и си знаеш. Ова лесно ќе го решиш, метформин за шеќерот и д3 витамин Најверојатно нема да ти го одложи но ќе бидеш под терапија
Незнам за останатите резултати што значат, ама инсулинот е многу висок.Но без грижа,само придржувај се до советите, внимавај на храна, мојот инсулин беше 82 и за месец ипол терапија се симна на 13.Пијам метформин и пред две недели на 25-ти имав трансфер сега чекам бета во понеделник.
Исто и кај мене - симптоми 0, а бебе фатено - од 2 вратени, 1 фатено. Првите денови као мирував, ама место не ме држеше, па си спремав ручек, нормални обврски дома и еднаш на ден шетање куче. Се со минимален напор, без наведнување, без одење по скали, без кревање тешко.. Среќно!
Мила, јас се боцкам со клексан моментално во стомак, вечер имав второ боцкање, мерам три прста од папок штипнувам претходно мачкам со алкохол и боцнувам под многу низок агол скоро до кожа.Го пуштам штипнатото и полека вбризгувам од течноста.Бројам до 10 и ја вадам иглата и со памукче држам уште 5 минути.Сега за сега немам модринки Претходно имам боцкано фраксипарини во рака, маж ми ме боцкаше и после 2 недели почнаа да ми се јавуваат модрици и грутки, многу ме болеа рацете ама тогаш не боцкав во стомак. Како ти се боцкаш?
Zdravo devojki! Koga e najdobro da se napravat Mikrobioloski brisevi i Pap test, posle menstrualen ciklus ili pred toa?
Мили кажете ми каде направивте огтт тест јас вчера бев за Скопје и прашав во авицена и синлаб, никаде не правеа ?