Фала многу мила, знам дека е така, Дај Боже и кај мене да биде така овој пат Ова со мирувањето најтешко ми паѓа, ама ќе се издржи барем првите неколку денаИ мене едно да ми се фати пак ќе бидам пресреќна, се разбира уште повеќе ако се фатат и дветеА ни болка во гради немаше? Дека гледам некако најчест симптом се спомнува.
Градите многу ми се зголемија уште кога почнав со стимулациите за подготовка. Јас и како симптом за добивање никогаш не сум имала полка или промена во градите, па можеби затоа и сега не ми беше симптом за имплантација. Болка, ама баш БОЛКА имав од втор до петти месец.. неиздржливо на моменти.. и многу ми пораснаа одеднаш, цели ми се со стрии иако од прв ден на стимулации се мачкав..
На ист начин и јас се боцкам, но јас веќе 20 дена комбинирано дома во стомак, а кога одам во болница за хориомонот да ме боцкаат користам и клелсан да ме боцнат во рака.Првата недела немав ни јас модринки ама сега се појавија.Многу големи ми се на рацете а ете сестрите ме боцкаат таму.Ме зачуди затоа што тешко ми се појавуваат модрици , вака не ме болат но се многу темни.
Те разбирам мила и кај мене така на рацете после две недели почнаа да се прават грутки и модрици, можеби е презаситено. Знам дека и во бутините може да се ставаат ама кога ќе одиш следен пат прашај ги сестрите каде точно да ги ставаш.Не сум боцкала таму ама мислам дека странично кај салцето
Фала ти уште еднаш, и јас исто не сум имала болка или промена во гради пред добивање, па може и тоа има врска.Се ќе издржам само да се случи
Имаш слични резултати како моите во однос на тоа дека шеќерот на сите три мерења е во ред додека метаболизмот на инсулин е нарушен, во твојот случај и на гладно и потоа на третото мерење. Вкупниот холестерол ти е висок, и кога е потоа расчленет на добар и лош, кај тебе лошиот е малку покачен. Добра терапија ти дале, Кочо ги гледал резултатите и напишал. И мене ми препорача слично, особено во однос на храната со низок гликемиски индекс, еднаш веќе напишав што значи тоа - намален внес на јаглени хидрати, никако шеќери, тестенини од бело брашно, бел ориз и компир, а зголем внес на зеленчук, растителни влакна, моно масти како авокадо, маслиново масто, омега 3 масти. Кога планираш трансфер? Да ти го одложат нема сигурно, ама ти почни си со терапија. Дали случајно имаш ПЦОС дека вакви резултати обично се поврзуваат со таква дијагноза? Кај мене официјално ПЦОС никогаш не е дијагностициран дека имам редовни овулации и менструации, ама АМХ што последно го направив упатува на тоа. Не, шеќерот не е и висок, шеќерот на сите три мерења е во ред и пишува на извештајот дека метаболизмот на шеќер е компензиран. 4.8 на прво мерење е одличен резултат со оглед на тоа што горен лимит е 5.6, а во некои лаборатории како во Хемолаб границата е 6.1. Проблемот е во инсулинската сензитивност и дадена и е терапија. Јас исто имам сличен проблем и метформин сега за сега не пијам. Бидете повнимателни што пишувате и тврдите, please.
Taka i pravam skoro sekoj den vo stomak, isklucok e vo nedelata ednas da me bocnat vo raka cisto malku da go odmoram stomakot, izgleda site reagirame razlicno.Ke pomine i ova*
Ти благодарам мила,му ги пратив резултатите на др Лазаревски и ми реле да ја земам терапијата и во среда на преглед се гледаме.Инаку овој месец треба да ги враќаме бидејќи минатиот правев скречинг па ќе видиме што ќе излезе.Од една страна не ми е сеедно ама од др страна сум среќна што најдов дека има проблем.Јас немам вишок кг може оти цел живот спортивам и не јадам леб,и сл работи.Отприлика ми е јасно што треба да јадсм ама не сум сигурна за млечни производи,кашкавал сирење ако знаеш да ми кажеш на интернет различно кажуваат.Дали е дозволено во умерени количини?
ke pomine,mora da pomine jas plus I prolutex se bockam2x 1 ,bocki cel den hehhe,ali za dobro da e,se ke izdrzime
Има некоја што поднела барање за ваучер крај на април/почеток на мај, и да ви стигнало одговор досега?
Во умерени количини е во ред, ама гледај да бидат тоа млечни производи со мала масленост, високомастни млечни продукти избегнувај. Најважно е шеќери и рафинирани јагленохидрати да се исфрлат. Ај баш пиши што ќе ти каже Лазаревски кога ќе одиш на преглед.
сноу, доби ли одговор? Мислам дека мартовските апликации ги завршиле зошто една членка што поднела на 25ти март и стигна одговор. Веројатно почнале со априлските барања.
Тоа е само мое мислење, јас не сум доктор за да знам со сигурност. Ниту една од нас тука не верувам дека е доволно стручна за да може да ја согледа фактичката состојба, затоа се иде на специјалист. Ние сме тука да си кажеме мислење и да споделиме искуство.
Баш ми е жал:hug: но нема предавање следен пат ќе биде среќно ❤️[/QUOTE] Фала многу! Кај сите Господ да помогне да се радуваме! Фала мила! Кај сите да се врати...
Душо сакам да те прашам дали до сега ти се има случено со Prolutex кога се боцкаш одкако ќе ја извлечеш иглата да ти се врати малку повеќе течност од стомак Денеска ми се случи и некако се загрижив