Не ми се нема случено тоа,стисни го до крај шприцот и држи така неколку секунди откако ке излезе целата течност.
За да не ти се случи тоа кога ќе завршиш со вбризгување на течноста пушти го штипнатото место и број до 5или 10секунди па извади ја иглата
Devojcinja Jas da prijavam konecno posle 80 dena od prekin na terapijata za transfer denes dobiv menzis. Srekna epten I od sreda pocnuvam pak so mikroginon. Se nadevam vo septemvri ke moze da patuvame vo Ceska I konecno napravime transfer. Duri se mislam od sega dali edno Ili dve
Da Stara doktorot dava predlog no pacientkata odlucuva I ima posleden zbor. Mi rekoa vo mart Jas da si odlucam no ne vrakaat poveke od 2
Дали знаете каква е ситуацијата во Ремедика во ивф делот, кои се тие 7 доктори во самоизолација од родилката позитивна на ковид, дали некоја била деновиве како функционираат?
Јас сега на 11 ти бев на контрола кај Др.Петановски.Мерките се почитуваат уште во старт ,со мерење на температура..дезинфекција...,пуштаат само пациенти што имаат прегледи закажано ,придружба не,маски секако носење,мислам нема потреба од страв.А кои се докторите не знам.
И јас бев на 11ти, исто кај Петановски. Додека чекав слушав дека викаа пациентки и за кај Димитров. За другите гинеколози не слушнав, но не знам како се со смени и денови во сала. Мерките си се почитуваат како и претходно и се беше ок.
Здраво девојки. Денес ми е 12 ден од трансфер, направив два тестови и двата се позитивни. Не очекував бидејќи немам никакви симптоми, воопшто освен мала болка во долниот дел на стомакот и тоа од време на време. За да ми потврдат преку крв треба да одам во Четврток во болницата. Дали можам да направам тест за бременост во друга лабараторија денес? Ве молам за искуство ,дали е во ред ова?
Одлично што се позитивни! Честитки! Од крв можеш во Авицена кога сакаш - не треба да си гладна/жедна. За 2-3 часа има резултат. Со лесно!
Мила можеш да отидеш во било која приватна лабораторија,јас неколку пати имам направено тест за бременост преку крв во Систина, за еден саат готови резултати
Девојки јас да пријавам дека падна бетата кај мене на 26 за жал. Денес прекинувам со терапија и во петок сум на консултација со докторот.Одиме се од почеток сега пак, да се надеваме дека вториов пат ќе е успешно.Фала ви на сите за досегашната подршка, останувам тука да се дружам со вас до наредната убава вест се надевам ❤️
Можеш да си испиташ бета таман и во четврток ќе провериш како се дуплира ако има потреба Инаку во билокоја лабораторија можеш да си провериш и Честиткииии