Честитки, ептен се радувам на вакви убави вести.Секако дека можеш да направиш тест во било која лабараторија денес, да сум на твое место не би можела да чекам до четврток.Мене ми е 4 ден од трансфер и баш за тоа не се надевам дека немам баш никаков симптомКажи ми дали чувствуваш било каква промена во гради и со какво ембрионче ти беше трансферот?
Трансферот ми беше со 2 замрзнати ембриончина,никакви промени во гради,ниту гадење, моментално ништо. Само позитивен тест. Од срце ти посакувам успех
Zdr devojki edno prasanje, trebase ovoj mesec da napravam vo cair laparoskopia i histeroskopia zaedno mi rekoa no 2 anestelozi izlegle so pozitiven test na virusot, i sega ne pravat momentalno, a jas ne sakam da gubam vreme pa i privatno ke pravam samo da mi kaze nekoja koja napraila bilo kade privatno kako se zakazuva, kolku platila, i kolku ste zadovolni? Cekam odgovor fala mng
Мила, јас можам да ти кажам само за хистероскопија, ја правев во Њуборн кај др.Трајковски, бев прво на консултација пред да добијам а после тоа се договоривме на 6 ден од циклус да ја правиме и тогаш на прв ден од циклус ми закажаа термин.За операција може да ти побараат чисти микробиолошки брисеви, инфективен скрининг за Хив хепатити Б и Ц, тест за корона не ми побараа.Платив само за дијагностичка со скречинг 21 525 денари а оперативна е 26 000, ако има нешто што треба да се одстрани се носи на хистолошка анализа и за тоа се доплаќа 3000 денари, за лапароскопија немам информација и во комбинација со хистеро колку би чинела. Ти посакувам успех каде и да се одлучиш!
Fala ti mnogu duso, i jas vo new born sum kaj dr Tatjana , mi kaza deka pravat samo histeroskopia a mene mi trebat i dvete neznam zosto, da ti kazam iskreno ne znam i bas sto znacat ovie mi objasni samo deka se vleguva so kameri vo stomak, sega neznam dokolku imam nekoj pr vednas intervenirat ili samo ti go kazuvat pr kaj e?
Не сум знаела дека во Њуборн не прават лапароскопија, јас правев само дијагностичка бидејќи кај мене се виде дека нема потреба од оперативна, значи немало никаков проблем, инаку да, се влегува со камера и се гледа подетално.За лапаро не знам со сигирност ама мислам дека се прават дупчиња на стомак и се влегува одозгора за да се види надворешната состојба на матката и јајниците.Ако има проблем се одстранува на лице место, не се остава така незавршено.Сигурно дека и други членки ќе пишат
Jetche, во Њуборн не прават лапароскопија, само хистероскопија. Јави се во Систина или Ремедика, за Плодност не знам дали прават. Јас правев хистеро-лапароскопија во Чаир во септември и разликата меѓу тоа и хистероскопија е дека при лапароскопијата се прават дупчиња (јас имав 3) и лапарото е наменето за интервенции на каналите. Анестезијата при хистеро е венска краткотрајна, а за лапароскопија кај мене беше целосна. При хистеро те пуштаат дома истиот ден, а ако има и лапароскопија те задржуваат барем уште еден ден (јас во Чаир бев вкупно 4 дена, 1 пред, интервенција и 2 ден после). Ти посакувам со лесно да ти помине што и да правиш
Da, i jas veke trebase vo cair da pravam, samo sto pocnale da rabotat ete ispadnale anesteolozite pozitivni i veke nikakva intervencia ne pravat osven za rodilkite, a mene mi preporaca i dvete zaedno da gi pravam zasto spored hsg imam malku tesni kanali, a koga napravi ti lezese li doma imase bolki nesto? Fala mng za odgovor
Jetche, Јас во септември, по зафатот користев боледување една недела, мислам дека може до 2. Мене ми беше отстранет едниот канал, а на матката немаше интервенции. Немав некои болки после тоа, немав ни многу крварење. Мој совет е ако треба да правиш и хистеро и лапаро, да ги правиш наеднаш не на двапати, почекај додека можеш, или консултирај се пак дали лапароскопија ти е неопходна.
Ako laparaskopia e za intervencia na kanalite togas mi treba sigurno i taka mi preporaca dr i dvete naednas, skoro 3 god se obiduvame nisto, stvarno mnogu mi e tesko veke, i so inseminacia probav nisto, imase li uspeh posle toa mislam moze i so eden kanal da zabremenis prirodno.
Штом ти препорачуваат, направи си. Јас се уште немам успех, но кај сите нас се различни условите и проблемите. Во секој случај тоа е еден чекор поблиску до целта.
Чисто информативно, денес бев на преглед во Ремедика, слушнав дека за замрзнување на 1 ембрион ја намалиле цената на 9.000, предходно беше 45.000 без разлика колку имаме за замрзнување, што е океј.
Девојки, дали знаете во ремедика колку е хистеро и лапаро и исто серклаж. Имам препорака да ги вадам тубите и плус во интервенцијата да правам серклаж имам конизација правено претходно ради скратено грло. Фала
Девојки здраво.. колку треба да биде вредноста на прогестеронот пред трансфер.. ми кажаа да испитам прогестерон ако е во ред ќе правиме трансфер ако не не.. претходно не сум испитувала
Здраво,јас правев во Систина кај Лазаревски.Се прави после циклус.Јас платив околу 2000 евра.Кај мене беа проблем каналите и докторот ги одстрани.Не е ништо страшно,остануваш 1 вечер во болница и не се страшни болките.
Да 100% јавете се прашајте. Додека седев на цтг, слушнав сестра Тања и кажуваше на една жена што беше пред пункција. Како и да е прашајте и пишете ми, таман да видам како стојам со слухот @brm_brm