Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Честитки, ептен се радувам на вакви убави вести.Секако дека можеш да направиш тест во било која лабараторија денес, да сум на твое место не би можела да чекам до четврток.:)Мене ми е 4 ден од трансфер и баш за тоа не се надевам дека немам баш никаков симптом:(Кажи ми дали чувствуваш било каква промена во гради и со какво ембрионче ти беше трансферот?

На @Zvezda, Gocim, Sienna_MK и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Mila_dea

Mila_dea Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    181
    Трансферот ми беше со 2 замрзнати ембриончина,никакви промени во гради,ниту гадење, моментално ништо. Само позитивен тест. Од срце ти посакувам успех :inlove:

На NNA, Mrmejd, fana и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Честитки мила, со лесно да ти мине целата бременост и да си држиш живо и здраво бебенце!!!:inlove:

На NNA, natasam, AniSel и 3 други им се допаѓа ова.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    @Mila_dea браво и честито.
    Да си се радуваш, и кога можеш ќе се потврди позитивен тест и преку крв.

На NNA, @Zvezda, Mila_dea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.035
    Zdr devojki edno prasanje, trebase ovoj mesec da napravam vo cair laparoskopia i histeroskopia zaedno mi rekoa no 2 anestelozi izlegle so pozitiven test na virusot, i sega ne pravat momentalno, a jas ne sakam da gubam vreme pa i privatno ke pravam samo da mi kaze nekoja koja napraila bilo kade privatno kako se zakazuva, kolku platila, i kolku ste zadovolni? Cekam odgovor fala mng

На Only1, tina2018 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  6. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мила, јас можам да ти кажам само за хистероскопија, ја правев во Њуборн кај др.Трајковски, бев прво на консултација пред да добијам а после тоа се договоривме на 6 ден од циклус да ја правиме и тогаш на прв ден од циклус ми закажаа термин.За операција може да ти побараат чисти микробиолошки брисеви, инфективен скрининг за Хив хепатити Б и Ц, тест за корона не ми побараа.Платив само за дијагностичка со скречинг 21 525 денари а оперативна е 26 000, ако има нешто што треба да се одстрани се носи на хистолошка анализа и за тоа се доплаќа 3000 денари, за лапароскопија немам информација и во комбинација со хистеро колку би чинела. Ти посакувам успех каде и да се одлучиш!:)

На ZvezdicaLea и Kris80 им се допаѓа ова.
  7. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.035
    Fala ti mnogu duso, i jas vo new born sum kaj dr Tatjana , mi kaza deka pravat samo histeroskopia a mene mi trebat i dvete neznam zosto, da ti kazam iskreno ne znam i bas sto znacat ovie mi objasni samo deka se vleguva so kameri vo stomak, sega neznam dokolku imam nekoj pr vednas intervenirat ili samo ti go kazuvat pr kaj e?

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Не сум знаела дека во Њуборн не прават лапароскопија, јас правев само дијагностичка бидејќи кај мене се виде дека нема потреба од оперативна, значи немало никаков проблем, инаку да, се влегува со камера и се гледа подетално.За лапаро не знам со сигирност ама мислам дека се прават дупчиња на стомак и се влегува одозгора за да се види надворешната состојба на матката и јајниците.Ако има проблем се одстранува на лице место, не се остава така незавршено.Сигурно дека и други членки ќе пишат :)

9. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    39.244
    Jetche, во Њуборн не прават лапароскопија, само хистероскопија. Јави се во Систина или Ремедика, за Плодност не знам дали прават. Јас правев хистеро-лапароскопија во Чаир во септември и разликата меѓу тоа и хистероскопија е дека при лапароскопијата се прават дупчиња (јас имав 3) и лапарото е наменето за интервенции на каналите. Анестезијата при хистеро е венска краткотрајна, а за лапароскопија кај мене беше целосна. При хистеро те пуштаат дома истиот ден, а ако има и лапароскопија те задржуваат барем уште еден ден (јас во Чаир бев вкупно 4 дена, 1 пред, интервенција и 2 ден после). Ти посакувам со лесно да ти помине што и да правиш :)

На natasam, ZvezdicaLea, Sienna_MK и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.035
    Da, i jas veke trebase vo cair da pravam, samo sto pocnale da rabotat ete ispadnale anesteolozite pozitivni i veke nikakva intervencia ne pravat osven za rodilkite, a mene mi preporaca i dvete zaedno da gi pravam zasto spored hsg imam malku tesni kanali, a koga napravi ti lezese li doma imase bolki nesto? Fala mng za odgovor

11. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    39.244
    Jetche,
    Јас во септември, по зафатот користев боледување една недела, мислам дека може до 2. Мене ми беше отстранет едниот канал, а на матката немаше интервенции. Немав некои болки после тоа, немав ни многу крварење. Мој совет е ако треба да правиш и хистеро и лапаро, да ги правиш наеднаш не на двапати, почекај додека можеш, или консултирај се пак дали лапароскопија ти е неопходна.

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.035
    Ako laparaskopia e za intervencia na kanalite togas mi treba sigurno i taka mi preporaca dr i dvete naednas, skoro 3 god se obiduvame nisto, stvarno mnogu mi e tesko veke, i so inseminacia probav nisto, imase li uspeh posle toa mislam moze i so eden kanal da zabremenis prirodno.

13. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    39.244
    Штом ти препорачуваат, направи си. Јас се уште немам успех, но кај сите нас се различни условите и проблемите. Во секој случај тоа е еден чекор поблиску до целта.

На ZvezdicaLea и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  14. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Чисто информативно, денес бев на преглед во Ремедика, слушнав дека за замрзнување на 1 ембрион ја намалиле цената на 9.000, предходно беше 45.000 без разлика колку имаме за замрзнување, што е океј.

На Sophie3, Spiritus, LivingGlam и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.621
    Девојки, дали знаете во ремедика колку е хистеро и лапаро и исто серклаж. Имам препорака да ги вадам тубите и плус во интервенцијата да правам серклаж имам конизација правено претходно ради скратено грло.
    Фала

16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    Аиии многу разлика ова, шта им би, браос.

На monka_bonbonka, marijamarkoska, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. solzicka.solzicka

solzicka.solzicka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    77
    Девојки здраво.. колку треба да биде вредноста на прогестеронот пред трансфер.. ми кажаа да испитам прогестерон ако е во ред ќе правиме трансфер ако не не.. претходно не сум испитувала

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    88.166
    Што збориш, не е можно :o
    Ова ти е сигурна информација, многу е разлика |(
    А, јас сеуште немам платено :D

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Здраво,јас правев во Систина кај Лазаревски.Се прави после циклус.Јас платив околу 2000 евра.Кај мене беа проблем каналите и докторот ги одстрани.Не е ништо страшно,остануваш 1 вечер во болница и не се страшни болките.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Да 100% јавете се прашајте. Додека седев на цтг, слушнав сестра Тања и кажуваше на една жена што беше пред пункција.
    Како и да е прашајте и пишете ми, таман да видам како стојам со слухот :D
    @brm_brm

Последна измена: 15 јуни 2020
    На Sienna_MK, princess5 и Kris80 им се допаѓа ова.