Во Ремедика на природен циклус 270 еур ако е празна ј.клетка, 600 еур ако пробаат да оподуваат ј.клетка, 1100 еур пункција и трансвер. Петановски и Димитров не се заинтересирани за ивф на природен циклус,Петановски може ќе проба али апансас како што вика без испитување хормони и на крај да е пукнат фоликулот. Димитров ме врати прошлава недела не сакаше ни на ехо да ме види не било во мода прриродно ивф него минимална стимулација-апчиња со инекции.
И јас после првото инвитро проберував хормони после два циклуса, не се секирај ќе ти се средат, стресен е целиот процес сам по себе
Кај мене денес ендометриум 11мм а фоликулот 18мм и сега чекам резулатат од Лх и естрадиол па најверојатно утре пункција без стоп инекција.Кај кој доктор си ти ?
Да не доцни малку Димитров со модата? Секако дека нема да сака на природен циклус бидејќи така најчесто се добиваат празни фоликули. Колку само време потрошив кај него со пункции на природен циклус, бидејќи тогаш (пред 3 год.) тој работеше само природен и долг протокол. Но, добро е што сепак почнал да дава минимална стимулација.
Нарачка на почеток на април не стигна, рефундираа пари после 2 месеца... нарачки 2 во мај направени стигнаа пред истек на датумот определен, за 3 недели...
Девојки да прашам за ваучерот како стига? Мора некој да има на адрестала лично да го земе или го оставаат во сандаче?
Вчера 2, и за денес 2 ми продолжија,...божем на природен требаше, отидоа плус 200 евриња за инекции. Лх денес баш ми беше низок 1.55 ама пак ми дадоа цетротиде. Ивановски.
Не бе срц, јас си одам на скроз природен, без ништо, само со стоп инекција, но вчера 10 ти ден, Е2 ми беше 100, а ЛХ 9 кома нешто, Не му се допадна баш, некако Е2 мало за тој ден, а ЛХ малку покачено но да се следи, затоа вчера примив цетротиде и менопур. Денес беа ок хормоните, но продолжи терапијата и денес. Неплански се шибам со инекции сега. Ќе излезе природен модифициран. И ти одиш на природен, кој те следи?
Кај мене лани во јули во сандаче го најдов и тоа после 10 дена откако стигнал... немаше никој дома...
Zdravo devojcinja, Minatata nedela dosta citav ovde za metiliranata folna kiselina. Jas veke podolgo vreme pijam od 800mcg zaradi mutacija na MTHFT genot I sum homozigot. E sega najdov mnogu dobri multi vitamini a vo niv gledam imaat 400 folna kiselina. Dali e nesto stetno da si prodolzam so metiliranata folna? Da ne e mnogu? Inaku ispitav vo mart I folnata kiselina bese vo granici a isto I B6,B12. Pozdrav
Можеш да ми објасниш што се подразбира под блага стимулација? Дали таквиот протокол се смета за природен модифициран? И што е терапијата, како се одвива целиот процес? Се примаат само апчиња или и по некоја инјекција?
Да, тоа е природен модифициран циклус. Кога се почнува зависи од ситуацијата со фоликулите. Од моето искуство, со боцкање почнував од 8/9ти ден од циклус, со по една инјекција (тоа е слаба стимулација). При крај се воведува цетротид, и евентуално +уште една инјекција (2 инјекции, еден или два дена, но може и со една да заврши). Боцкањето трае 5-6 дена. За апчиња не знам да ти одговорам точно, но претпоставувам дека и тоа спаѓа во блага стимулација.
И јас така викам, не е се како што планираме, Ти посакувам уапех и тебе До сега си правела кај попович на природен или модифициран одите?
Поповиќ Не практикува скроз природен циклус. Он мора да боцне нештичко @Mimmi39 да ми го поздравиш. И да му кажеш дека ќе ми недостига до НГ
Сум правела два пати, модифициран. Како што пиша и @Bubce38 , си сака тој по некоја боцка, да има контрола на ситуацијата.