Кај Ивановски бев со долг протокол и едвај еден фоликул со една јајце клетка .и Трајковски дава стоп ама и успеавме еднаш ама имав миссед абортус..сега не ми даде стоп бидејќи Лх сам си ја постигна вредноста која треба да ја имам со стоп. Ама ете тоа е ќе видам што ќе правам се повеќе размислувам за донирани.клетки.
Ајде се ќе се среди, само треба време и без нервози. Знам дека не е репер вредноста на Е2 и ЛХ, но колку ти беа пред пункција? Кај мене од 6 обиди мислам на природен имав 4 трансфери, веќе сум заворавила колку беа (во 2 наврати беше празен фкликул), но секогаш знам репер беше ЛХ да биде ниско, баш некни прашав, докторот рече толерирам до 12ка вредност, инаку ќе биде празен фоликул. Но празен може да биде и со нормална вредност на ЛХ, нема правила. Природниот циклус е многу специфичен, ептен треба се да се натамани, затоа голем дел доктори го избегнуваат најверојатно.
Не се обесхрабрувај. Нов циклус, нова надеж. Кај мене кога и да постои сомнеж за тоа дали ќе успеам да имам свое биолошко дете, сум многу благодарна дека живееме во време кога ја имаме и таа можност - да се реализираме како родители преку донација на биолошки материјал, кога другите можности се речиси исцрпени. Знам дека е тешко кога ќе дојде време да се донесе таква одлука, но знаејќи дека тоа дете би било дете на мојот партнер, би растело 9 месеци во мене, би примило дел од мојата ДНК одма ме облева со топлина и знам дека мојата љубов кон него нема да биде ништо поразлична. Еве една убава статија за жена на 44 години што забременила со близнаци преку ИВФ со донаторски јајце клетки, иако на почетокот таа идеја и' изгледала чудна, туѓа, дури неприфатлива. Ваквите приказни ми влеваат многу оптимизам. Ти давам поддршка каква и да биде вашата одлука, сигурна сум дека не е лесно, особено кога веќе еднаш си успеала да останеш бремена. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2011/may/14/donor-eggs-pros-cons-conception
Со летрозол пробавте? Од 5ти до 9 ден, па после мала стимулација ден/два, пример бемфола? Колкаво ти е амх?
Пробавме мила со се немаше ниеден фоликул..само без терапија имам фоликули ..амх ми беше 0,07 сега не сум проверила..се пробавме и со Кломифен и со Летразол и со мерионал и со мериоферт..
Да, ниско е амх, ама не губи надеж. Можеш и да одмориш некој месец, па пак пробај со мала стимулација. Сепак е поголема веројатноста, отколку скроз без ништо.
@Лаура82 не се погодил циклусот, а штом и самиот циклус ти е подолг, тешко се темпира. А Чаре, терапија за да сс регулира циклусот? Мене 2016_17 така ми се погодија 2-3 циклуси со празни фоликули, ...крш бев. После пак 2018 и 2019 три пати едно по друго имав и трансфер.
Овој циклус ми се поремети од стар фоликул од претходен циклус кој пукна сам но не добив менструација инаку обично си имам редовни циклуси на 28 дена.Јас цела година по абортусот никако до трансфер да стигнам ..многу се разочарав ама ќе пробам уште неколку циклуси ако не ќе морам со донирани оти веќе сум уморна од разочарување
@Лаура82 а колку плаќаш во њуборн вака на природен кога одиш, и кога нема јк, а и кога има,...хормони, пункција....ехо ти наплаќаат плус или не?
Луѓе не можам повеќе да поднесам да слушам за некој дека затруднел. Не ме сфаќајте погрешно , за сите во групава ми е премногу и искрено мило. Зборам за луѓе од моја околина, нормално дека ми е мило и за нив ама врувајте ако уште некој ми каже дека е трудна, ќе се заклучам во спална и не излагам. Последниов месец дури за 5 пријателки дознав и видов уште мн рандом познанички со стомаците на инстаграм. Првиот момент кога ќе видам или чујам се радувам и после 5минути ме облева таква неподнослива тага што мислам дека ќе се скршам. Знам дека не убаво да се сожалувам себеси ама посилно е од мене. И како шлаг на се пред некој ден свекрва ми уз муабет искоментира што чекате? Досега не кажала такво нешто пред мене, и многу ме погоди. За нашата ситуација немаме кажано ни на моите ни на неговите од една единствена причина што се мн паничари по природа и само непотребен притисок ќе ни прават со 300 прашања. Ќе им кажеме секако ама после процедурата. Ете си кажав се што ми тежи и сега ќе одам да си се исплачам.
Не ми наплаќаат ништо дополнително само платив 12000 за пункцијата Кога има наплаќаат 1000 евра за пункција,оплодување и прегледи а хормоните се доплаќаат.
I jas sum istata kolku I da se raduvam eve prijatelka e veke 13 nedela mnogu mi paga tesko za nas I ova cekanje da se otvorat granici mi se stori vecnost. Inaku imav 2 in vitra so sopstveni j.k prvoto zavrsi so biohemiska a vtoroto bese ne uspesno. Zatoa ne sakam poveke izmacuvanje plus se plakame na privatno I zdravje naredno so donirani j.k. Te razbiram vo potpolnost kako se osekas I mislev deka e do mene Koga me obleat istite custva. Se nadevam eden den da docekame I nie polni mesinja I polni race
Не си сама воопшто, мислам сите тука се соочуваме со истото и потполно е нормално чувството. Иако денес имаме повеќе опции во смисол напредок на медицината, така сме бомбардирани од сите страни со социјални мрежи и туѓи животни случувања (во најголем дел непотребни!) што дополнително ни отежнува. Јас се трудам да минимизирам и facebook и секакви останати социјални мрежи, се со цел да си се поштедам колку можам. Пошо и тие неколку секунди во денот шо ќе успеам да ги оттргнам мислите, нечија содржина те враќа во барабанот.. Од информации не можеме да се скриеме потполно, но може да минимизираме колку можеме, за свое добро.. И секоја од нас мора да си најде издувен вентил, каков и да е, бидејќи нашата состојба ги тангира буквално сите сфери на животот.
Пробувам да сум позитивна стварно, и се трудам да не мислам и ми успева до негде ама доволно е нешто само да видам и да се расплачам на глас. Не сакам да го тревожам маж ми и одам да се туширам и плачам под туш. Има потешки работи од мојата знам, и им/ви се восхитувам на сите за силата, ова многу боли.
Не да боли, корне. Мислам дека треба на крај на год да си направиме сите една журка новогодишна со стомаците. И да јадеме многгууу сладолед. Се ќе биде во ред. Гушка
И околу мене никогаш немало повеќе трудни...се радувам за сите од срце, но потоа пецнува мислата. Мора да сме силни и ангажирани со постапката и помалку негативни мисли