Фала ти мила на одговорот. Кога се почнува со стимулација кај ваквиот протокол? Како оди процедурата? Ако некоја членка има понова информација за цените на природен (модифициран) циклус (пункција и трансфер), сакам да ја замолам да ги пише.
Мила на втор ден проверив хормони и почнавме.6-8 дена промав стимулација бидејќи добро изреагирав по неколку дена пункција и по 5 дена бидејќи беа бластоцисти трансфер
Ти чинам веќе си пациентка на Поповиќ. Модифициран циклус мене вака ми наплаќа -пункција 16.500 ( без анест) - трансфер 44-45.000 - хормони обично кај нас си испитувам. Друго ништо не плаќам. Инекциите си ги купуваш, нормално нели. Ова се цени од јануари Ама не се сменети мислам
Здраво девојки, на пап тестот пишува кандида, а брисевите се чисти докторката рече нема потреба од терапија, но дали во фондот ќе го прифатат вака пап тестот? Дали има некој со вакво искуство ?
Мислам дека нема да ти прават никаков проблем за кандида.Инаку за кандида можеш да се напиеш едно апче флуконазол, (ова секако во консултација со гинеколог), можеш да си земеш пробиотик и има еден многу добар интимен гел (глизиген), мене ова многу ми помогна и никогаш повеќе не добив кандида.Чисто како совет ова за кандидата
Многу ти благодарам за советите ( ), се разочарав кога видов денес. Уште ако има некоја искуство за во фондот да пише...
Нема да имаш проблем, мене отсекогаш ми излегува кандида на пап, а истовремено на брисеви ништо, не ми дале терапија затоа што не ми прави проблем... лани во јуни со таков пап и чисти брисеви добив ваучер... Со среќа
Честитки мила, очекував прекрасна бета, а ова е дупла среќа Ти посакувам лесна бременост и многу убави моменти. Те чекам во труднички муабети
Da jas bev ist slucaj kako tebe,lani vo avgust koga podnesov.Na pap kandida,brisevi chisti,maticnata mi rece nema da mi napravat problem taka i beshe,a vo meguvreme mi dade 2 apcinja flukonazol.
Помош девојки. Позитивен тест ,бета на 14 ден од трансфер 1430 а денес 21 ден од трансфер прокрварив. Што да правам ?
Оди на дежурен може и не е страшно многу, внимавај терапијата да ја примаш точно на време, консултирај се со др. обавезно
Devojki pravev hormonalen status tsh 3.32, t4 111 , fsh 10,4 lh 3.59 prolactin 20.3 total testosterone <20.0 estradiol 36.9 Rezultatite se tie.Mi rekoa deka se o red.