Со првите две имав јасмин таблети....триптофем и мерионал...извадени 7јк....,а со третото користев бемвола и цетродиде...извадени 18јк...правев и скречинк...после трансфер пролутекс 2х1 ,клексан.,на секој трет ден нивестим и хориомон,метилфолат ..естрофем...секој ден...еден куп иљачи
Жал ми е мила и јас како сите ти давав надеж ако и мене ми се случи истото.. Тешко е да ама ете иста јас и јас така одма се фатив за испитувањасамо да не седам за да не паднам во депресија, јас испитав се од вродена тромбофилија во ману ги чекам резултатите планирм и кариотип но на приватно ми е скапо ке почекам секако платнирм некаде после септември за инвитро, а ова ера тест не сум размислувла ке видам баш со докторот некоја консултација да направам, ти кои испитувања ги имаш направено? Суперр му посакувам на ова емрионче да стане живо здраво бебче а ти мајче
Хсг-то ти важи истото се др се со 6м важност а папот 1год (истите документи ко за прв само 1нов спермограм место2)
Јас не пратив копии од ХСГ ниту од инсеминации, може и ќе ми ги побараат, ти сепак прати си копии за да бидеш сигурна
Фала мила на подршката и убавите зборови, независно од исходот, сепак е добро чувството кога знаеш дека некој многу добро те разбира и ти давс надеж.Јас имам се испитано од генетски митации, антитела, хла, само немам кариотип.Сега побарав од матичната да ми закаже доколку работат на ГАК.Да не имаш информација дали сега испитуваат кариотип на клиника? На приватно е навистина многу скапо.Денес се договорив со докторот за хистероскопија и скречинг да правиме веднаш овој циклус.Ќе се помачиме уште малку ама Дај Боже за убаво да биде
Бев на преглед денес, ништо не ми рече за некои испитувања плус, не требало, за џабе демек се е добро. И сега на спонтан останатите две ембриончиња да ми ги врати ако има овулација, а виде еден добар фоликул.. Стварно незнам што да кажам, мислев ќе ми рече нешто да направам ама ништо
Многу добро те разбирам, после неуспешно инвитро очекуваме дека треба уште плус многу други работи да направиме.И јас денес бев исто на преглед за да се консултирам што друго да направам и навистина бев спремна да направам уште многу интервенции и испитувања, но од докторот го добив истиот одговор како и ти.Единствено што ќе правам е хистероскопија и скречинг ама и тоа на мое барање најмногу.Знам дека се чувствуваш збунето како и јас, но верувај му на докторот, сигурно знае што е најдобро за тебе.
Кариотип правеле и на детска клиника но како иде постапка за упат таму не би знаела јас лани на гак правев... ако има некоја повеќе инфо нека сподели
Фала многу, незнаев дека прават и таму.Ако не работат на гак, ќе се распрашам како оди постапката за упат за на детска клиника
Една феминка вчера пиша дека се јавила на ГАК за хормонален статус да праша, и' рекле дека почнале со испитување, па ај се понадевав дека штом почнале за хормони, можеби и за кариотип. Но ништо Еве денес девојката пиша дека ја вратиле, сестрата и дала погрешно инфо Да се надополнам, кај пријателка што работи во лаб. се јавив, вика нема најава кога ќе почнат. Не знам што да речам веќе... Само се надевам дека нешто набрзо ќе се промени.