Многу ви благодарам на одговорот, конечно ми се разјасни.Јас го испитував пред две години скоро и сега гледам дека ми бил 190.Но после инвитрото верувам дека вредноста е падната
IGF-1 игра широка улога во метаболизмот и ендокриниот систем, најмногу преку поттикнување и промовирање раст на речиси сите клетки во организмот, вклучително и фоликулите. Дефицит или намалено ниво на ИГФ-1 не само што влијае неповолно на растот на фоликули и ооцити, туку има и директна корелација со повеќе неповолни состојби на метаболизмот како инсулинска резистенција, дијабетес и метаболичен синдром. Превисоко ниво на хормонот од друга страна па предизвикува побрзо стареење и ризик од прерана смрт.
Како што те сватив не е добро да е ниту ниско ниту високо, само е позитивно да е во граници на нормалата
АМХ ми е 0,650 и ми препорачаа ДХЕА суплементи да пијам,го подобрува квалитетот на јајце клетките. Секако,претходно мораш и да ги испиташ и вредностите на овој хормон.
Девојки денес ми стигнаа суплементите ДХЕА, овие успеавме да ги најдеме од 25мг и 50 мг.Ми препишаа 75мг да пијам, но неможев да ги набавам тие никако, па сега ќе комбинирам од овие две.
Првиот пат веќе бев почната со стимулација кога др.Лазаревски беше подолго на боледување, па го чекав да се врати. Вториов пат така одлучив јас... имав потреба да одморам после долг протокол оти многу лошо ги поднесувам full стимулациите. На природен или модифициран немам никаков проблем ама долгите ме пореметуваат.
Да споделам инфо на темава. Само што правев Covid (PCR) тест во Ремедика. И да, цената е 3950 ден. Иако на ливчето издадено претходната недела ми пишуваше 2000 ден, имале промена во цена меѓувреме и важи новата цена.
Провери дали се микронизирани. Ако не се тогаш нема да се абсорбираат како што треба. Микронизирани можеш да набавиш од No Limit во City Mall ама прво јави им се да провериш дали имаат. Претпоставувам имаш намалена резерва штом ДХЕА земаш, па во тој случај истотака прочитај ја It starts with the egg оти ДХЕА е еден суплемент само, ти треба (помеѓу другите пренатални витамини, метилфолат, витамин Е и Д, Алфалипоинска киселна) и Коензим 10 ама во лесно абсорбирачка форма Ubiquinol, оти ако земеш во обична форма што ја продаваат дури и во ДМ ќе ти треба дупла количина. Може и тебе ќе ти послужи одговорот што го пишав погоре. Поздрав.
Девојки, една мисла ме мачи, бидејќи започнав од 20ти ден со декапептил - што ако всушност по некое чудо сум бремена овој месец нели се тие штетни? Инаку треба да добијам за 3 дена, па да започнеме и со стимулации нели од трет ден.
Не се секирај, неможат да штетат,барем мене така ми објасни докторот.Јас исто така почнав со триптофем од 21 ден (што мислам дека имаат исто дејство), се сомневав да не случајно сум бремена.Докторот ме советуваше да направам тест преку крв, за во случај веднаш да се прекинат.Можеш да испиташ бета за да бидеш мирна.
Najdobro proveri bhcg, inaku vo samoto upatstvo si pisuva dodeka trae tretmanot so decapeptyl da se koristi zastita I ne se preporacuva bremenost. Inaku moja prijatelka 8 nedeli od poslednata decapeptyl inekcija dobi menzis I toj ciklus ostana prirodno bremena. Veke e 14 nedela I sega za sega se e vo red. Pozdrav I so uspeh