Ти благодарам, ќе проверам бидејќи не ми кажаа ништо поспецифично само ДХЕА, да имам намалени резерви и затоа ми ги препишаа, инаку сите други суплементи ги пијам веќе подолго време.
Освен тестот за корона, поскапена беше и цената за интервенцијата на маж ми и на замрзнувањето, па од планираното си доплативме уште 5000ден. Среќа плата на 1 што ни стига
Благодарам мн за одговорот. Дај Боже за сите за брзо и со лесно. Ако добро разбрав пријателката не примала декапептил додека била бремена? А ги примала како припрема за ivf?
Ние за замрзнување материјал на сопругот во февруари плативме 27 000 или 29 000 не се сеќавам баш добро со чување 5години без доплата.А сега колку е?сигирно е мн покачено
Цената е стварно многу за наши услови. Плус ние во ivf ќе правиме ковид тест повеќекратно (пред секоја интервенција во сала). Значи еве јас сега тест пред скречинг, па здравје уште еден тест пред трансфер.. Дополнително ме разочара тоа што јас имав документ од нив кај што тие ми пишале цена 2000 ден за наплата и не си ја испочитуваа. Не се прави тоа така. Во ред е да се тестираме, ама сметам дека заслужуваме некаков попуст, посебно ако правиме повеќекратни тестови.
Zdravo Mojata prijatelka primi decapeptyl I trebase da odi za transfer so zamrznati embrioni vo Spanija. No se odlozi zaradi COVID-19. Togas ja prekina celata terapija I posle toa ostana prirodno bremena. Doktorkata I kazala dobro e pominalo barem 4 nedeli od inekcijata I ne bi trebalo da ima posledici za bebeto
Нема правило за тоа.Некои имаат симптоми некакви,но сепак ќе излезе неуспешно,али има и без симптоми,а на крај успешноооо Така да,уживај овие две недели,не мисли на симптоми,гледај филм,слушај музика...што е твое ќе си дојде кај тебе Те чекаме со добри вести
Денес завршува седми ден, а како нулти го сметам денот на трансферот. Паааа има уште некој ден неизвесност... а правев кај Татјана во Newborn.
Девојчиња, дали некоја од вас имс хипо/хаши дијагноза и прима еутирокс? Дали во ваква состојба може да се пие DHEA?
Мила, јас сум хипо, пијам еутирокс од 50 мг и од 75 мг и пијам дхеа по препорака на доктор а при тоа го немам испитано хормонот.Од проценка на доктор е ова
Пијам дхеа од 50 мг, толку ми препиша Трајковски.Пиев и убиквинол од 200 мг, ама моментално не го пијам, кај да е ќе почнам и со него.Само што кога го пиев, не пиев аспирин од сабајле кој ми е препишан бидејќи има ист ефект како и аспиринот.Така да треба да се внимава со комбинирање на Ку10 и аспирин или едното или другото, не двете, така имам читано Со дхеа мислам дека имаше ефект, само гледај да набавиш микронизирана,бидејќи подобро се апсорбира, а во комбинација со ови други суплементи ќе има уште подобар ефект Воедно земам и селен од 100, вит Е од 400, метилирана фолна 1000, Б12, Б6, цинк 25, магнезиум 350 и Л-аргинин од 500
Фала душо уште еднаш за споделеното. Така е, мора да се внимава и како се комбинираат. Ќе ти пишам порака.
Здраво феминки,за метил фолатот од 400 мг дали го порачувате од iherb или може да се најде кај нас. Фала ви
Пред некој ден и јас прашував, бидејќи до сега го купував од бг. Кај нас го има, амерички на Now, 30 таблети 1600 денари, а го има и како Имприл во комбинација со други б витамини, во аптеката во систина, 30 таблетки 2900 денари. Ми се виде многу разлика во цена, и пред некој ден нарачав од iherb, не знам точно од која фирма беше, битно околу 600 денари се 90 таблетки. За прв пат нарачав од iherb.