Jas mislev deka e obratno,deka koga e kaj maskoto problem,togas se odi po kratka,zatoa sto nema potreba od golema stimulacija,ama ete greska sum bila
Leleeeee dusicke So sreka milicka, ti posakuvam lesna i prekrasna bremenost Da bides najubavata trudnica, nasmeana, vesela Ajde sega devojki, site kako sto ste po red, od site edna po edna da slusneme vakva prekrasna vest Imam prekrasno cuvstvo, do nova godina site da se prefrlime vo trudnicki muabeti
Ne duso, ne sum od sk. No ne se sekiraj, ako ne denes utre sigurno ke ti stigne. Mozebi ima poveke posta za raznesuvanje i ne si dosla na red.
Yupiiiiiiiiiii...... cestitki milaaa, uzivaj vo periodod sto ti sleduva bez reserva!!!!!!! Misli samo pozitivno iako minatoto te progonuva, stavigo na ignore I galisi go mesko Sega samo toa to treba!! Ve guskam TROJCATA
Zdravo devojki, kaj mm e najdena escherichia coli na ejakulat. Dali znaete, moze li da mi se prenese? Kakva e terapijata i kolku trae? Ima li nekoja iskustvo? Se spremam da gi predadam dokumentite vo fond ovie denovi, dali da ja predadm spermokulturata?
Ej, @kukla21, фала што си помислила на мене! Јас бев на пат минатата недела и воопшто не отворив форум. Баш денес бев на доктор, ми рече да ги прекинам контрацептивите (уште 2 таблети ми останаа) и да чекам да добијам, па да почнеме со терапија. Ќе примам супрефакт од втор ден на циклус, а од наредниот ден почнувам со фостимон. Мислам дека таква ќе биде шемата, краток протокол. Во листот кај дијагноза ми напишале poor responder што ме обесхрабри доста. Просурфав малку на интернет и јасно е. Мал број на антрални фоликули што е поврзано со високата возраст. Неизвесно е како ќе реагирам на терапијата и дали воопшто ќе можат да се извлечат добри фоликули. А, базичниот FSH ми е низок, не индицира намалена оваријална резерва. Статистиката не ми оди во прилог, некако не сум баш оптимист, а тоа ич не чини.
@Proxima ,,lekot,, so smokvite da si go jades dosta se falat od nego I pozitivno pozitivno, I eden junak e dovolen za celava rabota Vcera gledav na TLC zena koja pravela inf I vratile dva embriona, edniot ne se razvil, no drugiot se podelil na 3 I rodila 3 identicni bliznaci sto e nase sekogas doaga Srekno
Убави вести денес како и денот. Честитки @S.Snezana радувај се и имај најубава бременост! @Proxima ајде без паники и црни мисли! Да си била без надеж не би се ни фатила на ова оро. Има да играш до крај Само позитивно!
Ne ja davaj spermokuturata,inaku i nie imavme problem so balterijata,moze da go namali brojot na spermatozoidi.Si ima sema za lekuvanje,ne se sekiraj me e strasno,kaj nas prvo bese escerichia koli,pa chlamidia i iskreno kaj mene nisto ne se prefrli,ne se sekiraj ne e tolku strasno,samo treba navreme da sw leci
Доста се изнапишале деновиве, дури да исчитам се'... Честитки за @S.Snezana! Можам да замислам колку и е убав денот денес. Паники нема, повеќе некоја рамнодушност. Надеж има секако, така што орцето ќе се доигра, нема бегање. Го однесов денес ваучерот и ми спомнаа нешто за спермокултурата. Ембриолозите барале колку што може понова спремокултура (во упатството за ивф што ми го дадоа стои "не постара од 3 месеци"). Реков нема шанса пак да правиме тоа, што сака нека биде. Смачено ми е веќе од испитувања и анализи. Не знам која е причината што смениле, ама сестрата рече дека имало влијание на инвитрото, не знам како. Јас се' си викам дека се плашат од некоја контаминација на лабораториските садови, а дека не е врзано со успешноста на постапката.
Fala dusicke.Sega idam od bockanje vecerva polesno pominav amq jaka glavobolka.Aj ke izdrzime.Petok za hormoni.