Девојки здраво! Ми треба еден совет,во дилема сум. Почнав со 2 ивф кај др.Трајковски, и денес ми е 11-ден од циклус,но имам една фоликула на левиот јајник 14мм и на другиот дали се две споени 27 мм вкупно не беше сигурен на десниот јајник. Во понед ми закажа да видиме дали пункција или инсеминација ќе правиме,и ако се извади ј.клетка и се добие ембрион да се замрзне. Но ептен сум скептик со вакви фоликули да правам пункција па се да биде џабе. Имала ли некоја вакво или слично искуство. Што мислите за ова?
Бев во слична ситуација,исто еден голем како 2 ми ги ги глеаше и уште еден помал,на 10ти ден ми се разбуди десниот јајник 3 се појавија продуживме стимулации и на 17ти ден пункција,не се секирај он нека те води и нај правилна одлука ќе донесе
Девојки, ми треба малце позитива...извадени два фоликули..една јк која се оплодила и ми закажаа траснфер на трет ден. Кога го прашав ембриологот зошто не на 5, дека веќе имам неуспешни трансфери на 3 ден, ми рече може до 5 ден нема да имаме бластоцист. И сега сум во мисла која е шансата за успех и зошто ми го рече тоа...дали не се развива добро. Има некоја со вакво искуство?
Девојки утре ми е пункција во петокот најголемиот фоликул ми беше поголем од 20. Да се надеваме деке ќе опстои до утре
Поздрав Во вакви случаи ембрионоте никогаш не ги трансплантираат во петиот ден , кога се повече ембриони чекаат до петиот ден ,не се загрижи може да биде еден ама вреден биди позитивна што е господ никој не е , ај за 14 дена да слушнеме убави вести
Јас имав два извадени, една јајце клетка оплодена и вратен ембрион на 3 ден, успешно имплантиран. Провери генетски мутации за тромбофилија обавезно.
Денес (ден пред пункција) имав бел исцедок, се плашам да не прснал некој фоликул пред време . Што мислите?
Јас веќе неколку дена имам исцедок како тој во овулација, проѕирен. А не сум пред пункција. Се боцкаш со цетротид?
Се надевам ќе е и кај мене...испитано ми е...хомозогот на мтфхр677 сум...мислам дека ќе ми додаде и клексани на аспиринот. Фала ти за позитивата Фала ти мила...така е што е господ никој не е..
Воопшто не се грижете за исцедокот неможе туку така да прснат си ја знаат докторите раб... првиотпат и јас ко вас мислев но нормално е и да се има исцедок не е страшно Без грижиии и наскоро ве чекам со убави вести
Да, примив 5 до вчера. Вчера вечер ставив и хориомон. Дај Боже да се радуваме сите заедно. На сите им посакувам да си дојдат поскоро и полесно до целта и да се чистиме од тука
Немаш гајле штом си примаш се што треба. И јас имам буквално од 3ти ден од циклус одма од почеток ама си претпоставувам нормално е со оглед на тоа дека се ни е појачано во телото. Со среќа нека ти е утре
Појава на зголемен секрет е нормална, бидејќи со стимулациите се создадени многу повеќе јајце клетки кои моментално созреваат, и кај мене во текот на терапијата беше многу повеќе појачан од вообичаено и после пункција одма се намали и веќе следен циклус беше нормален. Ми пунктираа доста јајце клетки, ниеден фоликул не беше пукнат, а исцедок имав со денови пред пункција. Добро е тоа, јајниците се будни и работат со среќа на двете на пункција и што повеќе јајце клетки да добиете.
Zdravo devojki.Kakos ste? Gi prativ dok za ivf.Me interesira pominaa 2 nedeli. Dali koga stigne postarot go ostava vo sandace ili zvoni na vrata/ Malku mozebi preteruvam, no sakam da znam. Se nadevam ke stigne brzo odgovor... Pozdrav na site... i so sreka Kaj dr.Lazarevski si od Sistina ? Me interesira sto i kako raboti, mislam kakov e sprema pacientite, sakame da odime kaj nego? Kakov dr e?Dali objasnuva sto kako, dava naez i sl? Koj den prima pacienti i dali sega zaradi koronata plakate test za korona? Niz nekoi kliniki se testirale..
Поради состојбата со ковид во моментов не доаѓаат поштарите на врата така ми кажаа. Можеш и директно од кај што си поднела да го земеш ама треба да досаѓаш и да се јавуваш за да дознаеш дали ти е разгледан предметот. Во сандаче ги оставаат поштарите. Јас 7 недели чекав за одговор.
Koja klinika? Za testot za korona neli? Jas srekavav postari belkim ke mi stigne... A ako zvonam dali ke mi odgovorata... treba da probam
Во Ремедика пред пункција задолжително е да се направи тест, т.е. пред влез во сала за било каква интервенција. Од крај на јуни 3950 ден е тестот за корона. За другиве клиники немам информација дали бараат тест.
Mene uste ne mi e razgledan predmetot,a podnesov od krajot na maj,taka mi rekoa sekretarkite i sum epten razocarana,eve veke 7ma nedela kako sum podnela.