Јас пиев исо спорт после пункција Докторот ми го препорача исто од Тинекс го купував ,а и Жито Маркети го има .Наздравје на сите
Жал ми е...13 ден веќе би требало да покаже..ќе биде следниот .немам искуства со инсулинот...ама мислам дека ако нешто требало Лазарески ќе пишел...хмм...
Jas Maja okolu 16h,gi dobiv na telefon i mi rekoa razgledan bil predmetot ke dobijam izvestuvanje narednate nedela bidejki nekoj doktor od komisijata ne gi potpisal,nemozam da razberam sto,ama ne mi rekoa deka mi e odobren vaucer.Sigurno ke mi baraat dopolnitelni dokumenti,toa e da cekame i da se molime na kraj site da si dobieme bebuski.Patot e tezok no dobro e sto bar ovde si spodeluvame iskustva Ne grizi se i ti ke se sredis i ke si go dobies tvoeto junace
Мила тродневен или бластоциста ти вратија? Да не случајно кафеавото е задоцнета имплантација ако е 3дневен ембрион...? Ако е бластоциста веќе би требало да има макар бледа цртка... Како и да е со бета ќе се осигураш но биди јака ...каков и да е резултатот Развиток Во денови за 5дневен ембрион(го најдов на една страница)
Девојки, на кој ден од циклус се почнува со стимулација? Читајки ве ретроградно наназад, гледам дека има различни протоколи. Некои почнуваат на 3 ден од менструален циклус, некој на 21ви...?
Зависи дали си со долг или краток протокол ...на 21ден почнуваш пример со декапептил/супрефакт ...па штом добиеш на 2от ден почнуваш со стимулацијата и те следат па околу 14ден пункција па по неа 3до5дена трансфер... (ова од прилика како иде процесот)
Ти блгодарам мила, да точно 13 ден да имаше нешто ќе покажеше така да продолжуваме со нови сили напред Мила ти благодарам за поддршката ама беше бластоциста така да утре само ќе одам да ја потврдам негативната бета и да видам со докторот што ќе правиме наредно.Имам уште едно јуначе замрзнато само ми е страв да не не успее да се одмрзне
Такви мисли никакоо може баш тоа ќе биде херојчето на мама во меше... само одмори се пред следен трансфер и психички биди спремна...те гушкам... Да се редактирам во меѓувреме со ендокринолог направи консултација за инсулинот...
Се надевам мила,трета среќа.Немам вакви мисли ама за овој трансфер две одмрзнаа за да ми ги вратат ама едното не покаживало знаци на виталност и само едно ми вратија.Јас до сега неѓав сретнато да не се одмрзне ембрионче ама ете можело и затоа сега ми е малку страв
Сега разговарав со докторот, така кажа - на 21 ден да дојдам да ме види на ЕХО и да започнеме. Ама, не ми ја објасни шемата со што се почнува, колку време трае, што се прима..... фала многу на одговорот
Да споделам инфо дека на Клиничка биохемија има реагенси за АМХ, доколку на некоја и треба да искористи прилика
Девојки од моите јк 5 се оплодиле. Сега сум цела во прашалници како ке одлучат колку ќе ми вратат и на кој ден?
А да не се оптоваруваш со тоа, како ќе одлучат така Ти сега само мисли како наредна година ова време ќе туркаш количка
На -4 ден што стои дека тој ден продолжува поголема делба и за повеќето што се смета дека се добри се случува да не продолжат малку е демотивирачки,а често се случува да вратат или замрзнат на 3ти ден,ама ете за утеха негде читав дека тие од трети ден во матката имало подобри услови да се развиваат за мене си правам математики на 3ти ми ги замрзнаа...
На -4 е од пункцијата 0 е ден на трансфер и после почнува со деновите во меше... за 3дневните има друга табела таму на линкот шанса за родителство побарај на нет (моите се 5дневни па затоа само ова го зачував) Да се редактирам еве го за 3дневен ембрион
Фала како што кажав другите 2 дена од развојот доколку е ок би се развивале внатре и нема да знаеме,а надвор до 5ти ден знаеш дали стигнува до бластоциста здравје како треба ќе биде
Девојки мојата бета негативна,продолжуваме напред.Дали има некој искуство за префрлање на замрзнат ембрион од една болница во друга и како е процедурата?
Собери сила денес исплачи се ... и не е страшно и да ги префрлиш од една во др клиника (но немам инфо како иде) и верувај следното ќе бидее