Другачки кариотип каде испитувавте и кој ви даде упут? Ако знаете цена и дали сега со коронава испитуваат
Јас испитував на државно на гинекологија, ми закажа матичната (гинеколог) преку мој термин. Знам почекав може месец за да ми закаже...па после уште месец до терминот. 700 денари. Резултат за 1.-2 месеци. Маж ми во систина, без чекање ич и резултати за 2 3 дена. Мислам околу 6000 ден. Е сега ради коронава...немам инфо...некој имаше пишано за на детска клиника... ако има некој поново инфо.
Се додека е кафеаво нема простор за паника одмарај лежи ќе те боцнат со прогестерон депо и немој црни мисли да имаш... гали меше и релаксирај се ... На Гак ама сега неможе ...врати некоја страна поназад пишуваа дека на Детска клиника може да се испита (само точно процедурата со упатпт како беше не ми текнува ) Државно е по 700ден а на приватно 7-8илјади...
Feminki jas sum vo potraga po nov dr. za in vitro postapka.Bev kaj dr.Trajkovski na pregled i konsultacii,mi ostavi dobar vpechatok (zainteresiran,struchen),e sega neznam na pamet sum da odam i kaj dr.Dimitrov pa da donesam odluka. Sekoe vashe iskustvo,sovet za edniot ili drugiot doktor bi mi znacelo mnogu i bi mi bilo od golema vaznost.
Мила отиди кај Димитров на консултација и ќе видиш ќе си споредишни сама ќе си одлучиш . За секој што успеал тој доктор е најдобар.Инаку и јас сум во иста ситуација две неуспешни инвитра и си барам нов доктор.Јас утре ќе одам на консултација кај др Трајковски и ќе видам
Јас по препорака отидов лани кај Димитров, и си мислев дека ќе ми посочи некои работи, но од одма ми рече ааа па матката ти старее, стара си,-34 год инаку,не знам,па што знам,ај дојди инсеминација ќе правиме за 3 дена. Ниту некоја стимулација ,ниту коментар за фоликули,ништо. А тоа ми беше прво соочување со овие работи,врска немав уште ни инсеминација што е ни ин витро. Толку ми удри на психа овој однос се разочарав. Кај неколку доктори бев после тоа,сите беа коректни. Еве сега и Трајковски, фин,стручен, не е само за парите да ни ги земе,туку ја гледа реалноста и одма си кажува што треба. Но нормално секој е со своето искуство. Направи споредба и сама ќе си осетиш и одлучиш. Со среќа
Малку е 'тежок' Димитров за комуникација. Искрено, не верувам дека ќе го одбереш него, т.е дека ќе ти фати око. Кај кого беше на првото ивф?
Јас па со Димитров одма кликнав. Кај него прв пат отидов за друга работа, не поврзана со ин витро, по препорака на матичен гинеколог, како еден од топ оператори кај нас. После три години од тогаш немав никаква дилема дека ин витро ќе правам кај него. Не би рекла дека е тежок за комуникација, точно е дека не збори многу, но по мое мислење е повеќе прагматичен во смисла дека не те оптеретува за работи кои се вон твоја контрола, он си ја тера процедурата без при тоа многу да објаснува што прави и како прави, ама не е ни моја работа да знам, единствено што ме интересира е да добијам резултат. Е сега, он знае да биде директен и искрено и без заобиколувања да ти каже некои работи, ама мене лично баш тоа ми се свиѓа, сакам да знам на што сум и што можам да очекувам. Неверојатно ми е дека на пациентка би и кажал дека е стара, и мене ми викал да побрзам, да не чекам, ама тоа секогаш со пријатен, дури зафркантски тон. А да, и ова, за три години колку што идев кај него за контроли и прегледи пред ин витрото (отприлика 2-3 пати годишно) НИТУ ЕДНАШ ми нема наплатено - колку за инфо, еден преглед со ехо во Ремедика кошта 2500 ден.
Видиш Колку различни искуства со исти доктор. Не за џабе секогаш на форумов велиме- иди и види си. Јас сите ги прошетав. Буквално сите. И кај сите по нештичко правев. И за секој имам да кажам и позитивен збор, а и критика. Што е сосем нормално, нели
@JanaDarling @ladystardust fala vi mnogu na spodelenito i na dvete mi znachat iskustvata za dvajcava doktori
Целосно се пронајдов во муабетот. И јас кај Димитров сум била неколку пати за ендометриозата затоа што важи за еден од најупатените во проблематиката. И ептен си имаме кликнато, дури после преглед си пушевме цигара надвор. Многу ми беше пријатен за муабет. Точно е дека не кажува повеќе од што треба дури и кога ја начитаната од интернет му поставував прашања, тотално ме игнорираше и ми го кажуваше она што треба да го знам. И мене ми се свиѓа таков пристап директен без околишање. Кај него не бев на консултации за ин витро сеуште, иако читав дека и кај него имаат позитивни искуства. Бев кај Лазаревски и Трајковски. На сите убави муабети што се изначитав за Трајковски јас тотално се разочарав. И кога ве читав сите тука дека треба да се напраи муабет со повеќе доктори и со кој ќе се кликнеш кај тој треба да продолжиш малце и не сфаќав што уствари значи тоа. Сега ми е потполно јасно. И точно е дека секој со своето искуство и приказна. Ниеден доктор нема да е најдобар за сите.
Zoshto se razochara od dr.Trajkovski,ke sakash da mi pishesh te molam,ili moze i vo privatma poraka,sekako dokolku salash da spodelish i ne ti prechi.
Ама ти чинам и имаше позитивен тест па нешто се случи одпосле? Или грешам? Едит: Се извинувам ако те 'чепнав' во болна точка
Интересно е што и мене не ми наплати. Јес да закажав директно преку мобилен затоа што имаше термин за месец и пол а ја го барав итно да го молам да ме оперира ама после прегледот ми рече нема потреба да одиш на шалтер за плаќање. Кога имав закажано претходно преку кол центар, си платив регуларно.
Јас па немам некакви си очекувања од докторите.Сакам само да си ја знае работата и да ми даде резултат. Тешење, муабети и зезања, не очекувам искрено од нив а нити па го сакам тоа.Затоа, вистина е дека на сите различен пристап ни одговара па според тоа си го бираме докторот. А многу зависи и од нас,некои имаме кратко искуство со овој процес, некои имаме подолго,некои имаме покомплицирана дијагноза,некои поедноставна... се тоа влијае на нашиот избор, така да стварно е индивидуално. Мене лично, Др. Трајковски ми е сосема ок, професионален однос има,на прегледите е посветен и присутен во моментот и за се што го прашувам ми дава детален одговор, не ми одговара колку да ме откачи-и мене ми е тоа сосема доволно.