Не покрива но со упат од мат.гинеколог е 100ден а во клиниката кај што ќе правиш 700до1000ден Не ги згрешила... и јас така ги примав Пролутекс 560ден а прогестерон депо околу 90ден... а сигурно ќе имаш и др нешто... Клексани 250ден кринон гел 160 ден едно стапче аспирини 115ден утрогестани околу 400ден кутија... Важно е да вроди со плод
@Gocim јас имав кафеав исцедок. Првпат ми се појави дур чекав резултати од Бета.Ме пресече ептен,си реков ништо,и се јавив колку да ми потврдат дека е негативна,па кога ми кажаа 270,не можев ни да се израдувам од што бев утепана. Нејсе,исцедокот траеше,до кај 12та недела неколку пати го имав,но престанав да обрнувам внимание,дури и на одмор бев и си пливав. Не се секирај и не се грчи,биди максимум опуштена и гали меше. Уживај во бременоста,за миг поминува.
Koj period zvonevte da prasete i na koj br Da ne ti nedostiga nekoj dokument ili pak zaradi koronota ne znam... Jas gi prativ pred 2 nedeli. Proveri si mejlot. Da ne ti zvonile pa ne si krenela... Dali dodeka gi pravite ovie rab i odite za sledenje na folikuli, gi primate injekkciite i sl odiete na rab ili barate slobodni denovi, bolovanje.. Kolku vreme cekase za da stigne odgovor? Inaku cestitki, i koe vreme ti stigna? Bas se raduvam ...Jas planiram kaj Lazarevski
Јас одев на работа. Е сега може ќе треба да излагаш некогаш од работа на пример ако ти е прегледот во време на работни саати. Се на се три пати бев на преглед пред пункција. По половина час траат прегледите.
Dobro dir vo klinika, jas treba da patuvam .. Sto znaci treba da se osloboduvam.Zborot mi bese dali treba odmor za vreme na procedurata
Мене лично не ми требаше. Имав болки во стомак ама не беа неподносливи. Е сеа за после пункција си земав два дена да се одморам. Мислам дека е индивидуално.
Се иде на ехо 3-4пати ... ден ќе ти треба за ден на пункцијата а инекциите сама се боцкаш дома... Е сега по трансферот се препорачува првите денови мирување ...
Zdravo devojki,pa vaka podnesov na 25maj,duri vcera po posta mi stigna vaucerot,imale mnogu rabota taka mi bese kazano,a ne dostavuvav nikakov dokument.Posakuvam site da si dobiete pozitiven odgovor
Девојки мене организмот никако да ми се опорави еве сега ми дојде 10 дена порано а сакав да почнам со документи па здравје некаде октомври да почнам пак со постапка пошто гледам многу се чека за ваучер ама ова хормониве никако да ги управам. кажете ми дали знаете Др Јани Ангелковски во трансфузиологија во државна дали прима пациенти со ова коронава?
Јас примав едното на 4 дена, а другото на 4 или 5, па така доаѓаше преку 2 дена да примам наизменично и едното и другото. Не е грешка, шемата е таква најверојатно. Со среќа и со позитивен резултат Јас одев на работа, немав потешкотии, ама бидејќи не сум од Скопје, кога одев за прегледи се ослободував од работа по неколку саати, си темпирав колку можев. А меѓу пункција и трансфер ми се погодија неработни денови, па така поминав. Ако ти треба боледување побарај си од мат.гинеколог знам дека следува за 2 недели по трансфер, а за претходно не знам, можеби можеш да земеш. Или ден од одмор... Ти посакувам успешна постапка.
Мила, јас закажав кај Јани сега на 27.07, отиди си кај општ матичен и ќе ти кажат термини што има за кај негоИнаку може преку мој термин
Еве сум женчиња Добро поминав, не беше страшно. Ми извадија 17 јајце клетки, па ќе видиме како ќе се одвиваат работите понатаму. Имам болки, ама не се страшни, барем не сеуште Еден куп терапија имам, цела страница напишана.