Браво, одлична бројка. Стискаме палци да се оплодат што повеќе и да ти останат барем 10 ескимчиња за трето . Пошто две ќе се фатат уште сега!
Ubava brojka, bravoo!!! Stiskam i jas palci da se oplodat sitee, da ne izraduvas naskoro Cekame ubavi vesti!!!
Одлично мила, ти посакувам сите да се оплодат и да си имаш успешен трансфер Каква терапија ти дадоа после пункција? Ќе имаш трансфер ?
Ќе чекаат до 5ти ден, на 5ти ден ќе отидам прво да ме видат па ќе одлучат тогаш. Иако ми е висок естрадиолот не ми биле ептен лоши јајниците, смирени се. Терапија за наредниве 5 дена имам-dostinex,crinon gel,buscopan,brufen,doxycyclin,amp.prolutex,decortin, amp.clexane i asprin.
@LunaGrey браво, брависимо . А терапијата плафон,...само со потсетник, Познато ми е,...ова во њуборн е така? Бускопан знам таму даваат.
Богами, многу се за примање, а клексанот го примаш поради вродена тромбофилија или како редовна терапија после трансфер.Дали си била на трансфузиолог?
Не знам што се згрешив месецов да проверувам пак хормони. Сега ги земав и што да видам, хаос се. Предходниот месец правев, супер беа (освен LH што стандард ми е високо - 9). Мислев добро ја поднесувам ситуацијата, ама очигледно стресот си земал замав. Инаку пролактинот ми се качил на 32, а 10 ми беше. E2 скокнал на 72, 40 беше. FSH на 3.1 паднал од 5. И останатите не се баш сјајни. Не знам што се случи, се нервирам уште толку сега. И во февруари правев хормонален статус и тој супер си беше. Да видам сега докторот што ќе каже. Ќе идам на планина некаде да се релаксирам малце, ова не ме се допаѓа ич. Добро што за документите за ваучер добри беа резултатите, па барем за тоа да не се замарам. @LunaGrey одлична бројка, дај боже сите да се оплодат и уште овој месец да се пофалиш со бебушки во меше
Кажи ми како закажа има термин на 29 скам да одам ама неможеа да ми издадат упат Да ама матичната неможеше да ми издаде за на 29 сакам со која шифра да пише? Незнам како да стапам во контакт со доктор Јани некој број дане има некоја другарка?
Јас отидов кај мојата матична и она од таму ми ги кажа датумите и така закажав за 27, ако има термини ќе може да ти закажат.Инаку на упатот ми стои шифра I83 за верикозни вени и N97 за стерилитет, само така ќе може да се закаже
Здраво девојки денес ми е 12 ден и имам еден фоликул од 15 мм. Пишував претходно дека сум со еден јајник и со низок амх. Денес проверував естрадиол има ли надеж за јајце клетка
Има надеж добра си јас со 100 естрадиол на 16 ден извадивме две прекрасни јк и двете се оплодија ама за жал неуспешно ивф поради др причини така да веројатноста е голема да има јк докторот за мене се зачуди дека вредбоста6беше ниска а извадивме јк не се нервирај