Neka jade po edna kalinka na den, neka pie uvin caj, zemete antibiotik i ako ste vo moznost zamolete tamu nekoj vo labaratorija da vi dade dokument kade naodot ke bide ureden za da ne ja odlozuvate postapkata. Vo meguvreme intenzivno neka prima terapija za da se procisti, za eden mesec moze da se iscisti ako e uporen i vnimatelen so ishranata. Tamam ke vi se poklopi so vaucerot. Inaku, kojae garancijata deka bakterijata nema da se povtori otkako ke se iscisti? Znaci preku odnosi ako taka treba da se sluci, pak postoi rizik deka ke ti ja prenese i tebe. Ne se zamarajte tolku. So bakteriite nema kraj. Dodeka si ja iscistil eserija koli, od antibioticite sekako ke ti se javi candida. Dodeka si ja iscistil kandidata, povtorno dosla eserihija koli. Nekoi organizmi bile samo nositeli, bez pritoa da trpat nekakv steta od istata. Vi go pisuvam ova od iskustvo. Zeludnikot mi se rasipa od antibiotici, se cuvstvuvav kako vreka polna hemija. Vkusot mi se izgubi vo ustata za hrana. Na kraj, sosema slucajno, sretnav eden ginekolog koj mi kaza seto ova. Pred da ti bide izvrsen transver, sekako ke podlezis na sterilizacija. A do momentot na daruvanje sperma, soprugot moze da se iscisti i da ne se vrtite vo krug so meseci. Radi preventiva, apstinirajte od odnosi. Znaci za da moze da ti odobrat vaucer, bitni se dokumentite da bidat cisti. Obezbedi si dokument, a drugoto sredivuvaj go paralelno so postspkata. Imas vreme i voopsto ne e strasno.
Jas na 10 tiot den od ET, napraviv test preku krv i bese pizitiven.(sto ne ti preporacuvam tolku rano. Cekaj si do 14 ti den ,za da bides sigurna,deka jas panika krenav...dali e dovolno visoka betata, pa se bockav sekoi dva dena da vidam dali raste, abe sama sebe belja si napraviv i stres) Inaku za simptomite osekav menstrualni bolki i malku vradite me bolea,a ako nervozata spaga vo simptom ,bev prilicno nervozna. Ajde uste malku imas do test, site stiakame palci i ti posakuvame visoooka beta za nekoj den
Дури и понова од 3 месеци бараат. Најсвежо што може, ако може и непосредно пред ивф да биде направена. Мислам дека не е обврзно, ама велат дека имало некое влијание на успехот на ивф. А, од терапијата за стимулација имавте главоболки? Гледам повеќето се жалат, а јас треба за ден-два да почнам. @only44you, како помина?
@Natasa. P, на краток протокол сум или micro flare, како што ми кажаа. Земав јасмин, сега чекам да добијам па ќе почнам со супрефакт и фостимон.