Леси се враќа дома.. После 6 месеци решив да размислувам за трансфер, си почнав естрофем од прв ден на циклус и ај си реков да испитам како е инсулинот, 5 месеци со здрава исхрана, вежбање, качување планини.. Резултатите хорор и ужаси.. на гладно нормален 16, на прв саат 120, на втор саат 100.. Прв преглед на 10ти ден, Димитров ми појача естрофем 3х3, изгледа нешто не беше задоволен што виде на јајници и матка, и од 12ти ден денес сум на пролутекс, кринон, и естрофем 3х3.. А па кога му кажав за инсулинот, како коса да му се крена, ми рече ако пиеш нешто за тоа, сега пиј дупло.. И еве сега со 1700 мг метформин си се онесвестувам Долго време не бев активна, многу имам за читање.. Битно прво си се испожалив.. Ај со лесно на сите
Естрадиолот на трет ден треба да е низок Добредојде мила ке се дружиме ке биде работава еден ден уживај
Ех што не било, па и нас ќе не биде некој ден.. Добро ве најдов назад, за брзо па да не снема од темава..
Јас имам едно глупо прашање. Зашто во бременост после ивф се прима толку многу терапија (инекции, гелови чуда)? Што е различно од природна бременост каде што повеќето поминуваат со витамини и фолна?
Devojki vaka Zemam triptofem bidejci pocnav so ivf postapka pod dolg protokol. No neshto mi docnat i si napraviv test pa dali moze da mi go tolkuvate rezultatot bidejci zbuneta sum sega!
Ајјјј господ е голем бременост мила бременост абе тој чудо ке направи па што сака нека биде, момии сите да го дочекаме чудово ако не е природно само од бога да е милувано
Мила естрадиолот се препорачува што понизок на трет ден дури би било подобро уште повеќе низок да е треба да расте нагоре од стимулации инаку другие хормони ти се ок
Девојки фала многу на сите сега проверив БХСГ ми е 69 . 44 докторот рече во понеделник да го повтором, страв ми е да не е биохемиска и да не ја утнам и ин витрото
Може да ти е изместен од хормоните, не знам како делува триптофем, нека каже некој што користел. Честитки и чекаме да расте во пон.
Devojki se javiv vcera da prasam za moite doumenti i mi rekoa deka ovaa nedela sto ide se na pregled i ke mi pustaat izvestuvanje.. Daj Boze da bide se vo red... Fala mila, daj boze, bidejki mojot pretpostaven bara sekogas dokument za otsustvo pa, me intereseit=rase sto me sleduva