Девојки јас денес мерев пак ВХСГ и истата вредност го добив само денес бев во друга лабораториа дали некој имал исто искуство
Гонал и цетротид инекциите не ги чувствував буквално ич.Од пролутекс и клексаните вриштам и секој ден се повеќе и повеќе ме боли. Денес се расплакав дури. Самото боцкање ме боли после не. Стомаков ми е тврд, не ми прима игли веќе...или може иглите се подебели на овие? Ве болат ли вас? И дали после трансфер ќе продолжи боцкањево?
Смее. Ама појќе ќе те боли у рамо. Ајде, ќе издржиш. Трајковски обично после трансфер го прекинува пролутексот и продолжува со Депо на 4 дена. Ама депо-то е мускулно
Во стомак се пролутексот, во рамо повеќе би те болеле. Мнооогу бавно ставај ги. Сама се боцкаш? Подобро е сама, можеш да се контролираш. Мене еднаш сестрата ме боцна по трансфер и веднаш ми се направи модринка, а и повеќе ме болеше. Шетај со иглата лево-десно, немој само на едно место. Болат затоа што течноста е погуста, не е до иглата. Кај мене продолжија и после трансфер секој ден... мене над 8ма недела ме фати, ама утре ми е последната. Различно ги исклучуваат, зависи од докторот кога ќе реши. Ам сега, то е. Кога ќе видиш позитивен тест со мерак ќе почнеш да се боцкаш. И до психолошкиот момент е. Јас си се убедив дека така треба, ќе се боцкам сама и колку сака нека боли. Пострашно ми е дадам на маж, од самото исчекување на иглата ми е мака. Само првите неколку ми беа болни, после веќе отрпнав. Со среќа Луна, супер ембриончиња имаш! Се' друго е споредно.
Маж ми ме боцка. Првите два дена не ме болеа пролутекс сега последниве два дена не се трпи. Вбризгувањето на течноста не ме боли. Кога ме боцка. Ко да ми дупчи 200 слоја дебела кожа осеќам стомаков ми е камен тврд станат. А и дека немам ич салце... ќе барам сега некои потенки игли. Сама нема шанси ама ај ќе издржам , може треба малку да држам мраз пред боцкање.
Zdravo devojki, Ve citam sekoj den, tuka sum I si cekam za transfer. Od Praga mi javija ako mozam da odam posle 24 avgust ama za zal kaj nas zabranata za patuvanje e do 15sep a moze I podolgo. Inaku sakav da spodelam za tie so maski faktor konecno posle 6-7m terapija imame dobar spermogram. Lani januari I avgust pri prvoto I vtoroto in vitro brojkata edvaj 2.5M, progresivmi 5-10% a podvizni 10-20%. Sega so terapijata sekoj den od dekemvri navamu bez prekin brojot dostigna 8.5M, progresivni se 33% a podvizni 53%. Se nadevam dodeka stigneme za transfer so donirani j.k ke imame uste po dobar spermogram I konecno ke vrodi so plod
Ајде нека минува времето, се изначека ти. Која е формулата за подобрување на пливачите? Ние се пробавме, и не бива,....и веќе мм не сака ни да чуе за суплементи. А јас се отрув, милион.
I kaj nas od sermatrop alfa i biastin se podobri mnogu, mazot gi piese tri meseci pred invitroto, nemase ni eden milon, posle terapijata imase 9 milioni...
И мене клексан и фрахсипарин најмногу ме болеа од сите инекции што сум ги примала 17 недела сум уште примам фрахсипарин Пробај во рака боцкај се ама самите игли се такви и стварно болат држи мраз на местото по боцкање со среќа
Zdravo na site.Nekoi me pamtat nekoi ne.Se uste sum vo misla dali da prodolzam so borbata za bebence ,ako moze malku pomos so terapijava.Sega posle 5 ivf mi ja preporaca transfuziolog.Od kade moze da gi nabavam ? Aspirin 100x1 sekoj vtor den,Moze Cardiovitaminot da gi zamenis so tabl.Methylfolat 1000x1 i Vit.B6x1
И јас мака мачам со клексан и пролутекс, стомаков решето. Ама како што ти кажаа другите, многу помалку боли сама ако си ставиш, пробај еднаш. Не знам какви игли имаш ама овие се најмали, ознаката им е 26G (0,45x12)
I nie lani probavme razni suplimenti glavno antioksidanti pa I nekoi hormoni. Vo dekemvri go smenivme urologot I od togas mm pie samo Novaldex (tamoxifen glavna sostojka) I MFS Plus sodrzat ( Acetyl L Carnitine, Co-Enzyme Q10, L-Methionine, Glutahione, Lycopene). Novaldex barem odat na recepta a ovie drugite na privatno dosta se skapi, 120 kapsuli 4 na den I okolu 7500den. Od istite ima I za zeni za podobruvanje na kvalitetot na j.k. A mm e poslusen sekoj den nema otkazuvanje duri ima I nedelel planer za lekovite I sekoj den pod red pie sabajle, rucek, vecer
Јас пролутекс над 80 инекции имам се боцнато.на почеток ме болеа потоа не.клексан уште ги примам,во стомак ги ставам ,ме боли али се издржува.ќе мине се ќе се заборави се ајде.
Devojki Da prasam citav pred nekoj den za insulinot; sekogas na gladno koga meram seker e vo normala no okolu 5. Sega se mislam dodeka cekam za transfer dali da proveram insulinot. Ako se pokaze visok dali endokrinologot dava terapija? Dali se prima vo tekot na in vitroto Ili podobro prethodno da se sredi? Kolku vlijae na rezultatot za uspesno in vitro?