Честитки за ново добиените ваучери, да бидат позитивни наскоро @LunaGrey и @Nithya наздравје трансфер, на многу убав ден ви биле вратени ембрионите, на мојот роденден, а на тета @Bubce38 роденденот ќе ни се пофалите со позитивни тестчиња Многу среќа и позитивни мисли ви посакувам. Симптоми не барајте, бидете лајт, колку што можете и тука сме за било какви прашања. Кај мене од 12 пунктирани, само 4 стигнаа да се замрзнат, на 2 места по 2 ембриони. Трансфер на 5от ден ми беше.криотрансфер и оддложен заради хиперстимулација. Тест направив на 6от ден од трансфер, оти не дочекав, и секој ден следев дали потемна ќе стане втората линија не се оптеретувајте дотолку. 2 вративме, едно се фати. Правило, е дека нема правила
Fala mila, cestitki i so lesno,,, i na drugite sto se iscekuvanje i onie sto se veke bremenki, Se raduvam za site
И јас за сите вас, и неможам никако да не отворам овде, сите ве бодрам и редовно ве следам. Ве чекам набрзо во другите теми. Сакам оваа тема да е без членови. Само за позитивни приказни да постои
Фала мила @Alishan30, и тебе среќен да ти е роденденот, те видов со тортата, блескаш Дај Боже и ние следните родендени како тебе да ги чекаме Мене од @Bubce38 роденденот далеку ми се гледа секое утро прво помислувам на тест.. си викам бар до понеделник да издржам Ама па сум со некоја резерва, што ако се разочарам порано.. И така како биполарна по цел ден си се расправам сама со себе
Zdravo devojki Jas imav podnesno dokumentacija za Ivf, i od komisijata dobiv odgovor deka treba da napravim Spemogram na GAK. Megutoa poradi situacijata so korona nemozime da se zakzime na GAK. Da napomena deka sme od Bitola,i deka dokumentacija e od mesec Mart. VE MOLAM pomognetemi nekako upateteme što da pravam Dajte mi nekoj sovet.
Направи во некоја од приватните лаборатории, New Born, Remedika, Sistina....не знам дали во Плодност прават, ама ни требало.
Abe pravat segde privatno ama vo odgovorot od komisijata pisi striktno od GAK da bidi, jas se javiv tamu vo komisijata I mi rekoja od kaj što ti e navedeno od tamu da bidi.
А кога го доби овој одговор? Како може да бараат од ГАК кога не примаат таму, поготово не за спермограм
Може и од приватните, јас поднесов со еден од систина еден од њуборн. Па ми го одобрија ваучерот. Во месец мај поднесов барање.Треба да поднесеш два спермограма од две различни места со размак од минимум еден месец. Не мора да е гак. Сите што поднесувавме во периодов поднесовме со спермограми од приватните. Вие каде сте го правеле? Може таа лабораторија не е признаена.
Многу работи се сменија од март Поднеси од приватниве нов спермограм со образложение дека ГАК не работи.
Nie isprativme 1 od Plodnost i 1 od drzavna laboratorija Ama potoa ni stigna odgovor deka treba da pratime uste 1 spermogram od GAK
Направите нов во приватниве клиники, напиши еден допис дека поради настаната ситуација не можете да поднесете од ГАК и пуштај во фонд. Не може сега од таму да ти бараат. Побрзај само да не ти истечат другите документи, па да треба пак се да правиш одново.
Najdov email adresa od 1 od doktorkite i napisav dali moze od privatno da ispratime spermogram. I prasav za dokumentite drugi dali ke Im ostani važnosta. Pa Sega ke čekam da mi odgovori se nadevam deka ke mi odgovori
Девојчиња, мојата бета на 12ти ден по трансфер на 5 дневна АА бластоциста е 840 не можам да се соземам, не ми се верува..Само се да биде во ред.. Најискрено посакувам сите да успееме