Честитки сите што сте со позитивни тестови, ви посакувам со успех и лесно до крај да си ги дочекате бебушите А тие во постапка, со среќа, стискам палци за две цртки
@LaTama јас правев рејувинација и кај мене даде резултат. Десниот јајник, кој претходно не ми беше воопшто активен (само левиот создаваше фоликули), се активираше. Како да беа “заспани” јајце клетките и рејувинацијата ги “разбуди”. По 3 месеци превев ивф по краток протокол и имав успешна бременост. Сега, после 3 години од постапката, десниот јајник ми е повторно активен, со по 2-3 антрални фоликули. Се надевам, еден од тие ќе доведе до повторна бременост (повторно сум во ивф-борба). Размислуваш дали да правиш? Ти препорача доктор рејувинација? Размисли си и разледај искуства од странство, главно во Америка се прави често, па одлучи. Ако си финансиски подготвена за процедурата и ја направиш, мислам дека можеш само да добиеш. Се надевам ти помогнав.
Стигаат за околу 3 недели, порано од предвиденото време Нарачката од почеток на корона - април надмина 2 месеци му пишав па дека било прв пат одма вратија пари...После 2,5 месеци со вратени пари и таа стигна
@marijamarkoska како се чувствуваш? Имаш ли било каков симптом? Мене ми е трет ден, ништо немам вчера малку ме сечеше кај матката кога се движев, па гледав да лежам повеќе. Денес сум ок.
Па се трудам да не мислам на симптоми...да ги ангажирам мислите со нешто друго, но од вчера градите мноооогу ме болат. Не сум сигурна дали е болката исто како пред добивање. Се надевам ќе издржам барем во вторник (12ти ден по ЕТ) за тест. Ти кога планираш да правиш? Дај Боже да се радуваме сите но страв ми е да се надевам...па мислам дека спремна сум на се.
Па јас сакам да почекам до 14ти ден, преку крв. Се надевам ќе издржам. Многу ми е рано мене, ќе си се потам уште 10 дена мислам дека можеш веќе во вторник, почекај па да не израдуваш болните гради се добар знак, значи прогестеронот расте.
Сите денови бројат, јас саати.. 74 од трансфер. Абе еден симптом да имав малку да сменев мисли Ни гради ме болат, ни нешто друго осеќам. Вчера и си се изнаплакав без контрола ама ај од хормоните ми е.. Од утре решив да излегувам надвор по малку да прошетам, да се опуштам.
Да, прошетката е добра за ослободување од стресот. Па и целава ситуација со коронава...само дома...ужас за психата. Јас веќе од 5тиод ден после ЕТ си пешачам по 1 час во денот. Зашто инаку ќе шекнам
Ќе си почнам и јас од утре дефинитивно. Минатиот трансфер до 10ти ден само дома бев и претежно во кревет, па само килажа си добив..
Fala ti na info. Bas ke se rasprasam. Ist e mojot problem so lev jajnik. Isto amh i fsh. Edno neuspesno ivf
Ти благодарам на одговорот. Секако секое искуство е добредојдено.Размислувам да правам па сега сум во фаза на истражување
Devojki, nesto si razmisluvav i se prasuvam bidejki treba da vlezam vo protokol za priprema... Sto vi kazale vasite doktori za ponasanje posle transferot, za navikite.. Mnogu predrasudi imaa, trebalo da lezis, nozete vaka krenati, ne trabalo ova ili onaa.. Sto mislite vie za toa ili nekoj da kaze iskustvo kako se ponasal, a imal uspesen transfer?