Во право сте, се согласувам. Фала ви за поддршката Се разочарав од сликата што сама си ја нацртав во главата. Ќе пробам да си дадам малку повеќе позитива.
Jas mozam samo da recam deka nema potreba od baranje simptomi, psihicki pagjame taka. Prosliot pat koga imav neuspesen transfer bukvalano site 14 dena sedev i citav po forumi iskustva, barav simptomi, se opteretiv katastrofaa, duri i prouciv sve vo vrska so implantacija, za krvarenjeto ako se vo nekoj slucaj sluci i na 13-ti den pred testot jas prokrvariv.. Zatoa, samo pozitivnoo, ovoj pat znam kako i na vas vi preporacuvam, zamislete deka vise ste bremeni i uzivajteee. Naskoro site ke gi galime nasite angelcinja vo meseto, veruvam i vi posakuvam toaa od srceee!!
Слично се чувствувам, само можеби не толку кон негативно...повеќе кон неутрално. Веројатно затоа што ми е страв да не се разочарам и сакам да сум спремна на се. Дај боже да се израдуваме сите
Стискам палци за сите три сега сте актуелни, знам дека со тек на време сите ќе се префрлите во триднички
@LunaGrey И јас исто сум со бластоцист и градите не ме болеа на почетокот ама ич,тек после 8-9 ден од трансфер мислам дека почнаа да ме болаат.Така да не се секирај ич,јас сум поминала неколку трансфери и мислам со бластоцист барем по мене симтомите се разликуваат.Мислам дека е различно бидејќи примаме минимална терапија.
па и не ми е баш минимална, пролутекс,прогестерон депо и кринон ставам. болни гради,гадење и други симптоми за бременост се поради растењето на прогестеронот, а јас имам голема прогестеронска поддршка а немам ниту еден симптом. сабајле додека уште спиев осетив менструална болка која траеше 2,3 минути, ама тоа не го сметам за симптом искрено... ќе видиме
Па и јас верувај истата терапија ја имав.Јас мислев за терапијата пред трансфер што ја примаме .А секогаш градите почнале да ме болат и пред пункција и кога сум имала позитивен тест.Верувај дека е различно јас многу сум поминала.И јас имав така благи менструални болки додека сум лежела.Ти ја пуштам цела среќааас
Во врска со симптомите, јас на двата претходни трансфери (на 3ти ден) имав и болки во гради, и грчеви во матка, и менстр.болки и лошење чат пат, и мн др нешта што обично ги сметаат за добар знак. Па ете ништо. Не се разочарувајте ако немате некој симптом, најверојатно нема правила толку рано, секој метаболизам е различен. Во однос на ставот, тешко е да се каже. Шо повеќе занимавање со др активности за да не мислиш на ова цело време, мене ми помагало. За третиов трансфер здравје, ќе видиме кое сценарио ќе ме мава на психа
Тачно, да си најдеме занимација треба, само во моментот ништо не го задржува моето внимание. Туку, една членка постираше дека се откачила од друштвените мрежи. Супер предлог, јас еве 2 недели немам ФБ, и супер ми е. Можда потсвесно, ама мене ми влијае да не се замарам со глупости. А уште не сум до трансфер, ама мислам накај септември ќе биде. Уште од сега се спремам со витамини. Со среќа на сите во постапка!
^јас се одкачив од темава после трансфер, ниту еднаш не отворив. Првиот пат и грб и колкови и се укочив, не мрдајќи. Не бањајќи се по неколку дена. Не дишев мислам, и се' читав насекаде. Вториот пат не читав. Четврток ми беше трансфер, 2-3 дена лежев, со готвење и јадење седната на маса, најнормално. Со туширање уште веднаш. На работа тргнав од понеделник, 2 недели работев, не мислев на симптоми. И иако тестот го направив на 6от ден од трансфер и беше позитивен, до 15ти ден си одев на работа. Потоа седнав дома. Не си ги оптеретувајте мозочињата, сите се различни. Мислете само позитивно но не и со премногу очекувања, златна средина. Ни премногу надевања, ниту пак мисли дека наскоро ќе видите негативни тестови. Само умерено.
Ista sum I Jas Tina, a vitaminite gi nemam stopirano uste od mart Se nadevam vo septemvri ke odime I dvete na transfer
Поздрав девојки денес после десет дена от кога ми излезе позитивен тест (прво хсг 69) на бременост , денес хсг ми беше 4504 дали е добра , и дали во среда ке можеме да видиме нешто во ехо ве молам за ваши мислења и искуства многу сум во паника
Минатата с Благодарам , минатата среда кога бев докрорката рече не гледам ништо и се загрижив многу и не знам така све ми е испомешано , многу ти благодарам на подршката
Здраво, Примам декапептил и од утре треба да почнам со бемфола, па дали можам во исто време да се боцкам со двете или треба да има пауза помеѓу нив? Благодарам
Со 10 дена доцнење на циклус и бета >10 000, не ме гледаа на ехо, ме вратија да дојдам после 10 дена, рекоа дека шансите да се види нешто се 50-50. Така да опушти се, ќе се види само треба време. Со среќа.