Kaj koj dr si mila? Tie site se injekcii li? Za da porasnat folilulite ? A koj ti gi stavase? So anestezija e punkcijata
Не ме карај толку па не направив ништо намерно И јас немам ништо од другите инекции, само од антикоагулантите, па кои и да ги користам.. Трансфузиологот ме има видено и ми рече дека сум имала слаби крвни садови, да пијам витамин Ц од 1000. Па еве гледам како ми зајакнале Бидете среќни сите што немате, за нас склоните кон помодрување хепатромбин е спасот.
Многу пати сум примала, два пати и додека лежев во болница. Секогаш ме боцкаа во раце, во надлактици, наизменично десна лева, и секако не на истите места.
Ima li nekoja od vas info koi doktori se vo komisijata za odobruvanje na vaucer? Bi zamolila da mi pishete dokolku znaete
Јас мислам дека не треба да е постар од една година последниот спермограм..за прв ваучер треба два а за втор еден ..ако грешам нека ме исправи некој
Да, да така е. Вака си пишува во тие барањата: 'Документи за направени две или повеќе анализи на спермата со најмаку еден месец разлика меѓу нив во повеќе од една здравствена установа, која има дозвола од Министерството за здравство за вршење на таа дејност, а последната анализа да не е извршена пред повеќе од една година пред поднесувањето на барањето'. @blackstyle
Во ред фала но ќе правиме уште еден спермограм и заедно со овој од 2018 планирав да ги праќам затоа пишав
Друшки мои да се "пофалам", бета на 7ми ден од трансфер на 5 дневен ембрион ми е пак <0.1 како и минатиот пат. Денот кога мојата матка ќе реши да прифати ембрион ќе ми биде слава. Не знам следно што ќе најдам да испитам што до сега го немам, ќе се консултирам и со други доктори. Некако цело време имав претчувство дека вака ќе заврши и денес не ми е толку тешко како првите два дена кога се изнаплакав. Може сега да се почестам едно пиво за повеќе среќа во иднина
Оф бе леле, зошто вака зошто! Многу ми е криво мила, многу. Сигурно ти е тешко,знам, не знам што да ти кажам освен биди силна и издржи. Сонце секогаш има после дождот. И јас сум денес некако безнадежна, мислам дека и кај мене е неуспешно. те гушкам
Зошто толку рано си проверил бета.Мене на 11-ти ден од трансфер со бластоцист бета ми беше 50.А сигурно на. 7-ми ден ми било и мене толку.Не сакам да ти дадам лажен надеж ама јас мислам дека пак треба да провериш на 14-ти ден.Мене на 14-ти ден ми беше 360 и на шеста недела му го слушнавме и срцето.Има на интернет на странски сајтови дека повеќето трансфери на 5-ти ден имаат ниска бета (нормално не сите). Каков и да е резултатот главата горе Нема откажување
Zosto tolku rano si proverila beta mozebi imas pokasna implantacija(ne sakam da ti davam lazna nadez) kaj mene na 12 den (od transfer na 2 dneven embrion)betata mi bese 32 pa sega sum 19 nedela Konsultiraj se so lekarot ne ja prekinuvaj terapijata i proveri uste ednas beta na 14 den Vi ja posakuvam seta sreka na svetov na site vo ovaa tema i sto pobrzo da se iscistite aite od ovde
Zdravo aj ve molam za pomos,,, pijam cycloprogynova apcinja ama planiram odmor haha pa sakav da ve lrasam otkako ke go zavrsite prvata doza posle kolku vreme od koga gi prekinavte dobivte menstruacija?
Тоа 'зошто' со години ми ечи во глава, одговор нема. Само се надевам дека бар еднаш во животов ќе видам позитивен тест и бета поголема од 0. Ти посакувам тебе мила ова да ти е успешно, бар за тебе да се израдувам @zamce @tari Јас секако ќе испитам пак во петок, само прогнозите се лоши ако на 7ми ден 5 дневен ембрион има бета помало од 0.1