Кој ден ти е денес од трансфер? @Nithya многу ми е жал, главата горенема откажување. Ја повтори ли бетата?
@Alishan30 утре ќе ја повторам, ради реда. И кај мене денес се појаки менструални болки.. Се надевам кај @LunaGrey не се такви
Една недела по трансфер и јас имав. Мислам дека баш тогаш беше имплантацијата ама не поврзав, мислев е од хормоните. Инаку, прогестеронот што го боцкаш исто дава грчеви.
Zdravo feminki i jas sakam da prasam nesto?kolko od prilike se ceka za odgovor od fondot za invitro?nestrpljiva sam dokumenti se pusteni elektronski na 9juli i seuste nema nisto.
Женски да ве прашам нешто како се справуваат вашите мажи со се ова тие што веќе поминале ифв и тие што се спремаат. Јас пред една недела завршив со хистеро и лапаро канали затворив па сега во процедура со документи уште малку, ама многу е замислен маж ми и под стрес. Незнам дали е за тука прашањево ама темата за ифв е оваа , се извинувам ако не е за тука ама барем некој совет незнам како да го кренам малку не сме ниту безнадежни ни ништо само канали ми затворија друго е ок. ❤️
Мене маж ми ми е карпата. Ми ги купува лековите што ми требаат, ме боцка, он ми кажува кога треба да се напијам апче, он чисти низ дома за да одмарам јас и он ме теши и бодри кога ми е тешко. И него нормално му е тешко во ситуацијава ама се прави за да не го почуствувам јас тоа.
Не се обесхрабрувај, може е добар знак. За некој ден ќе славиме Јас поднесов документи денес за ваучер и се надевам дека ќе биде позитивен одговорот. Сакам да ви се заблагодарам на сите што сте споделиле искуство тука, ми бевте и помош и поддршка и покрај тоа што не ве познавам. И сите да се радуваме со бебчиња во раце набрзо.
Mojot maz ne saka mnogu da zboruva na ovaa tema, osekjam deka e cuvstvitelno mnogu za nego.. Pravi sve sto ke kaze doktorot, pie site apcinja koi se potrebni, ali sekogas ima edna recenica sto mi e povtoruva.. "Nekogas e i Gospodova rabota ovaa, nie pravime sve sto e do nas, opusti se, see ke bide vo red" I tolkuu.. Maksimalno se grzi za mene, normalno, ali nema sto da napravi povekje.. Toa ee, borba samoo.. Sekoj si pravi onaka kako mu e na dusata, ako se povlekuva, toa e, ke zamine i toj period, mozebi taka mu polesno...
Многу ми е жал. Продолжуваш напред, нема друго. Те прочитав дека имате замрзнати, тоа е огромна олеснителна околност. Ќе биде.
Сакам да прашам дали некоја од членките има искуство дека со искористени 3 ваучери од Фондот за со свој јајце клетки, поднеле по 4 пат за донирани јајце клетки таква информација добив од др. Поповиќ, ако има некој такво искуство нека сподели или нека ми пише во порака
Здраво имам едно прашање за оние кои пиеле микрогинон. Посленото апче го испив во вторник имам некое оскудно крвање со по две-три капки на ден или при бришење, претходно имав кафеави некаде од 18апче. Дали некој имал слично искуство , дали добивте нормален цуклус, ли да се јавам да прашам? П.с. имам болки во стомак и нервоза некои10 15 дена.
Jas denes imav transfer kaj nego ☺️ znam deka bese na odmor vo juni megjutoa deka ke odi pak nisto ne spomna. Mislam deka nema.