Вчера правев пункција една ми извадиаутрово ми се јавиа и велат сеуште ништо не можеме да ви кажеме утре ке ве известиме за квалитетот. Прашањето ми е дали поспоро се развива, Нели е добро па не сакаше да не извести незнам што да мислам поискусните да објаснат
Ако вчера си имала пункција денес треба да ти кажат дали јајце клетката се оплодила. Утре и задутре (втор и трет ден) ќе го пратат развојот на ембрионот и доколку правилно се дели, ќе ти закажат трансфер. Не знам што мислеле да ти кажат со тоа "сеуште не може ништо да кажеме" пошто јајце клетката или се оплодила во текот на изминатите 24 часа или не, трето нема. Со среќа.
Здраво тие што биле стимулурани со летрозол од каде го купувавте дали го има и во аптеки во други градови или само во Скопје?
Уф леле, баш ми е жал! Колку само се плашам од неуспех, а сеуште не сум имала трансфер. Што ќе правиш следно, имаш уште замрзнати? Со тебе сме сите <3
@ladystardust не се разочарувај уште пред да почнеш. Многу тука успеале и од прва! А јас што ќе правам, појма немам. Од 4 бластоцисти, два неуспешни трансфери и едно после одмрзнување што не се развиваше правилно, остана уште едно замрзнато.. Од 17 јк.. И тука почнуваат лошите мисли, дали сперматозоидите биле проблем (мм е со азооспермија), дали јк не биле добри.. Дали матката не ми е способна што имплантација не ни почнува, каде грешиме.. Ќе ми треба време да спастрам мисли и да почнам пак. Ама тој ни е патот и мораме напред!
Devojki vo sredata pravev punkcija na proroden modificiran ( klomifen i meriofert) uspeavme 4 j.k da izvadime no za zal denes mi javija deka nitu edna ne uspeala da se razvie pravilno.Nekoja od vas da spodeli iskustvo vakvo, sto sovet ste dobile od doktorite, nekoj suplementi plus za podobruvanje na j.k.....duri vo vtornik ke se vidam so doktorot. Izvinete za latinica nemam mk podrska vo momentov.
Мила, јас имам првено ин-витро на природно модифициран циклус и бев стимулирана со 5 дена кломифен и 2 мерионали, имаше 3 ј.к клетки извадено од кои едната се оплоди ама не се развиваше ембрионот и немаше трансфер.Доктор Трајковски од Њуборн не ми даде некое посебно објаснување, ни кажа дека може да е и ј.к и спермата ама сепак многу мал процент има успешност со природно модифициран па не ни препорачувал многу многу на пациенти,подобро е со класично ин-витро.Јас ова го правев лани во пролет и после тоа си поднесов документи за ваучер за ин-витро.Инаку докторот ми препиша да пијам дхеа од 50 мг и од тогаш ги пијам со повремени паузи.Дали си пробала да пиеш дхеа? Можеш да му спомнеш на твојот доктор кога ќе одиш на консултација Нека ти предложи и други витамини кои да ги пиеш, здрава храна, провери си шеќер и инсулин и биди активна колку можеш
Сиена, колку време пиеш дхеа? Првиот пат кога пиев дхеа (пред 3-4 год), ми се појави чешање по цело тело, и по некоја акна на грбот (ги пишува како несакани ефекти), но бев упорна и ги пиев 3-4 месеци. Овој пат повторно ми се појави чешањето по само 1 месец пиење. Докторот ми рече да ги прекинам. Еве, 2 дена не ги пијам и го нема чешањето. Дали имаш ти некаков симптом од овие суплементи? Чешање, паѓање на коса, акни? Или се’ ти е нормално?
Јас ги пијам дхеа од април минатат година, со тоа што кога го правев првото ин-витро лани летото останав бремена и ги прекинав, после тоа не пиев едно 6 месеци сигурно,следуваше спонтан и затоа правев голема пауза, во декември пак почнав да ги земам ама после 3 месеци пиење пак правев пауза додека да нарачам нова доза и сега пак ги пијам пред ин-витро.Од нус ефекти ми се јавија акни по грбот бидејќи и ја сменив фирмата ама сега гледам по втор пат пиење од иста таа фирма не ми се јавуваат акни, не знам зошто така кога исти апчиња се во прашање.Други нус ефекти немам за среќа.Добро што ти ги прекинал докторот, кај тебе малку е поефстремно,дали го имаш проверено хормонот?МОжеби треба да пиеш помала доза или да смениш фирма?!
Да, да, го проверив, беше 175, малку пониско од средина на опсегот. Пробав и со помала доза (25 мг), и пак имав чешање само со послаб интензитет. Нема да ги пијам, ќе го послушам д-рот.
Да мила ги пиев од 75 мг како припрема за ова инвитро, првото ми беше класично но имаѓ биохемиска.Инаку шеќер немам но имам инсулинска резистенција и сум на Метформин.Од витамини и минерали мислам дека пијам се што може Изгледа нема секогаш објаснение зошто не се развиваат.Пробавме и вака, па сега наредно класично пак.Фала ти за споделеното
Еве суплемент за подобар квалитет на јајце клетките и мн др предности. За жал може само од Америка да се нарача..
Во тој случај не ги пиј, кај тебе едноставно не ги прифаќа организмот.Сигурно пиеш други витамини, не бива да се форсира кога не сака организмот да прима За жал мила нема,затоа јас се префрлив на класично ин-витро,еве сега ќе го правам второто па ќе видиме како ќе испадне.Откажување нема, мора да ни успее
Јас те разбирам што сакаш да кажеш, но Магнезиум од Алкалоид и Магнезиум од Синерџи не е исто нели? А истата доза е..
Јас вчера завршив со микрогинон. Сестра Сашка ми објасни дека ќе добијам за 2-3 дена и дека има шанси да не е како редовна менструација, тука баш како што опишуваш ти - оскудно крварење.