Јас не молам доктори, ќе си земам некој ден слободен колку што ќе ми дадат, 2, 3 дена доста е мислам.
Za eden den ti dava lekarska potvrda i moze da napise druga dijagnoza. A i za boleduvanje isto taka maticen ginekolog ti e i ako saka ke go zanemari izvestajot ke si pise druga dijagnoza demek si bila toj den na pregled imas problem nekoj cista, krvarenje bilo sto... A i sega poradi koronava maticnite opsti lekari imaat pravo da dadat boleduvanje do 15 dena ako moze i ginekolozite togas super maticniot ginekolog ke ti pise i pokriena ke si.
Оди пак таму, секој ден се менуваат тимовите и обично се фини. Се боцкав секој ден за стимулации таму зашто беше карантин, само едната постава е проблематична. Ама некаков документ мора да имаш дека тоа ти е препорачано од доктор, кој лек и доза. Инаку стварно не смеат да боцкаат.
Јас редовно имам нередовни циклуси После првиот трансфер, добив подоцна и многу обилно. После вториот трансфер, скоро навреме и нормален тек. Мислам дека нема баш правила. Дополнително и хормонскиве бомби влијаат кај секој поинаку.
Во право си. Бев, без проблем ми ја стави но еден беше од тие претходните кога го виде извештајот рече и пред тоа без извештај и ставивме и сега .... сестрата вели еве има извештај и во ред си е извештајот ,уредно е се си пишува...Фала Ви на сите ми останва уште в сабота како ќе поминам нз ама ај да не мислам од сега рано ми е И да Ви кажам му реков да ми мерат притисок и од мислење дали ќе ја стават или не срцево како ми лупаше ... а притисокот ми беше 130 со 80 ... А јас највисок притисок сум имала 110 со 70 :/
Девојки,ајде малку помош. Значи прашањево не е дирекно поврзано со инвитро ама може на некоја и се има случено. Некаде прочитав дека може да се случи и од промена на хормони. Имено последниве два месеци почнаа да ми излегуваат модрици на нозете,на надколениците. Ама многу чудно ќе излезат и за два три дена ќе ги снема. Како подливи. Не им обратив внимание ама тука ми беше паметот, се до вечерва,значи толкав подлив на место кај што се боцкате ( јас тука не сум се боцкала ) не можам да ви опишам. Грутка како хематом и модра ногата. Се јавив кај мојот интернист и ме прати утре да направам некои испитувања. Дали на некоја и се има вакво нешто случено како последица на хормониве или терапииве,витаминиве што знам више и јас П.С Многу се испаничив
@Kris80 пиеш Аспирин? Имаш проверено д-димери, хемостаза и тромбоцити? Мене понекогаш ми се случува тоа со модриците, неповрзано со инвитро, ама и естроген кога примам знаат да ми се направат така. Ама јас си имам природно високи тромбоцити, што не значи дека и ти имаш.. Што те упати докторот да испиташ?
Не,не пијам аспирин. Ништо такво Утре ќе испитувам крвна слика,хемостаза и други фактори како реума и незнам уште што. Треба утре упат да земам. Имам пријателка на трансфузија па рече се ќе ми направи. Сега гледам на кр.слика од пред 10 месеци се малку височки тромбоцитите ама не надминуваат
Мила, јас ги имам пиено, пристапна цена ама сега пијам на синерџи 350 мг и вит.Б6 од 6 мг комбинација , од иста оваа фирма пијам вит.Е од 400 единици
Најдобро се апсорбира магнезиум во органска форма, пр. цитрат или малат, или комбинација од овие две форми. Ако е оксид, тогаш не е баш добар избор. Провери во составот што пишува. Во каква форма е магнезиумот на Синерџи? Јас пијам на Now, Mg- цитрат.
Мила на овие од Синерџи пишува Magnesium ( Citrate) 350 mg i Vitamin B6 ( Pyridoxine Hydrochloride) 6 mg мислам дека ова е добра комбинација , а на овие од Џемисон пишува Elemental Magnesium ( oxide, gluconate, lactate) 250mg, според тоа што си пишала ова не е добра форма на магнезиум
Утре ќе ја испијам последната капсула и ќе треба да купам нови, да не те излажам дали беа 800-900 денари, има 60 капсули внатре поделено во ленти, многу практично пакување, ќе ти потврдам утре за цената
Јас кога примав стимулации ме вратија од болница горе, како не смеат да боцкет тие а јас со шемата враце, извештаи со се..а во истиот период тогаш кога се враќавме од на контрола од Ремедика, Гостивар на брза помош без никаков проблем ме боцнаја...
За тромбоцитите не, тие ми се секогаш високи. Само кога примам хормони пијам Аспирин и примам Клексан поради мутирани гени за тромбофилија а, и високите тромбоцити па ризикот е поголем.
Од овие две, Синерџи е подобра. од Џемисон е мешавина, и најчесто кога има оксид, тој доминира. Баш види во кој процент е застапен (ако го имаш кутивчето). Не можам на интернет да го најдам составот. Но, ти сега не мисли на формите на Mg, каков имаш, таков пиј си .
https://24apteka.mk/product/now-mgnesium-citrate-kapsuli/ https://24apteka.mk/product/magmesium-maleat-180-tableti/ Видов дека немаш одговор, а баш ги гледав производите на Now.